Βοήθεια

help
Αν δεν βρείτε απαντήσεις στα ερωτήματα σας στους παρακάτω οδηγούς, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία υποστήριξης.

Online οδηγοί

Προτάσεις χρήσης ιστολογίου

Οδηγός δημιουργίας και διαχείρισης ιστολογίου (τελ. ενημ. 19/05/2021)

Οδηγός χρήσης κοινωνικής δικτύωσης στο https://blogs.sch.gr  (τελ. ενημ. 10/2/2019)

Αρχεία βοήθειας σε μορφή zip doc

Χρήση Ιστολογίου ως εκπαιδευτικό εργαλείο (zip 37KB)

Οδηγός δημιουργίας και διαχείρισης Ιστολογίου (zip, 17.6ΜΒ). (τελ. ενημ. 21/4/2021)

Ασκήσεις για την διαχείριση Ιστολογίου(zip, 31ΚΒ)  (τελ. ενημ. 5/9/2018)

Οδηγός χρήσης κοινωνικής δικτύωσης στο https://blogs.sch.gr (zip, 3.8ΜΒ) .(τελ. ενημ. 10/2/2019)

Άλλο υλικό

Πώς μπορεί μία ομάδα εκπαιδευτικών/μαθητών να αξιοποιήσει την υπηρεσία blogs.sch.gr στο πλαίσιο μίας εθνικής συνεργασίας eTwinning; (.ppt), Παρουσίαση στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning: «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα στην Π/θμια και Δ/θμια Εκπ/ση»

Eκπαιδευτικά βίντεο – μικρής διάρκειας- για την χρήση της υπηρεσίας

Video – Μικρά μυστικά για τη διαχείριση ιστολογίου, Σύντομη παρουσίαση στα πλαίσια της Διημερίδας: Η πρόκληση της ανοιχτής εκπαίδευσης 30-31 Μαΐου 2020. Η παρουσίαση σε μορφή pdf

Γνωρίζετε ότι...


  1. Μέσω των εκπαιδευτικών videos -μικρής διάρκειας - μπορείτε να μάθετε μικρά μυστικά για την διαχείριση του ιστολογίου σας Δείτε τα όλα

  2. Eνσωματώστε sway, padlet, slideshare, artsteps, e-me content, learningapps κ.α. μέσα στο άρθρο σας. Mάθετε πως μπορείτε να ενσωματώσετε αντικείμενα στο https://blogs.sch.gr/blogs_manual/#6_12

  3. Χρησιμοποιήστε την διαθέσιμη μονάδα "Μετάφραση από το google" για εύκολη μετάφραση σε πάνω από 25 γλώσσες. Δείτε πως δουλεύει.

  4. Τα url των άρθρων σας είναι πολύ μεγάλα; Αλλάξτε τα, ώστε να είναι πιο σύντομα. Από την διαχείριση του ιστολογίου σας, μεταβείτε στην σελίδα Ρυθμίσεις" –>"Μόνιμοι Σύνδεσμοι" και επιλέξτε "Αριθμός"

  5. Αναδημοσιεύστε από εξωτερικές πηγές!!! . Γίνετε θεματικός επιμελητής (content curation) του ιστολογίου σας και φιλτράρετε και παρουσιάστε με τον δικό σας τρόπο την επιλεγμένη είδηση. Επιλέξτε από την διαχείριση "Αρθρα" -> "Άντληση άρθρων από εξωτερικές πηγές και κάντε τις απαιτούμενες ρυθμίσεις σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο πάνω μέρος της σελίδας.

  6. Υπάρχει πάντα κάτι νέο στη διαθέσιμη online έκδοση των οδηγών βοήθειας!!!
    Ανακαλύψτε το στο https://blogs.sch.gr/manuals/.


Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων