Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστωνίδας Ξάνθης, στο πλαίσιο του Έργου «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» Υποέργο 1, Άξονας Προτεραιότητας 6 – ΛΑΠ σύμφωνα με τον προγραμματισμό του σχολικού έτους 2016 – 2017 προτίθεται να διοργανώσει «εισαγωγικό» τριήμερο σεμινάριο του νεοσυσταθέντος εθνικού δικτύου: «Εκπαιδευτικό orienteering: πλοήγηση σε φυσικό και οικιστικό περιβάλλον με χρήση πυξίδας και χάρτη» με τίτλο:

«Εφαρμογές orienteering στην περιβαλλοντική εκπαίδευση».

Η επιμόρφωση απευθύνεται σε 35 εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, σε εκπαιδευτικούς που είναι μέλη της Συντονιστικής και Παιδαγωγικής Ομάδος του Δικτύου καθώς και σε εισηγητές που είναι μέλη Π.Ο. των συνεργαζόμενων στο Δίκτυο ΚΠΕ.
Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στις 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου 2016 στην Ξάνθη.

Στόχοι του σεμιναρίου είναι:
Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στη χρήση πυξίδας και χάρτη.
Οι εφαρμογές του orienteering στην περιβαλλοντική εκπαίδευση – εξερεύνηση φυσικού ή οικιστικού περιβάλλοντος.
Η χρήση του orienteering στη διαθεματική προσέγγιση του αναλυτικού προγράμματος.

Κάλυψη δαπανών:
Το ΚΠΕ Βιστωνίδας θα καλύψει από τον Προϋπολογισμό του τη δαπάνη του σεμιναρίου.
Ειδικότερα: Θα καλυφθούν τα έξοδα διαμονής (δύο διανυκτερεύσεις) καθώς και τα έξοδα διατροφής (πρωινά και δύο γεύματα) .
Το ΚΠΕ Βιστωνίδας δεν καλύπτει έξοδα μετακίνησης των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών. 

Διάρκεια σεμιναρίου:
Προσέλευση – εγγραφές το απόγευμα της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου ώρα 16.30.
Λήξη εργασιών την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου και ώρα 14.30.
Η διαμονή θα γίνει σε μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια σε ξενοδοχείο της περιοχής.
Αιτήσεις συμμετοχής
Αιτήσεις συμμετοχής στο σεμινάριο μπορούν να καταθέσουν οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης των Περιφερειακών Διευθύνσεων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας καθώς και όσοι εκπαιδευτικοί υπηρετούν στα σχολεία που συμμετέχουν στο Δίκτυο, ανεξάρτητα εάν υπάγονται ή όχι στις παραπάνω Περιφερειακές Διευθύνσεις .
Ειδικότερα : Οι αιτήσεις συμμετοχής των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες πρέπει να κατατεθούν στους αρμόδιους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) – Σχολικών Δραστηριοτήτων (Σ.Δ.) έως την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου. Οι Υπεύθυνοι Π.Ε. – Σ.Χ. πρέπει να διαβιβάσουν τις αιτήσεις συμμετοχής στο ΚΠΕ Βιστωνίδας έως την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου.
Προτεραιότητα συμμετοχής στο σεμινάριο έχουν εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στον Δίκτυο.
Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στους Υπεύθυνους Π.Ε. ή Σ.Δ. της Διεύθυνσής τους να φροντίσουν να κοινοποιήσουν και στο mail του ΚΠΕ Βιστωνίδας την αίτηση τους.