Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σας προσκαλεί σε μία μεικτή εκδήλωση εκπαιδευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα την ερχόμενη Κυριακή 4 Μαΐου, ώρες 10:30-13:00 στον υγρότοπο της Βραυρώνας.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που εντάσσεται στις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές του Υπ. Πολιτισμού και είναι συνεργασία της Διεύθυνσης Μουσείων του ΥΠ.ΠΟ., της Β΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της Ορνιθολογικής. Σχετικός σύνδεσμος http://www.yppo.gr/3/g32.jsp?obj_id=57072

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

Α. Πολιτιστική δράση για οικογένειες, με εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με τίτλο Παιχνίδια με τα αγαπημένα ζώα της θεάς Αρτέμιδος και (δωρεάν) ξενάγηση για τους ενήλικες στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βραυρώνας, που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Β. Περιβαλλοντική περιήγηση στον υγρότοπο Βραυρώνας με παρατήρηση πουλιών και παράλληλη υλοποίηση δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (εργαστήριο με ζωγραφική και κατασκευές) με θέμα τα πουλιά που φιλοξενεί ο υγρότοπος. Στους συμμετέχοντες θα διατεθεί ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά για τα παιδιά.

Σημείο συνάντησης: Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22990 27340/ 27020 (Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας) και 210 8228704 και 6974510976 (Ορνιθολογική) .

Η εκδήλωση χρειάζεται υποστήριξη από 5 εθελοντές στην υλοποίηση των εργαστηρίων και στην διάθεση του ενημερωτικού υλικού και όσοι και όσες επιθυμούν να βοηθήσουν, αν μπορούν να είναι στην είσοδο του Μουσείου στις 9:30 το πρωί.

Εκδρομή στην λίμνη Κάρλα

Υπενθύμιση για τη διήμερη εκδρομή στην λίμνη Κάρλα  στις 10-11 Μαΐου (κόστος 60 ευρώ το άτομο, ειδική τιμή για οικογένειες). Σχετικός σύνδεσμος http://www.ornithologiki.gr/page_cn.php?aID=1631