Έχοντας υπόψη την υπ’ αρ. πρωτ. 9906/5-9-2018 Γνωμοδότηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) [υπ’ αριθ. 37/30-8-2018 Πράξη του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π.], σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνονται ως παιδαγωγικά κατάλληλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας που απευθύνονται σε μαθητές /-ήτριες της Α’/θμιας και της Β’/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας για το σχολικό έτος 2018-19.

Πρόκειται για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται είτε στα σχολεία είτε στις υποδομές του Φ.Δ.Λ.Π. και πιο συγκεκριμένα στο Κέντρο Πληροφόρησης Λίμνης Παμβώτιδας στη Νήσο Ιωαννίνων, καθώς και στο Πάρκο Ερμηνείας Οικοσυστήματος Λίμνης Παμβώτιδας το οποίο βρίσκεται στην Ακτή Μιαούλη για το σχολ. έτος 2018-2019.
Ωστόσο, απαραίτητες προϋποθέσεις θεωρούνται:

  • Η συμμετοχή και η ενημέρωση των μαθητών/-τριών να είναι προαιρετική και να πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης με τη Δ/νση και τον Σύλλογο Διδασκόντων/-ουσών των σχολείων, οι οποίοι αποφασίζουν την ημερομηνία, ώρα, διάρκεια και χώρο υλοποίησης των προγραμμάτων. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η μη παρακώλυση του σχολικού προγράμματος και η ασφάλεια των μαθητών/-τριών.
  • Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα να μην επιφέρει κανένα οικονομικό κόστος για τους μαθητές/-ήτριες και τους/τις εκπαιδευτικούς που θα συμμετέχουν και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον/την υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Β’/θμιας Εκπαίδευσης
  • Η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών/-τριών,
  • Η υλοποίηση του προγράμματος να γίνεται παρουσία του/της/των εκπαιδευτικού/εκπαιδευτικών του σχολείου και χωρίς να υπάρχει προβολή και διανομή οποιουδήποτε διαφημιστικού υλικού.

Τέλος, για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος στις υποδομές του Φορέα Διαχείρισης να τηρηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που ορίζονται στην υπ’ αριθμ. 33120/ΓΔ4/28-02-2017 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 681/τ.Β’/06-03-2017) και στο Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017), όπως ισχύουν, που αναφέρονται μεταξύ άλλων και στο πλαίσιο διεξαγωγής εκπαιδευτικών επισκέψεων και εκδρομών.

Έγκριση ΥΠ.Π.Ε.Θ.