Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των εκπαιδευτικών και της ενδυνάμωσης στο έργο τους, προτίθεται να ιδρύσει ένα Τοπικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  με θέμα:

 «Διατροφή, υγεία  και οικολογικό αποτύπωμα, συναντιούνται σε ένα κήπο!»

Σκοπός του Δικτύου  είναι η διαμόρφωση συνειδητοποιημένων μαθητών/μελλοντικών πολιτών,  μέσα από την ενασχόλησή τους με την καλλιέργεια και  την εκπαιδευτική αξιοποίηση ενός κήπου. Η ενασχόληση των μαθητών/τριών με τον κήπο στα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη την κείμενη νομοθεσία ως προς τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας, με την πρόβλεψη της κατά το δυνατόν σημαντικότερης ενεργοποίησης/δραστηριοποίησης των μαθητών/τριών εκτός της αίθουσας.

Υπενθυμίζουμε στα σχολεία που επιθυμούν να ενταχθούν στο Δίκτυο, ότι κάθε πρόγραμμα Π.Ε.  που υλοποιούν, καλό είναι :

  • να μπορεί να εξεταστεί και να αναλυθεί πολύπλευρα στο πλαίσιο της διαθεματικής/διεπιστημονικής προσέγγισης και να υποστηρίζει τους διδακτικούς σκοπούς και στόχους του Προγράμματος Σπουδών
  • να στοχεύει στην αειφορική διαχείριση των υλικών και άυλων πόρων της σχολικής μονάδας
  • να προάγει τη συνεργασία της σχολικής κοινότητας με την κοινωνία και ιδίως την τοπική
  • να ενθαρρύνει δημοκρατικές συμπεριφορές που διέπονται από τις αξίες της αλληλεγγύης και του σεβασμού της διαφορετικότητας
  • να δίνει τη δυνατότητα εμπλοκής όλων των μαθητών/τριών, αξιοποιώντας τις ξεχωριστές ικανότητες, δεξιότητες και γνώσεις κάθε μαθητή/τριας
  • να ενισχύει την πεποίθηση των μαθητών/τριών ότι δύνανται, ως ενεργοί πολίτες, να διαμορφώσουν συνθήκες ζωής που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προσδοκίες τους.
  • Να δίνει τη δυνατότητα αξιοποίησης των πολλαπλών τύπων νοημοσύνης των μαθητών/τριών στα προγράμματα Π.Ε.

Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στο τοπικό δίκτυο είναι η υλοποίηση προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με ανάλογη θεματολογία για το σχολικό έτος  2020-21 από το σχολείο.

Παρακαλούμε να ενημερωθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί, προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή, στην παρακάτω φόρμα, έως τις  5 Νοεμβρίου 2020.                
Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής  Σχολείου στο Δίκτυο: ηλεκτρονική φόρμα
Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος  Εκπαιδευτικού για συμμετοχή:

Α. Στην Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου
Β. Στην Παιδαγωγική Ομάδα του Δικτύου
          ηλεκτρονική φόρμα

Οι συγκεκριμένες αιτήσεις θα συνυποβληθούν μαζί με τα υπόλοιπα απαραίτητα έγγραφα του Τοπικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη  Διεύθυνση Β΄/θμιας Εκπ/σης Β΄ Αθήνας προς έγκριση.

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας