Feed
Άρθρα
Σχόλια

Γεια σας παιδιά! Καλώς ήρθατε στο μάθημα των Εικαστικών!

 Στο αφιέρωμά μας στην Τέχνη της Γλυπτικής θα κατασκευάσουμε τις δικές μας δημιουργίες με θέμα “Μπισκοτόσπιτα γεμάτα γλυκές ευχές”.

Ο Ισπανός αρχιτέκτονας (ANTONI GAUDI)  ΑΝΤΟΝΙ ΓΚΑΟΥΝΤΙ  μας εμπνέει, μέσα από τα έργα του, τα οποία μπορείτε να δείτε στο βίντεο που έχω ετοιμάσει για εσάς. Το είδατε ενσωματωμένο και στο μάθημά μας μέσω ασύγχρονης διδασκαλίας στο e-class και μέσω σύγχρονης – στην ψηφιακή πλατφόρμα webex.

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων μαθαίνουμε να αξιοποιούμε την δημιουργική ανακύκλωση. Σε αυτό το μάθημα μπορούμε να δούμε στην πράξη την εφαρμογή της!

https://video.link/w/d2F3b

Για τις ζωγραφιές σας θα χρειαστεί να σχεδιάσετε τις ιδέες σας με λεπτομέρειες και να βάλετε χρώματα, κάνοντας χρήση διαφορετικών υλικών.

Υλικά για τις κατασκευές

  • άδειες χάρτινες συσκευασίες καθαρές – προς ανακύκλωση (από γάλα, χυμό κ.ά)
  • μπισκότα – τα πιο απλά (όχι γεμιστά και χωρίς σοκολάτα)
  • υγρή κόλλα ή αλευρόκολλα (με αλεύρι και νερό)
  • διάφορα μικροαντικείμενα – υλικά προς ανακύκλωση (σπασμένα κολιέ ή αλλά κοσμήματα, παιχνίδια σε μικρό μέγεθος)
  • κουμπιά, κορδέλες, χάνδρες, πούλιες, πλαστελίνες (για να φτιάξουμε τα δικά μας γλειφιτζούρια και καραμέλες
  • υπομονή και φαντασία!!

Δείτε στις εικόνες τα έργα των παιδιών που κάναμε μαζί στην τάξη στο μάθημα των Εικαστικών, το σχολικό έτος 2020-2021, όπου δημιουργήσαμε “τα γλυκά της ανακύκλωσης”!!

Πάνω στο σχετικό θέμα, το μάθημα συνεχίστηκε και μέσα από τη διαδικτυακή μας διδασκαλία. Η επικοινωνία μας ήταν δημιουργική καθώς υπήρξε όμορφη συνεργασία και με τους γονείς των παιδιών. Τα έργα που προέκυψαν παρουσιάστηκαν σε ψηφιακή μορφή και δημιουργήθηκε εκπαιδευτικό υλικό για το αρχείο του Σχολείου μας!

Έργο του μαθητή Γ.Κ. της Στ΄τάξης

Έργο του μαθητή Χ.Κ. της Δ΄τάξης

Έργο του μαθητή Θ.Τ. της Στ΄τάξης

Έργο της μαθήτριας Ε.Κ. από την ΣΤ΄τάξη

Έργο της μαθήτριας Μ.Δ. της ΣΤ΄τάξης

– Έγινε σύνδεση των Εικαστικών Τεχνών και ανταλλαγή εκπαιδευτικού υλικού με Σχολεία της Ισπανίας. Τα παιδιά γνώρισαν το έργο του Ισπανού αρχιτέκτονα Antoni Gaudi και δημιούργησαν τα δικά τους «γλυκά γλυπτά σπίτια», με αφορμή τα έργα του Λάμπρου Ορφανού με θέμα το Λούνα παρκ.

https://youtu.be/SaQOfpNF870

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΧΑΡΑΓΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ» συνεργαστήκαμε με Σχολεία από άλλες χώρες.  Τα παιδιά από το «Colegio San José de Madrid» της Ισπανίας και «Divina Pastora, de Madrid» ήρθαν σε επαφή με το έργο του Έλληνα δημιουργού Λάμπρου Ορφανού, μέσα από το βίντεο που δημιούργησα με τα έργα των παιδιών από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου. Με αυτό τον τρόπο έγινε μέσω της Τέχνης διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα:

https://blogs.sch.gr/arteducate/2020/12/01/charagmata-zois-me-odigo-to-ergo-toy-lamproy-orfanoy/

https://youtu.be/Cs6kYhfO30E

***

Το σχολικό έτος 2019-2020 εργαστήκαμε στο θέμα επίσης με επιτυχία! Τα έργα που δημιουργήθηκαν τότε στην τάξη έδωσαν έμπνευση στα παιδιά του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, μέσα από την παρουσίαση των φωτογραφιών, που έγινε στα διαδικτυακά μας μαθήματα!

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!

Θεοδώρα Χανδρινού

 

 

 

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων