Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, προτίθεται να διοργανώσει και να υλοποιήσει σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του παιδιού», επιμορφωτικό εξ αποστάσεως σεμινάριο, με θέμα:

‘‘Διαχείριση κρίσεων στη σχολική κοινότητα’’

Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης των εκπαιδευτικών στο έργο τους.
Περιγραφή: Το σχολείο στη σύγχρονη πραγματικότητα καλείται συχνά να αντιμετωπίσει κάποιας μορφής δυσκολία ή κρίση, από περιστατικά πένθους ή κάποιας βίαιης απώλειας, μέχρι καταστάσεις που αφορούν στην ευρύτερη κοινωνία και αναπόφευκτα επηρεάζουν τη σχολική ζωή, όπως η τρέχουσα πανδημία. Γνωρίζουμε πως όσο καλύτερα είναι προετοιμασμένο το σχολείο απέναντι στην κρίση, τόσο μικρότερες θα είναι οι απώλειες που θα βιώσουν τα παιδιά και τόσο γρηγορότερα θα επανέλθει το σχολείο στους ρυθμούς που είχε πριν από την έλευση της κρίσης. Τι μπορεί λοιπόν να κάνει το σχολείο για να προετοιμαστεί κατάλληλα απέναντι στο ενδεχόμενο μίας κρίσης; Πώς μπορεί το σχολείο να υποστηρίξει τα παιδιά, διασφαλίζοντας τη σωματική και ψυχική τους ασφάλεια κατά τη φάση της κρίσης; Από πού μπορεί ένα σχολείο να λάβει βοήθεια σε μία συνθήκη κρίσης;

Αυτό το σεμινάριο θα απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα, μέσα από την επεξεργασία πραγματικών περιστατικών κρίσης που έχουν πλήξει τη σχολική κοινότητα. Εισηγήτρια: Ιωάννα Χαρδαλούπα, Ψυχολόγος από «Το Χαμόγελο του παιδιού»

Το σεμινάριο έχει εργαστηριακό χαρακτήρα, με βιωματικές δραστηριότητες και θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 03/03/2021 (ώρες: 17.00 έως 19.00). Στους/στις συμμετέχοντες/ουσες θα δοθεί σχετική βεβαίωση.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας, με προτεραιότητα στις/στους εκπαιδευτικούς που υλοποιούν προγράμματα Π.Ε., Α.Υ., Π.Θ. και με όριο αιτήσεων τις 100.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στις 14:00.

Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν θα λάβουν με e-mail, τον απαραίτητο σύνδεσμο για την συμμετοχή τους στην πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης Webex. (ΠΡΟΣΟΧΗ: να ελέγχετε και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία).

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας