Feed
Άρθρα
Σχόλια

Το σχολικό έτος 2020-2021 στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, Αττικής, μέσα από τα Εικαστικά μας μαθήματα τα παιδιά προσέγγισαν την Τέχνη της Χαρακτικής.

Ένα μέρος από την θεωρητική προσέγγιση έγινε στην πορεία των διαδικτυακών μας μαθημάτων, καθώς αντιμετωπίσαμε την πανδημία του covid-19 στην Ελλάδα και τα μαθήματα δεν γίνονταν δια ζώσης, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Στην τάξη τα παιδιά διδάχθηκαν διαφορετικές τεχνικές εκτύπωσης. Αξιοποιήθηκε το εκπαιδευτικό υλικό που έχω δημιουργήσει και σε παλαιότερα έτη και δημιουργήσαμε νέο, με τα έργα των παιδιών.

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας καλύψαμε την διδακτική ύλη των Εικαστικών μαθημάτων με βιωματικά εργαστήρια.

Στο Πολιτιστικό καινοτόμο πρόγραμμα “Χαράγματα ζωής με οδηγό το έργο του Λάμπρου Ορφανού” https://blogs.sch.gr/arteducate/2020/12/01/charagmata-zois-me-odigo-to-ergo-toy-lamproy-orfanoy/ έγινε η γνωριμία των παιδιών με το σπουδαίο έργο του Ζωγράφου και Χαράκτη Λάμπρου Ορφανού, από την θεωρία έως και την πράξη.

Επίσης, τα παιδιά χάραξαν σε λινόλεουμ τα σχέδιά τους. Οι δραστηριότητες υλοποιήθηκαν στη διδασκαλία των Εικαστικών μαθημάτων, και έγινε σύνδεση με τα καινοτόμα προγράμματα eTwinning “Send me your e-heart” και “New Teenagers E.P.e (European Parliament e-Twinning)” καθώς και με το Περιβαλλοντικό πρόγραμμα “Εικαστικές και Περιβαλλοντικές ανασυνθέσεις στον σχολικό χώρο”. Το εκπαιδευτικό υλικό που της δραστηριότητας αξιοποιήθηκε και σε ένα ακόμα πρόγραμμα που υλοποιήσαμε με τα παιδιά  στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου το συγκεκριμένο σχολικό έτος, «Εγώ κι Εσύ Μαζί: Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα», ήταν συνεργασία με το Ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας.

Συγχαρητήρια σε όλους και σε όλες για την  εξαιρετική επίδοση!

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός Θεοδώρα Χανδρινού 

Συνδυάσαμε διαφορετικές τεχνικές εκτύπωσης και Τέχνες!

Έγινε διάχυση του εκπαιδευτικού υλικού που δημιουργήσαμε, με την χρήση ψηφιακών εφαρμογών. Στο YouTube αναρτήθηκαν βίντεο που διευκόλυναν την διδασκαλία και την διάδραση μεταξύ των Σχολείων που συμμετείχαν στα προγράμματα.

https://youtu.be/PeCZo0RHkAg

https://youtu.be/Cs6kYhfO30E

https://youtu.be/iiiU87mXhLQ

https://youtu.be/ASa16JJ5mF8

 

https://youtu.be/B2FuSIQCKzM

 

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στους συνδέσμους που ακολουθούν:

https://blogs.sch.gr/arteducate/2020/12/01/charagmata-zois-me-odigo-to-ergo-toy-lamproy-orfanoy/

https://arteducate.wixsite.com/mysite

Καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων