Feed
Άρθρα
Σχόλια
Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου το σχολικό έτος 2021-2022 συμμετείχαμε με επιτυχία στον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ–ΠΑΙΔΙ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ» – ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ).
Συνεργαζόμαστε με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών στο πλαίσιο των καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων εθνικών και eTwinning που υλοποιούνται το σχολικό έτος 2021-2022. Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Θεοδώρα Χανδρινού ΠΕ 08 – Εικαστικών μαθημάτων. Η συμμετοχή μας στο διαγωνισμό εντάχθηκε στις δραστηριότητες του καινοτόμου Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού προγράμματος: «Η Τέχνη για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή – Ένα λαμπρό  Σχολείο με την Τέχνη των παιδιών / Fine Arts for the environment and the climate change – A bright School with the pupils’ Art» και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ (ΣΕΟ) υλοποιεί δράσεις μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΠΟΛΕΙΣ ΑΚΤΕΣ & ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ» για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου – Δράση που υλοποιείται με δωρεά από το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» που συγχρηματοδοτούν 8 κοινωφελείς οργανισμοί. Ο Διαγωνισμός Ζωγραφικής απευθύνονταν στους/στις μαθητές/τριες όλης της χώρας, με θέμα :

«ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ–ΠΑΙΔΙ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ»

ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ και έγινε σε συνεργασία με το τμήμα Visual Arts and Art History της σχολής Frances Rich School of Fine and Performing Arts  του Deree – The American College of Greece.

Με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού λάβαμε μεγάλη χαρά, καθώς βραβεύτηκαν αρκετά έργα από τις συμμετοχές που στείλαμε και διαγωνίστηκαν από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου!
Άξια επαίνου είναι η προσπάθεια όλων των παιδιών από τα τμήματα των Α’ έως και ΣΤ’ τάξεων. Τα ζωγραφικά έργα που τελικά εκπροσώπησαν το Σχολείο μας υλοποιήθηκαν μέσα στις σχολικές αίθουσες, στη διδασκαλία των Εικαστικών μαθημάτων. Αισθάνομαι περήφανη για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας που αγκάλιασαν το μάθημα των Εικαστικών με αγάπη και με ακολούθησαν με ενθουσιασμό, τον οποίο παρουσίασαν μέσα από τα έργα τους!
Διαδικασία υλοποίησης
Η πρώτη επαφή είχε γίνει μέσα από την συμμετοχή μας στις δράσεις για τον εορτασμό του αθλητισμού, καθώς είχαμε δημιουργήσει αφίσες, ζωγραφιές και τρισδιάστατες μακέτες με αντίστοιχη  θεματολογία. Είχαμε εκθέσει τα έργα στις τάξεις ως ανατροφοδότηση.
Παρουσιάστηκε εκ νέου εκπαιδευτικό υλικό, έγινε συζήτηση και προβληματισμός για την σχέση της σωστής στάσης ζωής με έμφαση στην αξία που έχει ο αθλητισμός στην υγεία μας. Έγινε σύνδεση της σχέσης του ανθρώπου που ζει στην πόλη με την αειφόρο ανάπτυξη και τις δράσεις για την βελτίωση της ζωής.
 Έκανα σύνδεση του θέματος του διαγωνισμού με την διδασκαλία της Ιστορίας της Τέχνης, ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν διαφορετικούς Εικαστικούς δημιουργούς και να διαλέξουν το καλλιτεχνικό ρεύμα που τους αρέσει, για να εκφράσουν τα μηνύματά τους. Προσεγγίσαμε τους 17 στόχους της αειφόρου ανάπτυξης και έγινε βιωματική προσέγγιση μέσω της Τέχνης. Τελικά προέκυψαν έργα ατομικά και ομαδικά.
Με επιτυχία στείλαμε όλοι μαζί το μήνυμα πως το μέλλον στις πόλεις μας εξαρτάται από την καλλιέργεια του σώματος, του  πνεύματος και της ψυχής μας. Μέσω της δημιουργικής στάσης ζωής, τις αρετές, τον σεβασμό προς το περιβάλλον και προς τους συνανθρώπους μας, με πνεύμα συνεργασίας και αγάπης, όλοι μαζί δημιουργούμε ένα καλύτερο κόσμο!
Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών μας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού με το κείμενο που ακολουθεί:
“Αγαπητά μας παιδιά
Ήρθε η ώρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων! 
Η λίστα με τους νικητές επισυνάπτεται!
Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την συμμετοχής σας στον διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα :«ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ–ΠΑΙΔΙ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ»ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ.Ο ζήλος, η δημιουργικότητα, η καλλιτεχνική έμπνευση και η αγάπη μέσα από τα καλλιτεχνικά σας έργα, μας γέμισαν με μεγάλη χαρά, ενθουσιασμό και υπερηφάνεια για όλους. Την επιτροπή αξιολόγησης αποτέλεσαν οι κυρίες, Έφη Χαλυβοπούλου, Γεωργία Κοτρέτσος και Ναταλία Τσουλουχά από το τμήμα του Visual Arts – Frances Rich School of Fine and Performing Arts, Deree – The American College of Greece, με τις οποίες όπως σας είχαμε ενημερώσει, όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα διαδραστικό webinar, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να μοιραστούν τις σκέψεις τους μέσα από τις δημιουργίες τους για το περιβάλλον και τον αθλητισμό, και τις οποίες ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την πολύτιμη συμβολή τους στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής μας. Σας ευχαριστούμε όλους και σας περιμένουμε στην διαδικτυακή μας συνάντηση στις 14 Μαρτίου 2022 και ώρα 17.00 μ.μ.- 18.00 μ.μ. Παρακαλούμε πολύ διαβάστε τις επισυναπτόμενες οδηγίες συμμετοχής του Webinar.  

