Εργαστήριο Δεξιοτήτων: Το υγιεινό πρωινό είναι σίγουρα πιο νόστιμο!!!

Την Παρασκευή 26/11 ο καιρός μας τα χάλασε και φτιάξαμε με τα παιδιά τηγανήτες pancakes χωρίς ζάχαρη, γαρνιρισμένες με μέλι, ταχίνι και φουντούκια. Η δραστηριότητα έγινε στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων και στόχος της ήταν να δούνε τα παιδιά ότι το υγιεινό πρωινό μπορεί να είναι το πιο νόστιμο που υπάρχει.

.jpg

18η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ από τον Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου

259411602 10219507983120468 88486333832178749 n
Το Σάββατο 27/11 πραγματοποιείται η 18η αιμοδοσία του Συλλόγου μας
στον Οίκο Χίου  Διδασκάλου από τις 9.30 έως τις 13.30. 
Η αιμοδοσία πραγματοποιείται με την πιστή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων εξαιτίας της πανδημίας.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό τούτη τη στιγμή που παρατηρούνται  ελλείψεις στα αποθέματα αίματος πανελλαδικά να διαθέσουμε 15 λεπτά από τον χρόνο μας για να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας.
Η Τράπεζα αίματος του Συλλόγου μας έχει ανταποκριθεί σε όλα τα αιτήματα κάλυψης αναγκών σε αίμα τα τελευταία οκτώ χρόνια.
Έχουν υποστηριχθεί πάνω από ενενήντα συνάδελφοι και όλα αυτά χάρη στη δική σας αμέριστη συμπαράσταση.
Σας παρακαλούμε να συνεχίσετε να στηρίζετε τις αιμοδοσίες που πραγματοποιούνται.
Ραντεβού λοιπόν το Σάββατο το πρωί  στον Οίκο Χίου  Διδασκάλου.
                                                                                Με εκτίμηση
                                                        Η ομάδα στήριξης της Τράπεζας αίματος του συλλόγου

16-11-2021 Δελτίο Τύπου για τη διάθεση self-test για τους μαθητές από τα φαρμακεία

Αγαπητοί Γονείς,

Σας παραθέτουμε παρακάτω το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας για την προμήθεια self-test από 17/11/2021

16-11-21 Διάθεση self-test για τους μαθητές από τα φαρμακεία

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει:

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου ως και το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, δύο συσκευασίες με  συνολικά δέκα (10) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 23 Νοεμβρίου μέχρι και τις γιορτές των Χριστουγέννων και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Υπενθυμίζεται ότι:

* το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο,

* ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,

* βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),

* οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος (δηλ. κρούσμα σε συμμαθητή),

* η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Από την 1η Νοεμβρίου, η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

H πλατφόρμα αφορά επί του παρόντος μόνο τις δημόσιες σχολικές μονάδες. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες θα εξακολουθήσουν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19, ακολουθώντας την ιδία ακριβώς διαδικασία που ακολουθούν μέχρι και σήμερα.

Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 12 ετών και άνω που δεν έχουν ακόμα εμβολιάσει τα παιδιά τους, να σπεύσουν να το κάνουν, αξιοποιώντας κατ’ αυτό τον τρόπο το ισχυρό αυτό όπλο απέναντι στην COVID-19 και συμβάλλοντας στην οικοδόμηση τείχους ανοσίας

https://www.minedu.gov.gr/news/50700-16-11-21-diathesi-self-test-gia-tous-mathites-apo-ta-farmakeia

Συμβουλευτική Γονέων από το Κέντρο Ημέρας Χίου

unnamed

Αγαπητοί Γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Ημέρα Χίου από  1η Οκτωβρίου 2021 ξεκίνησε την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης σε γονείς.

Πρόκειται για μια συνεργασία των γονέων με τον ψυχολόγο με σκοπό να τους παρασχεθεί βοήθεια όσων αφορά την αναγνώριση, αποδοχή και αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού σε διάφορούς τομείς όπως είναι η συμπεριφορά του, η ψυχοσυναισθηματική του κατάσταση κ.α.

 Απευθύνεται σε γονείς που επιθυμούν να βοηθηθούν σε κάποιες συχνές, ήπιες δυσκολίες που ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν στην καθημερινή ζωή σχετικά με τη διαδικασία διαπαιδαγώγησης, αλλά και σε γονείς που βρίσκονται αντιμέτωποι με κάποια έντονη δυσκολία ή διανύουν μια δύσκολη περίοδο και χρειάζονται κατεύθυνση και στήριξη (π.χ. δυσκολίες διαζυγίου, πένθος, εφηβεία κτλ)

Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε εδώ:

ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΧΙΟΥ, Κουντουριώτη 14, τηλέφωνο 2271082909, email: xios@mkoapostoli.gr

 

Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Ιωάννα Βελαλή

                                      

Εργαστήρια Δεξιοτήτων στο Νηπιαγωγείο μας για το σχολικό έτος 2021-2022

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2020-2021, κατόπιν απόφαση του Υπουργείου Παιδείας,  θα  εφαρμόσει   Εργαστήρια  Δεξιοτήτων με σκοπό την ενίσχυση της καλλιέργειας ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής και δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης στους μικρούς μας μαθητές. Το πρόγραμμα και το εκπαιδευτικό υλικό των «Εργαστηρίων Δεξιοτήτων» ομαδοποιείται σε τέσσερις Θεματικές Ενότητες, οι οποίες προκύπτουν από τους Παγκόσμιους Δείκτες Αειφόρου Ανάπτυξης (περιβάλλον, ευ ζην, ασφάλεια, κοινωνία των πολιτών, σύγχρονη τεχνολογία και επιχειρηματικότητα) και προσαρμόζεται ανά ηλικία. Ειδικότερα, οι θεματικές είναι οι εξής:

.png

thematikes ana bathmida

Η ομαδοποίηση των δεξιοτήτων γίνεται σε τέσσερις κύκλους στοχοθεσίας:

Α) Δεξιότητες 21 ου αιώνα (4cs)

Α1. Δεξιότητες μάθησης 21 ου αιώνα (4cs) (Κριτική σκέψη, Επικοινωνία, Συνεργασία, Δημιουργικότητα)

Α2. Ψηφιακή μάθηση 21 ου αιώνα (4cs σε ψηφιακό περιβάλλον) (Ψηφιακή επικοινωνία, Ψηφιακή συνεργασία, Ψηφιακή δημιουργικότητα, Ψηφιακή κριτική σκέψη, Συνδυαστικές δεξιότητες ψηφιακής τεχνολογίας, επικοινωνίας και συνεργασίας)

Α3. Παραγωγική μάθηση μέσω των τεχνών και της δημιουργικότητας.

Β) Δεξιότητες ζωής

Β1. Δεξιότητες της κοινωνικής ζωής (Αυτομέριμνα, Κοινωνικές δεξιότητες, Ενσυναίσθηση και ευαισθησία, Πολιτειότητα, Προσαρμοστικότητα, Ανθεκτικότητα, Υπευθυνότητα)

Β2. Δεξιότητες της ψηφιακής ιθαγένειας (Ευχέρεια στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση,

Ψηφιακή πολιτειότητα, Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, Προστασία από εξαρτητικές συμπεριφορές στις τεχνολογίες, ανθεκτικότητα)

Β3. Δεξιότητες διαμεσολάβησης και κοινωνικής ενσυναίσθησης (Ενσυναίσθηση και

ευαισθησία, Διαμεσολάβηση, Επίλυση συγκρούσεων, Πολιτειότητα)

Β4. Δεξιότητες επιχειρηματικότητας (Πρωτοβουλία, Οργανωτική ικανότητα, Προγραμματισμός, Παραγωγικότητα, Αποτελεσματικότητα).

Γ) Δεξιότητες της τεχνολογίας, της μηχανικής και της επιστήμης

Γ1. Δεξιότητες της τεχνολογίας (Δεξιότητες δημιουργίας και διαμοιρασμού ψηφιακών δημιουργημάτων, Δεξιότητες ανάλυσης και παραγωγής περιεχομένου σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, Δεξιότητες διεπιστημονικής και διαθεματικής χρήσης των νέων τεχνολογιών)

Γ2. Δεξιότητες διαχείρισης των Μέσων (Πληροφορικός γραμματισμός, Ψηφιακός γραμματισμός, Τεχνολογικός γραμματισμός, Γραμματισμός στα μέσα, Ασφάλεια στο

διαδίκτυο)

Γ3. Ρομποτική (Δεξιότητες μοντελισμού και προσομοίωσης, Επιστημονική/ υπολογιστική σκέψη).

Δ) Δεξιότητες του νου

Δ1. Στρατηγική Σκέψη (Οργανωσιακή σκέψη, Μελέτη περιπτώσεων και Επίλυση προβλημάτων)

Δ2. Πλάγια σκέψη (Δημιουργική, παραγωγική, ολιστική σκέψη)

Δ3. Ρουτίνες σκέψης και αναστοχασμός

Δ4. Κατασκευές, παιχνίδια, εφαρμογές

Δ5. Δεξιότητες υπολογιστικής σκέψης (Επιστημονική/ υπολογιστική σκέψη διαμεσολάβηση).

 

stigmiotypo 2021 08 04 8.13.37

Στο Νηπιαγωγείο  μας φέτος θα πραγματοποιηθούν Εργαστήρια Δεξιοτήτων στις εξής θεματικές ενότητες:

καλυτερα ευζηνΟκτώβριος-Νοέμβριος: Θεματική Ενότητα “Ζω καλύτερα – Ευ ζην: Ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της υγιεινής διατροφής”.

και ενεργω

Δεκέμβριος – Ιανουάριος: Θεματική ενότητα “Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – Κοινωνική συναίσθηση & Ευθύνη: Είμαι και εγώ παιδί”.

και καινοτομω

Φεβρουάριος – Μάρτιος: Θεματική Ενότητα “Δημιουργώ και Καινοτομώ – Δημιουργική σκέψη και καινοτομία: S.T.E.A.M. –Παρέα ταξιδεύουμε στο διάστημα”.

το περιβάλλον

Απρίλιος – Μάιος: Θεματική Ενότητα “Φροντίζω το Περιβάλλον: Προστατεύω το δάσος”.

 

Πληροφορίες για δήλωση self-test στο edupass.gov.gr

Από τη Δευτέρα 1/11/21 όλοι όσοι βρισκόμαστε στο σχολείο δια ζώσης, εκπαιδευτικοί, μαθητές, «επισκέπτες», λοιπό προσωπικό, δηλώνουμε στην πλατφόρμα edupass.gov.gr είτε το self test, είτε το rapid test, είτε το πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού μας.

Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό ΦΕΚ εδώΛήψη αρχείου

Η πλατφόρμα μας κατευθύνει με απλά βήματα και οι οδηγίες σας έχουν αποσταλεί με email.Λήψη αρχείου

Οι υπόχρεοι ή οι γονείς/κηδεμόνες τους εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους.

Α) Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά και

Β) σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.

Σημαντικό είναι πως αν δεν είναι δηλωμένο το αρνητικό αποτέλεσμα(με πράσινο χρώμα θα είναι στην πλατφόρμα), δεν θα επιτρέπεται στο μαθητή /μαθήτρια η είσοδος και η παραμονή στο σχολείο ακόμη και αν προσκομίσει χειρόγραφη κάρτα.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση

Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Ιωάννα Βελαλή