diktyo dasiΤο «Μαθαίνω για τα Δάση» είναι ένα Θεματικό Δίκτυο Π.Ε., εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων με την Απόφαση με αρ. πρ.:  23916/Γ7/30-12-2016, με Συντονιστικό Φορέα τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας και Εθνικό Χειριστή την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).

Στόχος του Δικτύου είναι η ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση και η αλλαγή συμπεριφοράς των μαθητών σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον και, συγκεκριμένα, στο δάσος. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μαθαίνουν για τη σημασία του δάσους στη ζωή μας και αναπτύσσουν ενδιαφέρον και σεβασμό γι αυτό. Συνειδητοποιούν την αξία των δασών ως καταφύγιων ζωής και συνειδητοποιούν τα προβλήματα που προκύπτουν από την καταστροφή τους. Το Πρόγραμμα ενθαρρύνει τη  συνεργασία μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και της τοπικής κοινωνίας για την επίτευξη αποτελεσματικής περιβαλλοντικής δράσης.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 5 έως 18 ετών δηλαδή σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο και ΤΕΕ).

Όσες Σχολικές Μονάδες επιθυμούν να ενταχθούν στο Δίκτυο :