Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Βιώσιμη πόλη: Η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία».
Σας ενημερώσουμε ότι το 7o Μαθητικό Συνέδριο για την πόλη, που οργανώνουμε ως επιστέγασμα των προσπαθειών όλων μας για έκτη συνεχή χρονιά, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Απριλίου 2019, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Το Μαθητικό Συνέδριο του Δικτύου μας που έχει στόχο την προώθηση των προτεραιοτήτων και των οραμάτων των μαθητών/τριών για την πόλη τους, φέτος έχει τίτλο  «Το κλίμα αλλάζει! Η πόλη μου;» και διοργανώνεται σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής  Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Χρόνος:          Τρίτη 16 Απριλίου 2019
Τόπος:             Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Διάρκεια:        9.00 – 13.30
Ενδεικτικό περιεχόμενο προγράμματος: διαδικασίες δημιουργικού συμμετοχικού σχεδιασμού, γνωριμία με πρωταγωνιστές της αλλαγής στην πόλη,  δημιουργικά εργαστήρια
Αριθμός συμμετεχόντων: μέχρι 10 μαθητές/τριες από κάθε ομάδα που συμμετέχει στο Δίκτυο.

Ανάρτηση εργασιών: Προαιρετικά μπορείτε να αναρτήσετε στον χώρο poster (προτεινόμενη διάσταση 100Χ140cm) με το όνομα του σχολείου, δημιουργίες των μαθητών/τριών, εικόνες από την ετήσια πορεία του προγράμματος και των δράσεών σας και αντίστοιχα ενημερωτικά κείμενα.
Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο Συνέδριο ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο: https://tinyurl.com/7synedrioViosimi μέχρι τις 20/3/2019.
Το συνέδριο θα προσκληθούν να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων της πόλης και ΜΜΕ.

Έγγραφο του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου