Ο Χειμώνας στην τάξη μας!!!

Ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε και με το χειμώνα.

Ξεκινήσαμε καταγράφοντας τις αρχικές ιδέες των παιδιών για τις αλλαγές που συμβαίνουν το χειμώνα. Διαβάσαμε την ιστορία της Λότη Πέτροβιτς: «Οι σκανταλιές του Γενάρη»

 και επειδή μας άρεσε πολύ, αποφασίσαμε να τη δραματοποιήσουμε.

Παρακολουθήσαμε βίντεο και είδαμε εικόνες με τις αλλαγές που φέρνει ο χειμώνας. Τις αλλαγές στη φύση, στα ρούχα, σε όσα κάνουν οι άνθρωποι και αναφερθήκαμε και στα μέσα θέρμανσης.

Κάναμε χειμωνιάτικα παζλ και εργασίες στο διαδραστικό πίνακα.

Παρακολουθήσαμε το μύθο της Περσεφόνης, είδαμε βίντεο με τις εποχές και κάναμε αντιστοίχιση τα ονόματά τους. Είδαμε την ιστορία ο χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει. Διαβάσαμε το παραμύθι “Ο άρχοντας του χειμώνα και η νεράιδα του καλοκαιριού” και το ζωγραφίσαμε.

Στη συνέχεια ψηφίσαμε ποια είναι η αγαπημένη μας εποχή και τη ζωγραφίσαμε

Φτιάξαμε το χιονισμένο δέντρο

και τη χιονισμένη νύχτα στην πόλη

Είπαμε λέξεις σχετικές με το χειμώνα, τις καταγράψαμε σε λευκούς κύκλους και φτιάξαμε το χιονάνθρωπο της τάξης

Φτιάξαμε γάντια και σκουφάκια

Παίξαμε παιχνίδια με τα χειμωνιάτικα αξεσουάρ, γίναμε ζευγάρια και προσπαθούσαμε να ντύσουμε ο ένας τον άλλον εναλλάξ, φορούσαμε στο ζευγάρι μας σκούφο κασκόλ και γάντια.

Προσπαθήσαμε να απλώσουμε γάντια με τα μανταλάκια σε ένα σκοινί

Μπερδέψαμε όλα τα αξεσουάρ μεταξύ τους και κάναμε ταξινομήσεις. Ένας μάζευε όλα τα σκουφάκια, ένας όλα τα κασκόλ κάποιος άλλος όλα τα γάντια.

Παίξαμε διαδραστικά παιχνίδια και κάναμε εργασίες στο διαδραστικό πίνακα με τα χειμωνιάτικα ρούχα και το χειμώνα

Αξιοποιώντας εκείνες τις μέρες που είχε χιονίσει στα ορεινά της Χίου θυμηθήκαμε τον κύκλο του νερού και τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να χιονίσει, όπως και τι χρειάζεται για να διατηρηθεί ή να λιώσει το χιόνι.

Μιλήσαμε για τις σύνθετες λέξεις και προσπαθήσαμε να βρούμε σύνθετες λέξεις με πρώτο συνθετικό τη λέξη χιόνι και τις καταγράψαμε.

Και έπειτα τις παίζαμε και σαν παιχνίδι

Παίζαμε και παιχνίδι αντιστοίχισης χρωμάτων στα αξεσουάρ του χιονάνθρωπου.

Ακούσαμε και τραγουδήσαμε: «Το Τραγούδι του Χειμώνα»

Και με αφορμή αυτό προσπαθήσαμε να εντοπίσουμε και άλλες λέξεις που αρχίζουν με τον ήχο “α”, αλλά όπως και στο τραγούδι (που έχει ομοιοκαταληξία) και λέξεις που τελειώνουν με τον ήχο “α”.

Διαβάσαμε την ιστορία της ξεμυαλισμένης χιονονιφάδας και φτιάξαμε χιονονιφάδες με χαρτοκοπτική για να διακοσμήσουμε τα τζάμια του σχολείου μας.

Γίναμε και εμείς οι ίδιοι χιονονιφάδες και χορέψαμε στο χειμωνιάτικο αέρα ακούγοντας τη μουσική σύνθεση του Vivaldi: Χειμώνας.

Με αφορμή τις τρεις μπάλες που χρησιμοποίησε ξεμυαλισμένη χιονονιφάδα, για να φτιάξει το χιονάνθρωπο, γνωρίσαμε τον αριθμό 3. Μετρήσαμε ποσότητες, τον σχεδιάσαμε και μάλιστα παρατηρήσαμε ότι μοιάζει πολύ και με το “ε”.

Εύστοχα παρατήρησε κάποιο από τα παιδιά μας ότι μοιάζει και με μισή πεταλούδα. Έτσι αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε ζωγραφιές με το τρία.

Ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε και με τα φρούτα του χειμώνα. Παρουσιάσαμε ένα καλάθι με χειμωνιάτικα φρούτα και τα παιδιά ερχόταν με τη σειρά και μας παρουσίαζαν ένα από τα φρούτα, ονομάζοντας το και περιγράφοντας τις ιδιότητες που έχει ως προς το χρώμα, τη ύφη και τη σκληρότητα.

Γιατί τρώμε φρούτα; Που μας βοηθούν; Ρωτήσαμε τα παιδιά και όλα ήξεραν πόσο καλό μας κάνουν. Δραματοποιήσαμε ένα παιδί που δεν έτρωγε φρούτα και ένα παιδί που έτρωγε (ήταν κουρασμένο, δεν είχε ενέργεια, έβηχε κ αρρώσταινε). Μας είπαν για τις βιταμίνες κ πόσο δυνατούς μας κάνουν κ έγινε ιδιαίτερη  αναφορά στη βιταμίνη c που μας βοηθά να μην αρρωσταίνουμε. Σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να καταναλώσουμε τα φρούτα ήμασταν και πάλι πολύ καλά ενημερωμένοι.

Κάποιοι θυμήθηκαν και εντόπισαν και τις σύνθετες λέξεις

Διαβάσαμε, τραγουδήσαμε και ζωγραφίσαμε το παραμύθι: «Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω».

Αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε τους διάφορους τρόπους  με τους οποίους μπορούμε να καταναλώσουμε τα φρούτα.

Τα φάγαμε μεμονωμένα

Τα κάναμε χυμό

Τα κάναμε smoothies, με χυμό

Και smothiesμε γάλα

Φτιάξαμε και κέικ, βράζοντας ολόκληρα τα πορτοκάλια και προσθέτοντας τα στη συνταγή.

Το κέικ μας είναι έτοιμο και πολύ υγιεινό

Προτείναμε στα παιδιά να φτιάξουμε μία ιστορία όλοι μαζί και με τις ιδέες τους καταλήξαμε σε μία παρέα φρούτων που έκανε ένα πάρτι, στο οποίο επιτέθηκαν κάποια αρπακτικά και προσπάθησαν να το χαλάσουν, όμως τα φρούτα υπερασπίστηκαν το πάρτι τους και τελικά τα αρπακτικά ζήτησαν συγνώμη και έγιναν όλοι φίλοι, χόρευαν όλοι μαζί, ώσπου ένα από τα αρπακτικά έριξε κατά λάθος ένα πιάτο. Τα φρούτα τους είπαν ότι δεν πειράζει και συνέχισαν να χορεύουν να διασκεδάζουν όλοι μαζί και τα αρπακτικά έπειτα φρόντιζαν και πρόσεχαν τα φρούτα. Εκτός από συγγραφείς γίναμε και εικονογράφοι, επενδύοντας το παραμύθι μας και με εικόνες.

Ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι με την ιστορία που φτιάξαμε που τελικά πήραμε την απόφαση να την δραματοποιήσουμε, φτιάξαμε τα αξεσουάρ μας και ξεκινήσαμε.

Και στο τέλος κάναμε εργασιούλες!!!

Παράταση εγγραφών στο 10ο Νηπιαγωγείο Χίου

Οι αιτήσεις εγγραφών στο Νηπιαγωγείο μας για το σχολικό έτος 2021-2022 παρατείνονται

μέχρι την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Οι αιτήσεις γίνονται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής με Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής που υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 

https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2021-2022, θα φοιτήσουν μαθητές/τριες που είναι γεννημένοι/ες το 2016 και το 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες εδώ: https://blogs.sch.gr/10nipchiou/?p=7929

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ ΣΤΟ 10ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022

Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Ιωάννα Βελαλή

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ ΣΤΟ 10ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022

Οι αιτήσεις εγγραφών στο Νηπιαγωγείο μας για το σχολικό έτος 2021-2022 θα πραγματοποιηθούν 

από 1 έως 20 Μαρτίου 2021,

σύμφωνα με την περ. α της παρ. 4 του άρθρου 6, του ΠΔ 79/2017 (Α 109) όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 44 του ν. 4777/2021 (Α 25 ) .

Οι αιτήσεις γίνονται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής με Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής που υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 

https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2021-2022, θα φοιτήσουν μαθητές/τριες που είναι γεννημένοι/ες το 2016 και το 2017.

Για την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου ο γονέας/ κηδεμόνας πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

  1. Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.
  2. Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
  3. Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

 Για την υποβολή της αίτησης ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει διαδοχικά τα ακόλουθα:

Πριν την τελική υποβολή της αίτησης, απαιτείται η έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα/κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωση του.

Μετά την υποβολή της αίτησης, (παρ. 5 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β 1767) ο γονέας/κηδεμόνας λαμβάνει ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του για την πορεία της. Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτηση του επιστρέφεται στον ίδιο από το Νηπιαγωγείο, προκειμένου να τις πραγματοποιήσει. Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται «αποδεκτή».

Σημειώνεται ότι η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου στη
δηλωθείσα σχολική μονάδα.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΙΝΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

Στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής των Νηπιαγωγείων του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου εγγράφονται οι μαθητές/τριες κατόπιν σχετικής αίτησης δήλωσης των γονέων κηδεμόνων τους.

Τα προνήπια που ήδη φοιτούν στο νηπιαγωγείο και θα είναι νήπια την επόμενη σχολική χρονιά, εγγράφονται αυτεπάγγελτα, θα πρέπει εν τούτοις να επικοινωνήσουν μαζί μας και να φέρουν αίτηση εγγραφής στο ολοήμερο, για όσα επιθυμούν να εγγραφούν στο ολοήμερο, φέρνοντας και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Μετά την ηλεκτρονική αίτηση παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, για να προσέλθετε αυστηρά και μόνο κατόπιν ραντεβού, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, προκειμένου να παραλάβετε τα απαραίτητα έγγραφα και να οριστικοποιήσετε την εγγραφή. 

Για προβλήματα και δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν, παρακαλούμε να καλείτε στο τηλέφωνο επικοινωνίας του Νηπιαγωγείου 22710-20635 (ώρες επικοινωνίας 11:00-14:00μ.μ.)

Αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας του Νηπιαγωγείου

Αγαπητοί Γονείς,

Μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις από τη Γ.Γ.Π.Π. η διά ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της χώρας (πλην των Ειδικών σχολείων) αναστέλλεται μέχρι τις 29 Μαρτίου 2021.

Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Ιωάννα Βελαλή

Χειμώνιασε…

Με τον ερχομό της νέας χρονιάς παίξαμε με τους αριθμούς του 2021, το γράψαμε στον πίνακα μαρκαδόρου και το ζωγραφίσαμε.

 

Διαβάσαμε τον  « Άρχοντα του Χειμώνα και τη Νεράιδα του Καλοκαιριού», συζητήσαμε για την αγαπημένη μας εποχή και ζωγραφίσαμε ότι μας άρεσε από το παραμύθι. Είδαμε την ιστορία: «Όλες οι εποχές του χρόνου σ’ ένα δέντρο», ζωγραφίσαμε το δέντρο ανάλογα με τις εποχές και παίξαμε το κινητικό παιχνίδι: «Οι 4 εποχές του χρόνου». Από τη μυθολογία επεξεργαστήκαμε το μύθο της « Δήμητρας και της Περσεφόνης», τον δραματοποιήσαμε και τον ζωγραφίσαμε.

Αναφερθήκαμε στα χειμωνιάτικα ρούχα, τα αναγνωρίσαμε, τα ομαδοποιήσαμε, ντύσαμε το αρκουδάκι ανάλογα με την εποχή και παίξαμε το παιχνίδι «Ο Μαυρούλης ντύνεται». Παίξαμε παιχνίδι μνήμης με αντικείμενα που σχετίζονται με το χειμώνα και στη συνέχεια τα ζωγραφίσαμε.

Φυσικά και δε μπορούσαμε να μην ασχοληθούμε με τους αγαπημένους μας χιονάνθρωπους. Διαβάσαμε το «Χιονάνθρωπο που δεν ήθελε να λιώσει», είδαμε εποπτικό υλικό με τα μέρη του χιονάνθρωπου και ζωγραφίσαμε ότι του έλειπε. Φτιάξαμε χιονάνθρωπο με χάρτινο πιάτο και μανταλάκι, χιονάνθρωπο-πάζλ και παίξαμε μπόουλινγκ με ποτηράκια- χιονάνθρωπους.

Παράλληλα κάναμε με τη βοήθεια των χιονάνθρωπων τις μαθηματικές και γλωσσικές μας δραστηριότητες. Βάλαμε στο χιονάνθρωπο τόσα πομ πον όσα ο αριθμός του καπέλου του και χωρισμένοι σε 2 ομάδες και με τη βοήθεια των ζαριών ντύσαμε το χιονάνθρωπο. Ακούσαμε το τραγούδι «5 χιονάνθρωποι», τους αντιστοιχίσαμε με τους σωστούς αριθμούς( 5/4/3/2/1/0) και δραματοποιήσαμε το τραγούδι. Αναφορικά με τη γλώσσα φτιάξαμε την κατασκευή «Χιονάνθρωπος με γράμματα» αντιστοιχίζοντας και σειραθετώντας τα γράμματα του ονόματος μας.

Μέσα από το βιβλίο «Χειμώνας» γνωρίσαμε τα δέντρα και τα φρούτα της εποχής, είδαμε εποπτικό υλικό και στίψαμε πορτοκαλάδα χρησιμοποιώντας τον ηλεκτρικό στίφτη.

Όπως κάθε χειμώνα έτσι και φέτος φτιάξαμε και δοκιμάσαμε ζεστή σοκολάτα. Γράψαμε τα υλικά, μεταφέραμε τη διαδικασία σε Φ.Ε. και απολαύσαμε τη σοκολάτα μας με μπισκοτάκια. Παράλληλα γνωρίσαμε και άλλα χειμωνιάτικα ροφήματα, ψηφίσαμε και ζωγραφίσαμε το αγαπημένο μας και ήπιαμε τσάι, τίλιο και χαμομήλι.

Φτιάξαμε με τη βοήθεια τεχνικών χειροτεχνίες για να στολίσουμε την τάξη μας. Χρησιμοποιήσαμε καλαμάκι και σταμπαδόρο για να φτιάξουμε την ομαδική κατασκευή «Μια χειμωνιάτικη νύχτα» και  χαρτοδιπλωτική για να διακοσμήσουμε τα παράθυρα μας με χιονονιφάδες. Με τέμπερες και χρωματιστό Α4 φτιάξαμε το «χειμερινό τοπίο» και με χρωματιστές δαχτυλίτσες στολίσαμε την κούπα με τη ζεστή σοκολάτα.

 

 

 

 

Ο Γενάρης στην τάξη μας

Επιστρέψαμε επιτέλους στο σχολείο μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και με χαρά συζητήσαμε πώς περάσαμε στις γιορτές. Για να μην ξεχάσουμε τις αναμνήσεις μας φτιάξαμε τη βαλίτσα με τις αναμνήσεις.

Με αφορμή το έθιμο της Βασιλόπιτας που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες (αν και φέτος έγινε διαφορετικά λόγω των συνθηκών) αφηγηθήκαμε  την ιστορία με τον τρόπο που ξεκίνησε το έθιμο της βασιλόπιτας και το ζωγραφίσαμε.

Καταλήξαμε να αναρωτιόμαστε αν είναι ο ίδιος Άγιος Βασίλης που μας φέρνει τα δώρα.

Είδαμε εικόνες, κάναμε συγκρίσεις ανάμεσα στις δύο εικόνες και εντοπίσαμε τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ τους.

Συμπεράναμε ότι πρόκειται για δύο διαφορετικούς Άγιους Βασίληδες. Συγκεντρώσαμε πληροφορίες για να τους γνωρίσουμε καλύτερα και καταλήξαμε ότι ο ένας είναι ο Άγιος Βασίλειος που φέρνει στα παιδιά γράμματα και προκοπή και έζησε πριν κατάγεται από την Καισάρεια  (όπως αναφέρεται και στα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς) και ο άλλος είναι ο Άγιος Βασίλης- Santa Claus, φόρα τα κόκκινα ρούχα και φέρνει στα παιδιά παιχνίδια-δώρα.

Διαβάσαμε το παραμύθι του Β.Ηλιοπούλου: «Ο δικός μας Άγιος Βασίλης» και ζωγραφίσαμε ότι μας άρεσε από το παραμύθι.

Όλοι μαζί, προσπαθήσαμε ακούγοντας τους ήχους στις λέξεις να σχηματίσουμε τις λέξεις Άγιος Βασίλης. Τα καταφέραμε αρκετά καλά.

Δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες στο μελισσάκι, προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τον Άγιο Βασίλη να φτάσει στο έλκηθρό του (STEM)

Εντοπίζοντας τους δύο Άγιους Βασίληδες, μιλήσαμε για τον αριθμό 2, μετρήσαμε ποσότητες και χωριστήκαμε σε μικρές ομάδες, όπου προσπαθήσαμε να τον αναπαραστήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε.

 

Και επειδή πάντα χρειαζόμαστε και λίγη διασκέδαση κρύψαμε το 2 και παίξαμε κρύο ζεστό όπου οι φίλοι μας προσπαθούσαν να το βρουν και εμείς τους καθοδηγούσαμε κατάλληλα.

Κάναμε πάζλ

Στην τάξη μας επισκέφτηκαν και ο Μουστάκας με τη λεμονιά, οι αγαπημένες μας κούκλες που τους βοηθάμε να λύσουν τα προβλήματα που έχουν οι τις απορίες που τους δημιουργούνται. Αυτή τη φορά, τα παιδιά βοήθησαν το Μουστάκα να μάθει για τον Άγιο Βασίλειο, τον Άγιο Βασίλη-santa claus και τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους.

Αναστολή λειτουργίας του 10ου Νηπιαγωγείου Χίου

Αγαπητοί Γονείς,

Σύμφωνα την ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, κ. Ν. Χαρδαλιά, η Χίος εντάσσεται στο “βαθύ κόκκινο” στον χάρτη της Πανδημίας Covid-19.

Αυτό δυστυχώς συνεπάγεται την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της περιοχής της Χίου.

Για το λόγο αυτό θα ξεκινήσει η τηλεκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας Webex, για την οποία να αναμένετε σχετική ενημέρωση στο προσωπικό σας email.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση

Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Ιωάννα Βελαλή

Ένα μεγάλο ευχαριστώ !

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και τα παιδιά του 10ου Νηπιαγωγείου Χίου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά

τον κύριο Νίκο Ρηγανά, μπαμπά του Πέτρου,

που κινήθηκε άμεσα και μέσα στο Σαββατοκύριακο

επισκεύασε αφιλοκερδώς τα σκαλοπάτια της εισόδου του Νηπιαγωγείου.

Ευχαριστούμε πολύ.

Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Ιωάννα Βελαλή