eepf-dimosΗ Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Συντονιστικός Φορέας του Δικτύου, συνδιοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο διάρκειας 12 διδακτικών ωρών για 60 εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας (Ε’ και ΣΤ’ τάξεις) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου (ώρες 16.30 – 20.30), στα γραφεία της Εταιρίας (Νίκης 20, 2ος όροφος, Σύνταγμα) και το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 (ώρες 09:00- 15:00) στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου (Ολύμπου 13 και Ηλείας, Χαλάνδρι, στάση Προαστιακού «Κηφισίας»).
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η υποστήριξη των εκπαιδευτικών που υλοποιούν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης εστιασμένα στη θεματική του δικτύου, η ενημέρωσή τους για τη λειτουργία του Δικτύου, καθώς και η συμμετοχή στο εργαστήριο και τη Δράση «Μουσικά όργανα από Μέταλλα».
Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου θα επιλεγούν 50 εκπαιδευτικοί από τις Διευθύνσεις Α/βάθμιας (Ε’ και ΣΤ’ τάξεις) και Β/βαθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και 10 εκπαιδευτικοί από την υπόλοιπη Ελλάδα, με σειρά προτεραιότητας.
Προτεραιότητα θα δοθεί στους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν ενταχθεί στο Δίκτυο αλλά προτίθενται να δραστηριοποιηθούν, ενώ τυχόν υπολειπόμενες θέσεις θα κατανεμηθούν στους εκπαιδευτικούς που έχουν ενταχθεί στο Δίκτυο και σε όσους δεν έχουν συμμετάσχει σε άλλη επιμόρφωση του Δικτύου.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο παρακαλούμε να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση μέχρι και την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017. Στους εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν θα δοθεί σχετική βεβαίωση.