Έχοντας υπόψη την υπ’ αρ. πρωτ.8067/20-07-2018 Γνωμοδότηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) [υπ’ αριθ. 31/17-07-2018 Πράξη του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π.], σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνεται ως παιδαγωγικά κατάλληλη (α) η συλλογή ποσοτήτων λαμπτήρων, φωτιστικών, μικροσυσκευών σε κάδους της εταιρείας ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ, από σχολεία της Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπ/σης, καθώς και (β) η πραγματοποίηση της ενημερωτικής/εκπαιδευτικής δράσης ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση λαμπτήρων, φωτιστικών και μικροσυσκευών και την προστασία του περιβάλλοντος σε μαθητές/-τριες Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπ/σης, κατά το σχολικό έτος 2018-19.

Ωστόσο, απαραίτητες προϋποθέσεις θεωρούνται:
1.Η συμμετοχή και η ενημέρωση των μαθητών/-τριών να πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης με τη Δ/νση και τον Σύλλογο Διδασκόντων των σχολείων, οι οποίοι αποφασίζουν την ημερομηνία και ώρα υλοποίησης του προγράμματος. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η μη παρακώλυση του σχολικού προγράμματος και η ασφάλεια των μαθητών/-τριών.
2. Η υλοποίηση των ενημερωτικών/εκπαιδευτικών δράσεων της εταιρείας ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ να γίνεται παρουσία των εκπ/κών των σχολικών μονάδων και η διάρκειά τους ανά τμήμα να μην ξεπερνά τη μία (1) διδακτική ώρα.
3. Η συμμετοχή στις ενημερωτικές εκπαιδευτικές δράσεις της εταιρείας ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ να γίνεται χωρίς οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση των μαθητών και να μην περιλαμβάνεται διανομή οποιουδήποτε διαφημιστικού υλικού.

Έγκριση ΥΠ.Π.Ε.Θ.