Το ebook με τις αφίσες της κοινής δράσης «Είμαστε ομάδα και δεν το ξεχνάμε»

Ιούν 202023
Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενη ανάρτησή μας για τη δημιουργία της αφίσας του κάθε πρωινού τμήματος(εδώ) που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της κοινής θεματικής δράσης:
«Είμαστε ομάδα και δεν το ξεχνάμε», «Δημιουργούμε την αφίσα της τάξης μας»,σας παρουσιάζουμε το ebook που δημιουργήθηκε από τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Προσχολικής Εκπαίδευσης του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής,κα Φυλλιώ Νικολούδη.Τις αφίσες μας στο blog μας μπορείτε να τις δείτε (εδώ).Το ebook περιλαμβάνει όλες τις αφίσες των τμημάτων νηπιαγωγείων του 4ου ΠΕΚΕΣ που συμμετείχαν στη δράση.Καλή σας απόλαυση!!!

Χάρτινες σακούλες συνέχεια και τ’άπαντα της καραντίνας

Ιούν 202018

Σήμερα το πρωινό τμήμα 1 ολοκλήρωσε τις κατασκευές που είχε ξεκινήσει τις προηγούμενες ημέρες.Τ’άπαντα της καραντίνας είναι έτοιμα και θ’αποτελέσουν μετά από πολλά χρόνια ένα αξιόλογο ενθύμιο των ημερών «Μένουμε σπίτι»!!!!

Επίσης τελείωσαν με τη διακόσμηση των χάρτινων σακουλών στις οποίες θ’αποθηκευτούν οι εργασίες της χρονιάς.

Χάρτινες σακούλες παραλία-Θάλασσα με κουτί δημητριακών

Ιούν 202016

Εχθές τα παιδιά του πρωινού τμήματος 2 διαμόρφωσαν τις χάρτινες σακούλες, στις οποίες θα τοποθετηθούν οι εργασίες όλης  της χρονιάς,σε όμορφη παραλία.

Χρησιμοποιώντας υλικό από το blog  kinderella συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας για το γράμμα Κκ,όπως καλοκαίρι. Διασκέδασαν πολύ με τα αινίγματα.

Σήμερα τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1 ολοκλήρωσαν την κατασκευή θάλασσα με το κουτί δημητριακών.

Επίσης όλες οι εργασίες των μαθητών του τμήματος  στην περίοδο της καραντίνας που ήρθαν στο σχολείο οργανώθηκαν με τον τίτλο: «Τ’άπαντα της καραντίνας».

Τα ονόματα των παιδιών για τις χάρτινες σακούλες των εργασιών της χρονιάς έγιναν τρισδιάστατα και διακοσμήθηκαν.

   

 

Προστασία φώκιας monachus monachus- Eξώφυλλο για το φάκελο της Φιλαναγνωσίας- Θάλασσα με κουτί δημητριακών

Ιούν 202011

Σήμερα το πρωινό τμήμα 1 ξεκίνησε τη δημιουργία θάλασσας με κουτί από δημητριακά.Τοποθετήθηκε άσπρο χαρτί γύρω από το κουτί και τα παιδιά το έβαψαν μπλε.

Η ιδέα προήλθε από την Αλίκη Μαργαρίτη.

Επίσης τα παιδιά συμπλήρωσαν φύλλο αναγνώρισης και ταύτισης του αρχικού γράμματος του ονόματος του θαλάσσιου ζώου με το ζώο.

 

Το φύλλο εργασίας:

Το πρωινό τμήμα 2 προχώρησε την αξιοποίηση του υλικού προηγούμενης ανάρτησης μας για την προστασία των θαλασσών από τη μόλυνση εστιάζοντας στη φώκια monachus monachus που αποτελεί είδος υπό εξαφάνιση.

Γνώρισαν τα χαρακτηριστικά της ,τις συνήθειες και τη ζωή της στην περιοχή που  αξιοποιούμε κι εμείς, στον Αργοσαρωνικό κόλπο. Παρακολούθησαν βίντεο με τις δράσεις της mom, που δραστηριοποιείται για την προστασία, διάσωση, φροντίδα του συγκεκριμένου είδους φώκιας.

Άκουσαν ήχους της θάλασσας και μεταξύ αυτών και της φώκιας.Διάβασαν παραμύθι για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε όταν την συναντάμε στην παραλία που επισκεπτόμαστε ή στη θάλασσα που κολυμπάμε!!

Τα παιδιά συμπλήρωσαν  φύλλο εργασίας με την φώκια να προσπαθεί να φτάσει στη σπηλιά, στο μικρό  της φωκάκι ξεπερνώντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν!!

Το φύλλο εργασίας:

Τέλος και τα δύο τμήματα συνέχισαν τη δημιουργία εξώφυλλου για το φάκελο της Φιλαναγνωσίας στον οποίο θα μπουν όλες οι δημιουργίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.Το κάθε παιδί ζωγραφίζει ένα στιγμιότυπο από τ’αγαπημένο του βιβλίο.Γράφει και τον τίτλο του.

 

Ψάρι… φοβερό(2)-Εξώφυλλο φακέλου φιλαναγνωσίας

Ιούν 202010

Το κέφι,η διάθεση και η δημιουργικότητα των παιδιών δεν εξαντλείται ποτέ.Ούτε με τους περιορισμούς του Covid-19.

Το δεύτερο υποτμήμα του πρωινού τμήματος 1 ολοκλήρωσε την κατασκευή του φοβερού ψαριού.

Επίσης ξεκίνησαν τη δημιουργία εξώφυλλου για το φάκελο της Φιλαναγνωσίας στον οποίο θα μπουν όλες οι δημιουργίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.Το κάθε παιδί ζωγραφίζει ένα στιγμιότυπο από τ’αγαπημένο του βιβλίο.Γράφει και τον τίτλο του.

Ψάρι…φοβερό και ενυδρείο

Ιούν 20209

Συνεχίζουμε τις δραστηριότητες μας για τον κόσμο της θάλασσας(μπορείτε να μεταβείτε στην κατηγορία Θάλασσα του blog μας για περισσότερες δραστηριότητες).

Κατασκευάσαμε το φοβερό ψάρι μας-πρωινό τμήμα 1-το οποίο φαίνεται στην αρχή μικρό αλλά στη συνέχεια …..τεράστιο.Ιδέα από το makelife.gr.

 

Το πρωινό τμήμα 2 κατασκευάσαμε το ενυδρείο μας με 2 χάρτινα πιάτα,τέμπερες, χρωματιστά χαρτόνια για τα ψάρια και φύκια, καθώς και πλαστικό υλικό συσκευασίας με φούσκες βαμμένο με κίτρινη τέμπερα για το βυθό,στο φόντο της κατασκευής.

Τα πατρόν για τα φύκια και τα ψαράκια:

 

Επίσης ασχοληθήκαμε με το γράμμα Ββ όπως βάρκα,συμπληρώνοντας φύλλο γραφής click-me.gr:

Προστατεύουμε τη θάλασσα από τη μόλυνση

Ιούν 20206

Για να μπορούμε να ζούμε ήσυχα και ευτυχισμένα πρέπει σ’όλη τη φύση να υπάρχει αρμονία και να μη διαταράσσονται τα οικοσυστήματα.Στις μέρες μας η μόλυνση του περιβάλλοντος μας απασχολεί πολύ και πολλά είδη βρίσκονται σε κίνδυνο.Μιλήσαμε για την καταστροφή που δέχεται το περιβάλλον λόγω της ρύπανσης,των καυσαερίων και της ασύδοτης ρίψης σκουπιδιών.Παρακολουθήσαμε και συζητήσαμε πάνω στο υλικό των παρακάτω βίντεο.

Δημιουργήσαμε καθαρό περιβάλλον στο βυθό για να ζουν ευτυχισμένα οι χρωματιστές μέδουσες του και τα χταπόδια.

Τα υλικά για τη μέδουσα:αφρώδες υλικό , χαρτόνι μπλε για θάλασσα, νήμα για πλοκάμια, γλωσσοπίεστρα. Κάναμε και μια σχισμή στο χαρτόνι για να μπαίνουν μέσα και να μπορούν τα παιδιά να τα κινούν σαν να κολυμπούν.Για το χταπόδι χρησιμοποιήσαμε ρολό υγείας.

Την ιδέα της μέδουσας που κινείται την πήραμε από το Kids art and crafts.

Τα πατρόν της μέδουσας:

 

 

Βυθός συνέχεια

Ιούν 20204

Το δεύτερο υποτμήμα του πρωινού τμήματος 1 αξιοποίησαν το υλικό της χθεσινής ανάρτησης για το βυθό και τα παιδιά δημιούργησαν το βυθό τους ώστε να ολοκληρωθεί η κατασκευή απ’όλους.

   

Επίσης συμπλήρωσαν φύλλο εργασίας για το αρχικό γράμμα της λέξης θάλασσα(Θ,θ) από το Kindergarten Stories:

Το φύλλο εργασίας:

 

Βυθός

Ιούν 20203

Σήμερα αξιοποιήσαμε όλο το υλικό που είχε αναρτηθεί στην περίοδο της καραντίνας για τη θαλάσσια ζωή(κατηγορία Θάλασσα).Εξηγήσαμε ότι όπως υπάρχει ζωή πάνω στη στεριά,έτσι υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος διαφορετικών ειδών(ψάρια,μαλάκια,φύκια,όστρακα κ.α) που ζουν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.Παρακολουθήσαμε φωτογραφικό υλικό και μέσω διαδικτύου, συζητήσαμε για τη ζωή στο βυθό και τις σχέσεις μεταξύ των ειδών.

Έτσι τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1 έφτιαξαν το βυθό τους

Τα ζώα της θάλασσας:

και του πρωινού τμήματος 2 δούλεψαν με το αρχικό γράμμα της θάλασσας(Θ) και τον ήχο του φωνήματος βρίσκοντας  τις κατάλληλες λέξεις που αρχίζουν από αυτό.

Τα φύλλα εργασίας:

 

Επιστρέψαμε στις τάξεις μετά την Covid-19 καραντίνα

Ιούν 20202

Τα δεύτερα υποτμήματα σήμερα,όπως και εχθές,ακολούθησαν τις  οδηγίες ασφαλών σχέσεων μέσα στο νηπιαγωγείο μας που περιέχουν αποστάσεις μεταξύ μας,χρήση προσωπικών υλικών ζωγραφικής και κατασκευών,μη κοινή χρήση παιχνιδιών.

Το υποτμήμα του πρωινού τμήματος 1 κατασκεύασε το ψαράκι με cd ώστε να ολοκληρωθεί η κατασκευή απ’όλους,

   

και παρακολούθησε το παραμύθι, «Το παρδαλό ψαράκι,περιπέτειες στη θάλασσα»:

Το υποτμήμα του πρωινού τμήματος 2 συμπλήρωσε φύλλο εργασίας για τους κανόνες υγιεινής που πρέπει ν’ακολουθούμε και στο σπίτι.Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά,όπως λέει και η παροιμία.

        

Τα φύλλα που χρησιμοποιήθηκαν είναι από την αγαπημένη μας Τάνια.

    

« Παλιότερα άρθρα

Kατηγορίες

TranslateTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων