Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, διοργανώνει σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (Ι.Α.Α.Δ.Ε.Τ.) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (E.A.A.) και τις Διευθύνσεις Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Α΄ και Γ΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής και Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής δύο Εσπερίδες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα τη Φωτορρύπανση.

Η πρώτη Εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στο Β΄ Τοσίτσειο Αρσάκειο Λύκειο Εκάλης και ώρες 19:30-21:10 (διάρκεια 2 διδακτικών ωρών).
Η δεύτερη Εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Μαρτίου στο Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Πεντέλη και ώρες 19:00-23:00 (διάρκειας 5 διδακτικών ωρών).

Η Φωτορρύπανση προκαλείται από τη λανθασμένη και ακατάλληλη εφαρμογή εξωτερικού φωτισμού σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, που αντί να καλύπτει μόνο τις ανάγκες ορατότητας, κατασπαταλά ενέργεια σκορπώντας περιττό φως στο νυχτερινό περιβάλλον και στον ουρανό. Η καταπολέμηση του φαινομένου θεωρείται ύψιστης σημασίας για τον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.(Περισσότερες πληροφορίες στο έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας)

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: Συμπλήρωση της  Φόρμας συμμετοχής (αφορά και τις δύο Εσπερίδες)

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 21 Οκτωβρίου 2016