Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών–Ρούβα–Γουβών, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» και του υποέργου 2, Άξονας προτεραιότητας 6, στις περιφέρειες σε μετάβαση και μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόκειται να υλοποιήσει μονοήμερο εξ αποστάσεως σεμινάριο για εκπαιδευτικούς όλης της χώρας με τίτλο:

«Εκπαιδευτικά εργαλεία στις δραστηριότητες του αειφόρου τουρισμού»

τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 από τις 17:30 έως τις 20:30.
Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Τουρισμός και περιβάλλον» που συντονίζει το ΚΠΕ Αρχανών και θα υλοποιηθεί μέσω πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί, μέλη του δικτύου «Τουρισμός και Περιβάλλον» και όποιος/α άλλος/η εκπαιδευτικός επιθυμεί.
Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τα νέα εκπαιδευτικά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην υλοποίηση των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων σχετικά με θέματα που αφορούν τον αειφόρο τουρισμό.
Όσοι/όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική φόρμα: https://forms.gle/iyruQoXnxXfeAT2i9 μέχρι και την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 ώστε να τους αποσταλεί ο σχετικός σύνδεσμος για την πλατφόρμα σύνδεσης.

Έγγραφο του ΚΠΕ Αρχανών–Ρούβα–Γουβών

Πρόγραμμα
Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

17:30-18:00 Παιδαγωγική Ομάδα ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ Αρχανών-Ρούβα-Γουβών: Μαρία Σφακιανάκη, Άννα Μαρτιμιανάκη, Ελένη Φανιουδάκη, «Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τον αειφόρο τουρισμό. Στοχοθεσία του σεμιναρίου»
18:00-18:45 Μαγδαληνή Χατζάκη, Τμήμα Συστημάτων και Δικτύων Ινστιτούτο Πληροφορικής, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, «WATERWAYS: Περιηγητικά και εκπαιδευτικά εργαλεία για την βιώσιμη επισκεψιμότητα ευαίσθητων οικοσυστημάτων»
18:45-19:15 Δήμητρα Καμπέλη, Οικονομολόγος, Αναπτυξιακή Ηρακλείου, «Πρόγραμμα ΟΡΕΑ Κρήτη: Η έννοια της επισκέψιμης κτηνοτροφικής φάρμας – Σύνδεση με την εκπαίδευση»
19:15-19:45 Χαρά Βαβαδάκη, Μουσειοπαιδαγωγός του Μουσείου Καζαντζάκη, Κωστής Κανάκης, ιστορικός, υπεύθυνος επικοινωνίας του Μουσείου Καζαντζάκη, «Στα μονοπάτια του Νίκου Καζαντζάκη. Εκπαιδευτικές δράσεις πολιτισμού»
19:45-20:30 Ερωτήσεις – Συζήτηση