Κατά την διάρκεια του webinar θα ανακοινωθεί και ο τρόπος που θα υλοποιηθεί η βράβευση των νικητών!Όλοι οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό θα λάβουν ηλεκτρονικά τιμητικά διπλώματα συμμετοχής ανεξαρτήτως βαθμολογικής κατάταξης.

Κατά την ολοκλήρωση του webinar θα γίνει κλήρωση με διάφορα δώρα, για αυτό σας περιμένουμε όλους με χαρά! 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους καθηγητές των σχολείων του 4ου Δημοτικού Ζωγράφου και  2ου Δημοτικού Γλυφάδας καθώς και τους γονείς που βοήθησαν στην αποστολή των έργων!

Καλή, δημιουργική, σχολική και αθλητική χρονιά σε όλους!

Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε είμαστε στη διάθεσης σας. 

Με εκτίμηση,

οι υπεύθυνες του προγράμματος, 

ΠΟΛΕΙΣ ΑΚΤΕΣ & ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ – ΣΕΟ

“Αθλητισμός για καλύτερο πλανήτη” 

Σοφία Παπαδοπούλου & Βούλα Ζυγούρη ”

***

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου που βραβεύτηκαν είναι:

Α’ τάξη

Αντώνιος Δεμπόνος

Δημοσθένης Καραγκούνης

Μυρτώ Πέτρου

Γ’ τάξη

Ανδριάνα-Μαρία Θεοφιλοπούλου

Δ’ τάξη

Παρασκευή Λιόντη

Παρασκευή Καραμάνου

Έ’ τάξη

Νικόλαος Καρακώστας

Συγχαρητήρια στο Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών για την εξαιρετική πρωτοβουλία, τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούν και το σπουδαίο έργο που προσφέρουν στα παιδιά!!

https://youtu.be/tpQkP4U01-U

Η Διεύθυνση του Σχολείου μας και ο Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Πιτταράς με τις αντίστοιχες αναρτήσεις θα βοηθήσει στην ενημέρωση προς τους γονείς για το webinar που θα ακολουθήσει.
Όλα τα έργα των παιδιών που δημιουργήθηκαν από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου θα παρουσιαστούν σε ψηφιακό αρχείο και θα αποτελούν πηγή έμπνευσης και μια όμορφη ανάμνηση από την δράση!
Εύχομαι ολόψυχα να έχουμε όλοι υγεία, δημιουργικότητα και να συνεχίζουμε με όραμα το έργο μας!!
Θεοδώρα Χανδρινού – Εκπαιδευτικός, Ζωγράφου – Χαράκτρια
8.Αντώνης.Δεμπόν.Α1.4οΔ.Σχ.Ζωγράφου

Αντώνης. Α’ τάξη. 4οΔ.Σχ.Ζωγράφου

4.Δημοσθένης.Καραγκού.Α1.4οΔ.Σχ.Ζωγράφου

Δημοσθένης, Α’ τάξη. 4οΔ.Σχ.Ζωγράφου

5.Μυρτώ.Πέτρ.Α1.4οΔ.Σχ.Ζωγράφου

Μυρτώ. A’ τάξη. 4οΔ.Σχ.Ζωγράφου

12.Ανδριάνα.Θ.Γ1.4οΔ.Σχ.Ζωγράφου

Ανδριάνα. Γ’ τάξη. 4οΔ.Σχ.Ζωγράφου

25.Παρασκευή.Λ.Δ2.4οΔ.Σχ.Ζωγράφου

Παρασκευή. Δ’ τάξη. 4οΔ.Σχ.Ζωγράφου

7.Εβίτα.Καραμάν.Δ2.4οΔ.Σχ.Ζωγράφου

Εβίτα. Δ’ τάξη. 4οΔ.Σχ.Ζωγράφου

21.Νικόλας.Ε.4οΔ.Σχ.Ζωγράφου

Νικόλας. Ε’ τάξη. 4οΔ.Σχ.Ζωγράφου

IMG 20220301 174324

Οδηγίες για την παρακολούθηση του webinar

Και μετά από την ολοκλήρωση του webinar ήρθαν τα βραβεία των παιδιών!

IMG 20220413 1058303 IMG 20220413 110119

Theodora Chandrinou 4thprimary school f Zografou Greece 2IMG 20220512 114223IMG 20220511 121044 ΑντιγραφήIMG 20220511 120946 ΑντιγραφήSofia papadopoulou Greece Olympic metalist Αντιγραφή ΑντιγραφήIMG 20220512 211641 ΑντιγραφήIMG 20220511 104426 Αντιγραφή ΑντιγραφήIMG 20220511 111720 Αντιγραφή

Ευχές για καλή πρόοδο και υγεία σε όλα τα παιδιά!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων