logo espa ein kpe 2018Το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Ιεράπετρας – Νεάπολης Λασιθίου στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του περιφερειακού δικτύου «Διατροφή, περιβάλλον & υγεία»,

Καλεί μαθητές/μαθήτριες ηλικίας 12- 18 ετών, μέσω των σχολικών μονάδων που φοιτούν να συμμετέχουν στη δημιουργία ενός συλλογικού, φωτογραφικού έργου με θέμα την Μεσογειακή Διατροφή. Οι φωτογραφίες θα παρουσιαστούν στο ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΘΗΝΑ – ΕΜΣΤ, στην Αθήνα, τον Οκτώβριο 2023.

Η συλλογή και η έκθεση των φωτογραφιών αποτελούν μέρος του πολυμεσικού, ευρωπαϊκού έργου FOODPRINT που υλοποιείται σε συνεργασία με το ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΘΗΝΑ – ΕΜΣΤ, το WWF Ελλάς και το ΚΕΠΕΑ Ιεράπετρας-Νεάπολης.
Το FOODPRINT είναι ένα πολυμεσικό έργο με θέμα την Μεσογειακή Διατροφή, που συνδέει την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Μαρόκο, την Κροατία και την Κύπρο. Αποτελείται από μια έκθεση φωτογραφίας, εκπαιδευτικά προγράμματα, προβολές ντοκιμαντέρ και γαστρονομικές εκδηλώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες στο Έγγραφο του Κ.Ε.ΠΕ.Α Ιεράπετρας – Νεάπολης Λασιθίου