Βοήθεια

help
Αν δεν βρείτε απαντήσεις στα ερωτήματα σας στους παρακάτω οδηγούς, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία υποστήριξης.

Online οδηγοί

Προτάσεις χρήσης ιστολογίου

Οδηγός δημιουργίας και διαχείρισης ιστολογίου (τελ. ενημ. 04/06/2020)

Οδηγός χρήσης κοινωνικής δικτύωσης στο https://blogs.sch.gr  (τελ. ενημ. 10/2/2019)

Αρχεία βοήθειας σε μορφή zip doc

Χρήση Ιστολογίου ως εκπαιδευτικό εργαλείο (zip 37KB)

Οδηγός δημιουργίας και διαχείρισης Ιστολογίου (zip, 12.03ΜΒ). (τελ. ενημ. 5/9/2019)

Ασκήσεις για την διαχείριση Ιστολογίου(zip, 31ΚΒ)  (τελ. ενημ. 5/9/2018)

Οδηγός χρήσης κοινωνικής δικτύωσης στο https://blogs.sch.gr (zip, 3.8ΜΒ) .(τελ. ενημ. 10/2/2019)

Άλλο υλικό

Πώς μπορεί μία ομάδα εκπαιδευτικών/μαθητών να αξιοποιήσει την υπηρεσία blogs.sch.gr στο πλαίσιο μίας εθνικής συνεργασίας eTwinning; (.ppt), Παρουσίαση στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning: «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα στην Π/θμια και Δ/θμια Εκπ/ση»

Eκπαιδευτικά βίντεο – μικρής διάρκειας- για την χρήση της υπηρεσίας

Video – Μικρά μυστικά για τη διαχείριση ιστολογίου, Σύντομη παρουσίαση στα πλαίσια της Διημερίδας: Η πρόκληση της ανοιχτής εκπαίδευσης 30-31 Μαΐου 2020. Η παρουσίαση σε μορφή pdf

Γνωρίζετε ότι...


 1. Μέσω των εκπαιδευτικών videos -μικρής διάρκειας - μπορείτε να μάθετε μικρά μυστικά για την διαχείριση του ιστολογίου σας Δείτε τα όλα

 2. Wordwall.net, learningapps.org, padlet.com κ.α. ενσωματώστε την δημιουργία σας με απλή αντιγραφή και επικόλληση του URL της μέσα στο άρθρο σας. Δείτε από ποιους άλλους ιστότοπους μπορείτε να ενσωματώσετε αντικείμενα στο https://blogs.sch.gr/blogs_manual/#6_12

 3. Κάντε πιο ευχάριστο το ιστολόγιο σας. Ενσωματώστε παζλ από το Jigsawplanet.com σε άρθρο ή σελίδα του ιστολογίου σας εύκολα με απλή αντιγραφή/επικόλληση του URL του.

 4. Χρησιμοποιήστε την διαθέσιμη μονάδα "Μετάφραση από το google" για εύκολη μετάφραση σε πάνω από 25 γλώσσες. Δείτε πως δουλεύει.

 5. Θέλετε ρολογάκι στο ιστολόγιο σας; Επιλέξτε ένα, από την συλλογή μας. Διαβάστε περισσότερα

 6. Μεταφέρετε το ιστολόγιο σας από άλλο δικτυακό τόπο στο ιστολόγιο που έχετε στο blogs.sch.gr. Χρησιμοποιήστε την επιλογή “Εργαλεία –> Εισαγωγή” του διαχειριστικού περιβάλλοντος του ιστολογίου σας στο blogs.sch.gr

 7. Τα url των άρθρων σας είναι πολύ μεγάλα; Αλλάξτε τα, ώστε να είναι πιο σύντομα. Από την διαχείριση του ιστολογίου σας, μεταβείτε στην σελίδα Ρυθμίσεις" –>"Μόνιμοι Σύνδεσμοι" και επιλέξτε "Αριθμός"

 8. Αναδημοσιεύστε από εξωτερικές πηγές!!! . Γίνετε θεματικός επιμελητής (content curation) του ιστολογίου σας και φιλτράρετε και παρουσιάστε με τον δικό σας τρόπο την επιλεγμένη είδηση. Επιλέξτε από την διαχείριση "Αρθρα" -> "Άντληση άρθρων από εξωτερικές πηγές και κάντε τις απαιτούμενες ρυθμίσεις σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο πάνω μέρος της σελίδας.

 9. Μπορείτε να ενσωματώσετε ένα video από το https://video.sch.gr σε άρθρο σας. H διαδικασία είναι απλή:
    1. Στην σελίδα του https://video.sch.gr που σας ενδιαφέρει αντιγράφετε το url της.
    2. Μεταβείτε στην δημιουργία/επεξεργασία άρθρου και επικολλήστε το.
  Έτοιμοι!!! Μετά την αποθήκευση του άρθρου κατά την προβολή του θα εμφανίζεται ενσωματωμένο το video μέσα σε αυτό.

 10. Υπάρχει πάντα κάτι νέο στη διαθέσιμη online έκδοση των οδηγών βοήθειας!!!
  Ανακαλύψτε το στο https://blogs.sch.gr/manuals/.


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων