Feed
Άρθρα
Σχόλια

e-class 2019-2020

Το σχολικό έτος 2019 – 2020 με τους μαθητές και τις μαθήτριες των τάξεων Γ’1 και Γ’2 στο μάθημα των Εικαστικών συμμετείχαμε με επιτυχία σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα eTwinning – συνεργασίας μεταξύ Σχολείων, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το πρόγραμμα που ολοκληρώθηκε και βραβεύτηκε είχε τίτλο “Christmas tree decorations” και υλοποιήθηκε την περίοδο των Χριστουγέννων. Καλλιεργήθηκαν δεξιότητες αισθητικές και επικοινωνίας.

Ανταλλάξαμε τις Εικαστικές μας δημιουργίες και τα μηνύματά μας με τα άλλα Σχολεία. Χρησιμοποιήσαμε το τηλέφωνο, το κλασικό ταχυδρομείο και το διαδίκτυο. Η επικοινωνία μας, μέσω του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου και της εκπαιδευτικής ψηφιακής πλατφόρμας eTwinning, έγινε με επιτυχία. Αξιοποιήσαμε διάφορα ψηφιακά εργαλεία web 2.0 και κάναμε διάχυση των αποτελεσμάτων. Επίσης εκθέσαμε τις δημιουργίες μας στο Σχολείο μας και αισθανθήκαμε όλοι πολύ όμορφα!

Για τα εικαστικά έργα μας χρησιμοποιήσαμε και συνδυάσαμε διάφορα υλικά. Ως ανατροφοδότηση δείτε τα αρχεία με το υλικό που έχω αναρτήσει για εσάς και ανοίξτε τους συνδέσμους για περισσότερες πληροφορίες.

https://blogs.sch.gr/arteducate/2020/01/08/quot-christmas-tree-decorations-quot-etwinning-project/

https://twinspace.etwinning.net/98241/home

https://twinspace.etwinning.net/98241/pages/page/736752

Ας συνεχίσουμε τα αφιερώματα στους μεγάλους δημιουργούς της Ιστορίας της Τέχνης. Θυμόμαστε το έργο του Picasso για την Ειρήνη που το γνωρίσατε, σας έδωσε έμπνευση και δημιουργήσατε τα δικά σας έργα. Θα μάθουμε περισσότερα για τον Picasso αν επισκεφθούμε μέσω διαδικτύου το Μουσείο Picasso

https://cataleg.museupicasso.bcn.cat/?lang=en

Συνδυάζουμε τα παραπάνω και μέσα από το e-class στέλνουμε  στους νέους φίλους που κάναμε στο πρόγραμμα έναν εικαστικό χαιρετισμό! Η περιπέτεια που βιώνουμε με την επίθεση του κοροναϊού στην ζωή μας έστειλε πολλά μηνύματα στους ανθρώπους. Ένα πολύ σημαντικό μήνυμα μας έδωσαν οι γιατροί και όλοι οι εργαζόμενοι στους χώρους υγείας. Είναι οι άνθρωποι που με αυτοθυσία πρόσφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν τον εαυτό τους για την θεραπεία των ασθενών συνανθρώπων μας.

Διάλεξα λοιπόν, ένα από τα έργα σας που δημιουργήσαμε στην τάξη, στο μάθημα των Εικαστικών και έχει τίτλο “Τιμή στους Έλληνες ήρωες”. Θα το αφιερώσουμε σε αυτούς τους ήρωες της σημερινής μας πραγματικότητας για να στείλουμε κι εμείς ένα μήνυμα ευγνωμοσύνης σε όσους το αξίζουν.  Νομίζω πως όλοι θα συμφωνήσετε!

Έκανα το έργο ψηφιακό παζλ και προσκαλούμε τα παιδιά από τα άλλα Σχολεία να παίξουν μαζί μας.

Τα Χριστούγεννα επικοινωνήσαμε με την γέννηση του Θεανθρώπου το μήνυμα για το αληθινό φως της ζωής. Σήμερα κρατάμε το φως αυτό με την ελπίδα, την προσευχή και την αγάπη. Το μοιραζόμαστε μέσα από την Τέχνη με όλο τον κόσμο, μένουμε δυνατοί ενωμένοι και συνεχίζουμε!

Συγχαρητήρια παιδιά για την εξαιρετική σας προσπάθεια!! Με την αγάπη μου,

Θεοδώρα Χανδρινού

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων