Τα χελιδόνια

Μαρ 20213

Έχοντας ξεκινήσει από χθες τη γνωριμία μας με τον κόσμο των χελιδονιών, σήμερα εστιάσαμε στο δύσκολο ταξίδι τους κατά την αποδημία, την πολύωρη πτήση τους σε σμήνη, στην ανάγκη τους για τροφή και νερό, στην ικανότητά τους να θυμούνται μέρη και να τα επισκέπτονται ξανά, στον τρόπο χτισίματος της φωλιάς τους και την επιδεικτική άρνηση  τους να ξαναχτίσουν τη φωλιά τους εκεί που τη βρήκαν χαλασμένη. Παρακολουθήσαμε τα βίντεο από την παρουσίαση Nearpod, δημιουργία της κας Τάνιας.

Το ταξίδι των χελιδονιών από την Αγγλία έως τη Νότια Αφρική:

Χτίσιμο χελιδονοφωλιάς:

Η ζωή στη χελιδονοφωλιά:

Το πέταγμα του χελιδονιού:

Η παρουσίαση Nearpod για τα χελιδόνια. Πατήστε στην εικόνα.

Ακούσαμε δύο τραγούδια για τα χελιδόνια:

Το παρακάτω τραγούδι περιέχει όλες τις πληροφορίες που προσλάβαμε για τα χελιδόνια: για το χτίσιμο της φωλιάς τους, για το ταξίδι τους, για το τάισμα των νεοσσών.

Διαβάσαμε το παραμύθι «Όμορφα που είναι τα χελιδόνια», τ’ οποίο διανέμεται ελεύθερα στο διαδίκτυο. Μέσα από την ιστορία του γνωρίσαμε τις περιπέτειες των χελιδονιών στο ταξίδι τους, την εξάντληση που νιώθουν, την έλλειψη τροφής και νερού λόγω χρήσης εντομοκτόνων, μπαζώματος  λιμνών, βάλτων, την ικανότητά τους στον προσανατολισμό κ.α. Πατήστε στην εικόνα να το διαβάσετε.

Μάθαμε με εύκολο  τρόπο ζωγραφικής χρησιμοποιώντας γνώριμα σχήματα, να σχεδιάζουμε χελιδόνια. Ένα βίντεο εκμάθησης ζωγραφικής χελιδονιού.

Αφού ζωγραφίσαμε τα χελιδόνια μας στον ουρανό απεικονίσαμε το τοπίο απ’ όπου περνούν, π.χ. δάσος, λιβάδι, θάλασσα, πόλη.

Αφήστε μια απάντηση

Kατηγορίες

TranslateTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων