Κοινωνική προσφορά και Ανακύκλωση στο 10ο Νηπιαγωγείο Χίου

 

Κάθε χρόνο έτσι και πέρσι, στο Νηπιαγωγείο μας συλλέξαμε καπάκια για τον Σύλλογο Α.Μ.Ε.Α. Χίου και ρούχα και παιχνίδια για το Σύλλογο Πολυτέκνων Χίου.

Παρόλο που η χρονιά ήταν δύσκολη, η κινητοποίηση των παιδιών, των γονιών και των εκπαιδευτικών του Νηπιαγωγείου ήταν μεγάλη.

Επειδή όμως οι ανάγκες των συνανθρώπων μας διαρκώς αυξάνονται, σας ενημερώνουμε ότι στο διάδρομο του Νηπιαγωγείου υπάρχει κάδος συλλογής καπακιών και κάδος ανακύκλωσης μπαταριών “ΑΦΗΣ”.

Επιπλέον, στο χώρο του υπογείου υπάρχει κάδος ανακύκλωσης μελανιών και χώρος συλλογής ρούχων και παιχνιδιών καινούργια ή σε άριστη κατάσταση για τον Σύλλογο Πολυτέκνων Χίου.

Η μικρή συνεισφορά του καθενός κάνει κάθε προσπάθεια μεγάλη.

Οι Νηπιαγωγοί.

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2020-2021

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό ξεκίνησε η σχολική χρονιά στο Νηπιαγωγείο μας

τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020.

 

Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας, λόγω της πανδημίας, από παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Στο τέλος του Αγιασμού έγινε ενημέρωση των γονιών σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον τρόπο λειτουργίας του Νηπιαγωγείου και μοιράστηκαν στα παιδιά μάσκες από το Δήμο Χίου και ένα δωράκι καλωσορίσματος από τις νηπιαγωγούς.

Οι Νηπιαγωγοί καλωσόρισαν παλιούς και νέους μαθητές και γονείς

με την ευχή για μια καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο.

 

Καλή Σχολική Χρονιά από το 10ο Νηπιαγωγείο Χίου.

Με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και τις τελευταίες φωτογραφίες της δύσκολης χρονιάς που τελείωσε τον Ιούνιο, θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλα τα παιδιά που συνεχίζουν στο Δημοτικό σχολείο να έχουν μια καλή αρχή με υγεία.

Ως Νηπιαγωγοί και συνάδελφοί θα θέλαμε να αποχαιρετίσουμε την Προϊσταμένη μας, κ. Βιργινία Κοντού, που βγήκε στη σύνταξη μετά από 38 χρόνια υπηρεσίας και η οποία από το 1995 αποτέλεσε στυλοβάτης του 10ου Νηπιαγωγείου. 

Κυρία Βιργινία ευχαριστούμε πολύ για όλα!!!

Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία!

Οι Νηπιαγωγοί του 10ου Νηπιαγωγείου Χίου

 

Μέτρα Πρόληψης για την αντιμετώπιση του CoVid-19

Δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί, είναι εύλογο σε όλους μας να δημιουργηθούν απορίες, άγχη και προβληματισμοί για τη συμμετοχή  μικρών και μεγάλων στον περιορισμό της μετάδοσης της νόσου Covid-19.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου έχει προβεί στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας https://mathainoumeasfaleis.gov.gr/ υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για τα μέτρα πρόληψης για το άνοιγμα των σχολείων και έχει δημιουργηθεί ένα βίντεο που θα βοηθήσει τα παιδιά σας να κατανοήσουν ως ένα βαθμό τι συμβαίνει και γιατί πρέπει να τηρούν τα μέτρα πρόληψης.

Ο ΕΟΔΥ προχώρησε στην αποστολή οδηγιών σε όλες τις σχολικές μονάδες και επιπλέον, έστειλε κάποιο συμπληρωματικό υλικό για γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Σας επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε με το Φ.Ε.Κ. 3780/8-9-2020 η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στον εσωτερικό χώρο του Νηπιαγωγείου από όλους και στους εξωτερικούς χώρους, όταν υπάρχει συγχρωτισμός (π.χ. στον Αγιασμό, αναμονή έξω στην είσοδο για παραλαβή παιδιού κ.λ.π.). Έχουμε ήδη προμηθευτεί παιδικές μάσκες πολλαπλών χρήσεων από τον Δήμο Χίου, οι οποίες θα μοιραστούν στα παιδιά μετά τον Αγιασμό.

Προς αποφυγή του συγχρωτισμού έχουμε διαμορφώσει το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης των 2 τμημάτων, για το οποίο θα ενημερωθείτε σχετικά την Δευτέρα μετά τον Αγιασμό, και σας παρακαλούμε να τηρήσετε τις ώρες αυστηρά.

Στο Νηπιαγωγείο μας έχει γίνει απολύμανση από τον Δήμο Χίου και έχουν καθαριστεί πολύ σχολαστικά όλες οι αίθουσες και τα παιχνίδια που θα χρησιμοποιηθούν από τα παιδιά.

Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 14-9-2020 στις 11:30 π.μ. στον Αγιασμό του Νηπιαγωγείου μας και θα σας γίνει μία πρώτη ενημέρωση, όπου μπορείτε να μας ρωτήσετε οτιδήποτε σας ανησυχεί.

Καλή χρονιά σε όλους μας , μικρούς και μεγάλους !!!

Τέλεση Αγιασμού στο Νηπιαγωγείο μας για το σχολικό έτος 2020-2021

Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

θα πραγματοποιηθεί στο νηπιαγωγείο μας

την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 11:30 π.μ.

Παρακαλούμε κάθε μαθητής του Νηπιαγωγείου μας να συνοδεύεται από ΈΝΑ μόνο γονέα/κηδεμόνα

και όλοι και όλες (μικροί και μεγάλοι) υποχρεωτικά θα φοράμε μάσκες.

Καλή μας χρονιά!!!