Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, προτίθεται να διοργανώσει Επιμορφωτική Ημερίδα σε συνεργασία με το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2004+ και τις Διευθύνσεις Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Β΄, Γ΄ & Δ΄Αθήνας και Ανατολικής Αττικής και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄& Δ΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής, την Παρασκευή 13/5/22 και ώρες 18.00- 20.00, με θέμα:

Το νου σου στο -παλιό και νέο -δάσος

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί διαδικτυακά και έχει θέμα την γνωριμία με την τυπολογία των δασικών ειδών στην Αττική, τις κατευθύνσεις για την συμβολή της εκπαιδευτικής κοινότητας στην προστασία του παλιού και νέου δάσους  και τους τρόπους καθημερινής συμβολής στην αποτροπή δασικών πυρκαγιών.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί των ανωτέρω Διευθύνσεων, μπορούν  να συμπληρώσουν ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεωνΠέμπτη 12 Μαίου 2022 και ώρα 14.00

Ο σύνδεσμος της συνάντησης θα σας σταλεί στο email που δηλώσατε. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής, συνολικής διάρκειας 3 διδακτικών ωρών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

18.00 – 18.15  Χαιρετισμός Γ.Γ. Δασών, Χαιρετισμός – Ιδρυμα Μποδοσάκη
18.15 -18.45 «Αναδασώσεις στην Αττική. Ο ρόλος της δασικής επιστήμης και των πολιτών», Ι. Βερδη Αναπληρώτρια Διευθύντρια Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής
18.45-19.15 «Η προστασία του δασικού πλούτου από τις πυρκαγιές» Πυραγός Νικόλαος Μούγιος
19.15- 19.45 «Το παλιό και το νέο δάσος, ως πηγή ζωής», Γιώργος Καζαντζόπουλος, Πρόεδρος Ινστιτούτου «Ομάδα για τον Κόσμο»

 

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2004+

Το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2004+ είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων σε θέματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σχετικά με την βιώσιμη ανάπτυξη και την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής . Στο πλαίσιο δωρεάς από το Ιδρυμα Μποδοσάκη, έχει από το 2020 αναλάβει μικρές δράσεις αποκατάστασης φυσικού περιβάλλοντος σε περιοχές οι οποίες επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική. Μεταξύ των δράσεων εντάσσονται και η αποκατάσταση και η επιδεικτική δενδροφύτευση έκτασης 25 στρεμμάτων κοντά στο σημείο από όπου ξεκίνησε η καταστροφική φωτιά, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση κι ενημέρωση για την προστασία του δάσους η τοποθέτηση μεγάλων μεταλλικών δεξαμενών για υποβοήθηση της δασοπυρόσβεσης.

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας