ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ

Απλώνουμε τη μπουγάδα της τάξης μας και τα φανελάκια με το αρχικό γράμμα του ονόματός μας.

Βρίσκω το όνομά μου και το βάζω με μανταλάκι πάνω στο φανελάκι του αρχικού μου γράμματος.

Βάζουμε μουσική και περνάμε κάτω από τη μπουγάδα με διάφορους τρόπους.

Μετράμε πόσα γράμματα έχει το όνομά μας και βάζουμε τόσα χαρτάκια.

Ψαρεύουμε το αρχικό μας γράμμα και μετά το γράφουμε στον πίνακα.

Παίρνουμε ξυλάκια παγωτού και προσπαθούμε να φτιάξουμε το αρχικό μας γράμμα. Στη συνέχεια το χρωματίζουμε και το κολλάμε σε ένα μπαλόνι.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ

Είμαστε όρθιοι στον κύκλο και όποιος ακούει το όνομά του ρυθμικά, με τη βοήθεια του τύμπανου, κάνει ένα βήμα μπροστά τη φορά, ώσπου να γίνουμε όλοι μαζί μια μεγάλη αγκαλιά.
Φτιάχνουμε το παζλ της τάξης μας και το κάθε παιδί φτιάχνει το δικό του κομμάτι, ζωγραφίζοντας τον εαυτό του.Διαβάζουμε το παραμύθι “Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε”. Τα παιδιά μας λένε τι μπορούμε να κάνουμε με τα χέρια μας και μετά, με τον φίλο τους, παρέα μας δείχνουν τρόπους έκφρασης της αγάπης και της φιλίας.

ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ

Για να μάθουμε να βρίσκουμε και να ξεχωρίζουμε τα ονόματά μας, τα ομαδοποιήσαμε και τα αναγνωρίσαμε από το αρχικό τους γράμμα.  

Μάθαμε το ποιηματάκι για το όνομά μας και είπαμε από ποιον παππού ή γιαγιά το πήραμε.

Φτιάξαμε το Ανθρωπάκι με τα γράμματα του ονόματος μας, για να μάθουμε να βάζουμε  τα γράμματα στη σειρά. Το πήραμε στο σπίτι και με λίγη βοήθεια από τους δικούς μας κάθε μέρα θα μάθουμε να τα βάζουμε στη σωστή σειρά.

Αναγνωρίσαμε στη παρεούλα το αρχικό μας γράμμα και το στολίσαμε με ψηφίδες από χαρτί όπως θέλαμε με τη τεχνική του collage.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τετάρτη 19/9/2018 και ώρα 6:30μ.μ. θα συνεδριάσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Νηπιαγωγείου Χίου και καλούνται όσοι γονείς ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις δράσεις του Συλλόγου για την αναβάθμιση του Νηπιαγωγείου, να παρευρεθούν στη συνάντηση.

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΜΕΡΑ

Η πρώτη μας μέρα στο Νηπιαγωγείο για αυτή τη σχολική χρονιά ήταν υπέροχη. Και στα δύο τμήματα παίξαμε ένα σωρό παιχνίδια, για να γνωριστούμε μεταξύ μας και να συστηθούμε στους καινούργιους μας φίλους. Στο τέλος της ημέρας το κάθε παιδί ζωγράφισε το δικό του αναμνηστικό της πρώτης του μέρας στο νηπιαγωγείο με την υπόσχεση αύριο να περάσουμε ακόμα καλύτερα !!!

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό σήμερα, Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 9:30π.μ., ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στο Νηπιαγωγείο μας. Οι Νηπιαγωγοί καλωσόρισαν παλιούς και νέους μαθητές και γονείς με την ευχή για μια καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο.