Feed
Άρθρα
Σχόλια

Supervisor of the activities: Theodora Chandrinou – Art Teacher

During the School year 2021-2022 the pupils of the 4th Primary School of Zografou, Greece participated in the activities dedicated to the COP26 worldwide campaign, against the climate change. The activities were realised in the classroom, in the framework of the Fine Arts subject lessons.

* With success we collaborated with WWF and became part of the “Forest of Promises” at COP26! You can see our certificates below.

* We cooperated with Schools from Greece and other countries.

* Through our participation in the eTwinning educational community we shared posters dedicated to the topic of climate change and exchanged environmental messages.

* Through our eTwinning project “Ocean and Antarctica” we collaborated with Schools from Europe and it was a very important experience!

COP26 we cooperate for a better future! 

https://twinspace.etwinning.net/184963/pages/page/1882253

* We cooperated with the Greek Ministry of Education and became part of the Environmental activities that were realised among Greek Schools

https://padlet.com/elniarchou/dx6hbeue5b0reumn

Theodora Chandrinou pupils Greece COP26padlet.jpg

Pedagogical aims

Environmental awareness through Art lessons. The pupils had the opportunity to exchange information, knowledge and experience. There was interaction among pupils, from Greece and abroad. The pupils cultivated life skills and digital skills.  We managed to improve communication and interpersonal and social skills.  We used different Art techniques and ICT web tools.

Dissemination

We presented the result of the effort via internet educational digital platforms and web tools. We organised Art exhibitions in the School and digital presentations. We collaborated with institutions, WWF and the Greek Ministry of Education and Religious affairs. Through the eTwinning educational community we exchanged material and presented results through the educational digital platforms of etwinning and the Greek School Net sites.

We thank the Teacher of English Mrs Thalia Syriopoulou for the collaboration in one of the classes.

Congratulations to all the pupils for their remarkable effort!!

***

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός για τον συντονισμό, την οργάνωση και υλοποίηση των δραστηριοτήτων: Θεοδώρα Χανδρινού – Εικαστικός.

Οι 320 μαθητές και μαθήτριες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου από τις τάξεις Α’ έως και ΣΤ’, στο μάθημα των Εικαστικών, παρακολούθησαν εκπαιδευτικό υλικό, διδάχθηκαν μέσω διαθεματικής προσέγγισης σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις στην Γη μας, καθώς και στη ζωή όλων των πλασμάτων που ζουν στον πλανήτη μας.

* Συνεργαστήκαμε με την WWF και συμμετείχαμε στην δράση για την ημέρα Συνάντησης των Εθνών στην Γλασκόβη με το “Δάσος των υποσχέσεων”! Από την συνεργασία που είχαμε με την WWF – UK λάβαμε το ψηφιακό μωσαϊκό  (photo mosaic) με το “Δάσος των υποσχέσεων”, όπως δημιουργήθηκε με τα μηνύματα από τα φύλλα με τις υποσχέσεις, που έλαβαν στην WWF από τα Σχολεία που συμμετείχαν ανά τον κόσμο!
   
* Λάβαμε επαίνους συμμετοχής και ευχαριστήριο μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Χαρήκαμε ιδιαίτερα με την βράβευση των παιδιών!

* Συνεργαστήκαμε με Σχολεία από την Ευρώπη, μέσα από την ενεργή συμμετοχή μας στο πρόγραμμα eTwinning “Ocean and Antarctica”, εστιάζοντας στην κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις που έχει στον πλανήτη μας.

COP26 we cooperate for a better future! 

https://twinspace.etwinning.net/184963/pages/page/1882253

* Εξαιρετική συνεργασία είχαμε με τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των  Πρωτοβάθμιων Διευθύνσεων Α’ Αθηνών, Γ’ Αθηνών και Δυτικής Αττικής καθώς συμμετείχαμε στην καμπάνια για την κλιματική αλλαγή  “Νοιάσου για το κλίμα… γίνε η αλλαγή” και δημιουργήσαμε το μοναδικό μας “Δέντρο των υποσχέσεων”.
Αξίζει να περιγράψουμε την διδακτική διαδικασία:
Στη διδασκαλία των Εικαστικών μαθημάτων με τα παιδιά από όλες τις τάξεις του Σχολείου μας, από την Α’ έως και την ΣΤ’, εργαστήκαμε πάνω στο πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή για 3 εβδομάδες.
* Παρακολουθήσαμε βίντεο και μελετήσαμε φωτογραφίες, έγινε αξιοποίηση εκπαιδευτικού υλικού από Περιβαλλοντικούς φορείς και ακολούθησε καταιγισμός ιδεών και απόψεων, προβληματισμός και διάλογος.
* Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας και κάθε ομάδα πειραματίστηκε με διαφορετικά υλικά και εικαστικές τεχνικές. Καθώς μιλήσαμε για την Ανακύκλωση τα παιδιά άφησαν την φαντασία τους να λειτουργήσει δημιουργικά! Αξιοποιήθηκε και εκπαιδευτικό υλικό που είχαμε υλοποιήσει με τα ίδια παιδιά σε παλαιότερα έτη.
* Αξιοποιήσαμε διαφορετικές εικαστικές τεχνικές και έγιναν δραστηριότητες στις τάξεις και στην φύση όπως Land Art και περιβαλλοντικό μονοπάτι. 
* Κάθε τμήμα από όλες τις τάξεις υλοποίησε ένα μοναδικό εικαστικό έργο με θέμα το δέντρο. Όλα εκτέθηκαν στο Σχολείο μας και έδωσαν μηνύματα αγάπης, συνεργασίας, υποσχέσεων για την προστασία του περιβάλλοντος και πρόσθεσαν όμορφες διδακτικές εικόνες στην διακόσμηση των τάξεων.
* Στην συνέχεια έγινε η διάχυση του εκπαιδευτικού υλικού που δημιουργήθηκε.
* Διαλέξαμε, μαζί με τα παιδιά με δημοκρατική διαδικασία, τα σημαντικότερα μηνύματα.
* Οι υποσχέσεις τους γράφτηκαν στα φύλλα που ζωγράφισαν, συγκεντρώθηκαν και κρεμάστηκαν σε ένα από τα δέντρα του Σχολικού μας κήπου. Έτσι αποκτήσαμε το δικό μας “δέντρο των υποσχέσεων”  που εκπροσώπησε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου στην αντίστοιχη δραστηριότητα!
 * Διαλέξαμε ένα αληθινό δέντρο για να αναρτήσουμε τις υποσχέσεις μας καθώς πιστεύω πως με αυτό τον τρόπο θα είναι πιο ξεκάθαρο το μήνυμα της δέσμευσης των παιδιών απέναντι στην ίδια τη Φύση. Τα φύλλα μας θα βρίσκονται κρεμασμένα για αρκετό καιρό και θα υπενθυμίζουν στα παιδιά, που κάθε μέρα παίζουν την ώρα του διαλείμματος δίπλα στο δέντρο των υποσχέσεων, πόσο σπουδαίο είναι να αγαπάμε, να σεβόμαστε και να προστατεύουμε το περιβάλλον μας! Το δέντρο μας απέκτησε προσωπικότητα και μας διδάσκει πως οι υποσχέσεις είναι για να τις κρατάμε! 
* Δείτε περισσότερα από τα έργα με θέμα το δέντρο των υποσχέσεων, από τα διαφορετικά Σχολεία που συμμετείχαν στο συνεργατικό ψηφιακό αρχείο padlet και μπορείτε εκεί να αναζήτησε την συμμετοχή του Σχολείου μας μαζί με τα σχόλια που λάβαμε:
Αξιολόγηση
Τα παιδιά του Σχολείου μας ολοκλήρωσαν με επιτυχία εικαστικές δραστηριότητες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Εργάστηκαν στα μαθήματα των Εικαστικών με την καθοδήγησή μου μέσα στην τάξη  και είχαμε ενεργή συμμετοχή στις δράσεις για την κλιματική αλλαγή με αφορμή την  συνάντηση των εθνών στην Γλασκώβη COP26. Ευχάριστη ήταν η συνεργασία μας σε μια από τις τάξεις με την κ. Θάλεια Συριοπούλου στη διδασκαλία των Αγγλικών.

Η επιτυχημένη συνεργασία μας, στο πλαίσιο του μαθήματος των Εικαστικών, με την WWF αποτέλεσε μια σημαντική εμπειρία για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου μας καθώς και για την ανατροφοδότηση που λάβαμε.

Οι έπαινοι και οι βεβαιώσεις που λάβαμε μας έκαναν περήφανους!

* Διάχυση έγινε και μέσα από την ιστοσελίδα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την εξαιρετική συνεργασία!!

4 δ.σχ.Ζωγράφου έπαινος για δέντρο των υποσχέσεων.ΟΚ 4 δ.σχ.Ζωγράφου έπαινος μαθητών για δέντρο των υποσχέσεων.ΟΚ 19 δ.σχ.Ζωγράφου έπαινος για δέντρο των υποσχέσεων μαθητών.ΟΚ 19 δ.σχ.Ζωγράφου έπαινος για δέντρο των υποσχέσεων.ΟΚ.

Theodora Chandrinou pupils Greece COP26.jpgArt Teacher Theodora Chandrinou trees of promises 4thprschZografou GreeceTree of promises WWF Theodora Chandrinou GreeceTheodora Chandrinou Greece COP26Theodora Chandrinou 6gradepupils16 GreeceIMG 20211112 125512

Polish 20211114 184733980

Polish 20211114 204131655Polish 20211105 221638776

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων