Feed
Άρθρα
Σχόλια

Το σχολικό έτος 2021-2022 διδάσκοντας το μάθημα των Εικαστικών και μέσα από τις δραστηριότητες των καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που υλοποιούνται και είμαι υπεύθυνη Εκπαιδευτικός, δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν διαφορετικούς τρόπους δράσης και έκφρασης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου αλληλεπιδρούν με τα παιδιά από το 19ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου. Σε κάθε Σχολείο φιλοτεχνούμε έργα στους τοίχους και δίνουμε μορφή σε περιβαλλοντικά μηνύματα, με εικαστικό λεξιλόγιο.

“Με τις τοιχογραφίες μας ομορφαίνουμε το Σχολείο μας!” είναι ο τίτλος της δραστηριότητας και αναπτύχθηκε στα εκπαιδευτικά προγράμματα:

Περιβαλλοντικό – Πολιτιστικό

και στο Πολιτιστικό

Διαδικασία υλοποίησης

Αρχικά έγινε ψηφιακή παρουσίαση στην τάξη εκπαιδευτικού υλικού, βίντεο και φωτογραφίες.

Έντυπο υλικό αξιοποιήθηκε προς συζήτηση, καθώς είχαμε δουλέψει σε ατομικές και ομαδικές εργασίες μέσα στην τάξη.

Με την μέθοδο project, εστιάζοντας σε εικαστικά αφιερώματα, τα παιδιά έκαναν διερεύνηση των θεμάτων και των έργων Τέχνης που επέλεξαν και έκαναν παρουσίαση.

Έγινε σύνδεση με την συναισθηματική Αγωγή και την ιδιαίτερη οπτική προσέγγιση του κάθε καλλιτέχνη.

Ακολούθησε συζήτησε και μελέτη έργων ώστε να ετοιμάσουμε προσχέδια και να περάσουμε στην δημιουργία των τοιχογραφιών μας.

Εφαρμόστηκε μετασχηματίζουσα γνώση μέσω της Τέχνης, με οδηγό τα έργα των μεγάλων δημιουργών της Ιστορίας της Τέχνης και τα διαφορετικά εικαστικά ρεύματα.

Ενδεικτικά παρουσιάζονται εικόνες από τις εργασίες που υλοποιήθηκαν, με κύρια πηγή έμπνευσης τα έργα του Paul Klee, του  Joan Miró, Anri Matisse, του Λάμπρου Ορφανού, του Vincent Van Gogh, του Jackson Pollock και άλλων.

Οι υαλογραφίες – βιτρώ της ελληνικής παραδοσιακής Τέχνης από τα σπίτια της Καστοριάς μελετήθηκαν και τα παιδιά δημιούργησαν ομαδικές εργασίες στην τάξη και κατόπιν σε τοίχο. Ήταν ένα σημαντικό μέρος της προσπάθειας που έγινε, ώστε τα παιδιά να έχουν βιωματική εμπειρία μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Με την διάχυση των αποτελεσμάτων έγινε προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στην Ελλάδα και σε εκπαιδευτικές κοινότητες του εξωτερικού, καθώς υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα συνεργασίας μεταξύ Σχολείων eTwinning.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!!

Θεοδώρα Χανδρινού

IMG 20220228 111858

4ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου – διδασκαλία Θεοδώρας Χανδρινού – Τα παιδιά εργάστηκαν ομαδικά και φιλοτέχνησαν όμορφες ζωγραφιές στους εξωτερικούς χώρους του Σχολείου μας. Στην φωτογραφία παρουσιάζεται το έργο που δημιουργούν, εμπνευσμένο από αντίστοιχο του Paul Klee.

IMG 20211206 181209

IMG 20220410 173844

IMG 20220408 154809IMG 20220121 153528

IMG 20220225 160742

19ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου – διδασκαλία Θεοδώρας Χανδρινού στο ολοήμερο σχολείο.

IMG 20220408 162735

19ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου – διδασκαλία της Θεοδώρας Χανδρινού στο ολοήμερο σχολείο – Τοιχογραφία με θέμα το δέντρο, με αφορμή τα έργα με δέντρα του Λάμπρου Ορφανού.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων