Feed
Άρθρα
Σχόλια

Θεοδώρα Χανδρινού Εκπαιδευτικός Εικαστικών, Ζωγράφος – Χαράκτρια

Το σχολικό έτος 2022-2023 στο 41º Δημοτικό Σχολείο Αθήνας «Νικόλαος Γύζης», στο πλαίσιο της διδασκαλίας των Εικαστικών, με ιδιαίτερη χαρά με τα παιδιά, υλοποιούμε εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο «Το οικολογικό και δημιουργικό Σχολείο μας / Our eco-friendly and creative School», εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας. 

Για το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε περισσότερα στα αντίστοιχα άρθρα στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δικτύου όπως και στο αντίστοιχο άρθρο στον συγκεκριμένο ιστότοπο:

https://www.ecoschools.gr/school-news/2022/oikologiko-kai-dimioyrgiko-sholeio-mas-our-eco-friendly-and-creative-school

Τα παιδιά μας από το 41ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας «Νικόλαος Γύζης», με την ενεργή και βιωματική τους συμμετοχή σε περιβαλλοντικές δράσεις, χαίρονται και μαθαίνουν με παιγνιώδη τρόπο για θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και αειφορίας, αγωγής υγείας και πρόληψης.

Τον μήνα Νοέμβριο είχα την ευκαιρία να συμμετέχω σε Διεθνείς περιβαλλοντικές εκδηλώσεις και διαδικτυακές συναντήσεις. Ενισχύθηκαν οι προγραμματισμένες μας δράσεις και αναπτύχθηκαν οι ιδέες που ενεργοποιούν τα παιδιά.
* 3 Νοεμβρίου 2022
Συμμετείχαμε με τις εικαστικές μας δραστηριότητες και με διαθεματική προσέγγιση στις σχολικές εκδηλώσεις Global Schools Action Days. Με Σχολεία από όλο τον κόσμο ενώσαμε τις δυνάμεις μας, με στόχο την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Αιστανθήκαμε υπερήφανοι για την προσπάθειά μας!
* 5 Νοεμβρίου 2022
Ήταν εξαιρετική η διεθνής διαδικτυακή συνάντηση που παρακολούθησα για την κλιματική αλλαγή. Στις 5 Νοεμβρίου 2022 στις 14:00 ώρα Ελλάδας -13:00 (CET), το Γραφείο για την Κλιματική Εκπαίδευση (OCE) φιλοξένησε την διεθνή εκδήλωση TeachersCOP.  Σε υβριδική μορφή και ζωντανά από την Αίγυπτο, Εκπαιδευτικοί από διάφορες χώρες παρουσίασαν τα καινοτόμα προγράμματά τους και είχαμε την δυνατότητα να ψηφίσουμε όσα θα παρουσιάζονταν στους πολιτικούς και εκπαιδευτικούς φορείς στην διάρκεια των εκδηλώσεων του COP27 στην Αίγυπτο.
* 8 Νοεμβρίου 2022
Παρακολούθησα σε διαδικτυακή ζωντανή σύνδεση – live streaming – την κορύφωση των αποτελεσμάτων του  Running out of time
– the Baton Ceremony – στο UNESCO Pavilion στο COP27 που έλαβε χώρα στο Sharm El-Sheikh της Αιγύπτου.
Γιορτάσαμε την άφιξη της σκυτάλης και την παράδοση του μηνύματος ελπίδας μετά το επικό της ταξίδι, επί 40 ημέρες διανύοντας 7,767km σε 18 χώρες!
Ήταν εξαιρετική η  συμμετοχή των παιδιών με τις εικαστικές μας δραστηριότητες. Συνεχίζουμε την προσπάθεια ευαισθητοποίησης των παιδιών, για την προστασία της Φύσης και για ένα καλύτερο αύριο για το περιβάλλον και τον πλανήτη μας!

–  Μέσα από το διαδίκτυο έγινε διάχυση των πεπραγμένων στο ευρύτερο κοινό.

https://www.ecoschools.gr/school-news/2022/cop27-running-out-time-school-participation

Μπορείτε να ενημερωθείτε και στις ιστοσελίδες των φορέων:

#RunningOutofTime

https://eepf.gr/el/skitalodromia-running-out-of-time

https://www.eepf.gr/el/

Επιμορφωτικές συναντήσεις – επικοινωνία με φορείς:

Το Διεθνές Γραφείο για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση FEE  μας προσκάλεσε και συμμετείχαμε σε μια διαδικτυακή συνάντηση με τίτλο “Universalization of Quality Climate Education: Where are we and where do we go from here?”, όπου έγινε συζήτηση για το επίπεδο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στον κόσμο, με ομιλητές από τους φορείς: UNESCO, UN Climate Change, European Commission, the UK Department for Education, #climatechange #education #webinar και EARTHDAY.ORG!

* 10 Νοεμβρίου 2022
Συμμετείχα στο πολύ ενδιαφέρον διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο: Γνωριμία με το Διεθνές Δίκτυο Π.Ε. «Μαθαίνω για τα Δάση» – Παρουσίαση του νέου εκπαιδευτικού υλικού «Περιβαλλοντικά Εκπαιδευτικά Παιχνίδια στο δάσος» – Βράβευση σχολικών μονάδων για την συμμετοχή τους στον αντίστοιχο διαγωνισμό.
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε περισσότερα

https://youtu.be/6ofKrVDoDH8 Μαθαίνω για τα Δάση» –

Συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με πρόσωπα και φορείς. Μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούμε στο Σχολείο μας και το αμείωτο ενδιαφέρον, καλλιεργούμε τις δεξιότητες ζωής των μαθητών και μαθητριών μας, διαμορφώνοντας υγιείς ανθρώπους, μελλοντικούς πολίτες!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων