Επαναλειτουργία και Δράση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Σας ενημερώνουμε ότι από αύριο το νηπιαγωγείο μας θα λειτουργήσει κανονικά.

Επιπλέον, παρακαλούμε να δηλώσετε στις νηπιαγωγούς πόσα ημερολόγια θέλετε από αυτά που θα βγάλει ο Σύλλογος Γονέών και Κηδεμόνων.

Το κόστος είναι 4 ευρώ και θα έχει φωτογραφία της τάξης και ατομική του κάθε παιδιού.

Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγείου λόγω καιρικών συνθηκών 19-1-2021

Αγαπητοί γονείς,

Σύμφωνα με απόφαση του Δήμου Χίου όλα τα νηπιαγωγεία

θα παραμείνουν κλειστά στις 19-1-2021 λόγω των καιρικών συνθηκών.

Παρακαλούμε να ελέγξετε τα email για το πρόγραμμα των τηλεδιασκέψεων οι οποίες συνεχίζονται κανονικά.

Ευχαριστούμε

Οι νηπιαγωγοί

Απόφαση του Δήμου Χίου για τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων στις 18/1/2021

Αγαπητοί Γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του Δήμου Χίου αύριο Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστά τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία λόγω του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και με γνώμονα την πρόληψη ατυχημάτων.
Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Ευχές για το Νέο ΄Ετος από το 10ο Νηπιαγωγείο Χίου

Τα παιδιά και οι Εκπαιδευτικοί του 10ου Νηπιαγωγείου Χίου σας εύχονται καλή χρονιά με υγεία.

φωτογραφίες είναι από τις πρώτες δραστηριότητες στην αρχή της χρονιάς στο Νηπιαγωγείο και από τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν μέσω της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης και ευχόμαστε να βρεθούμε ξανά από κοντά να βγάλουμε περισσότερες.

Όλες μαζί συνέθεσαν το βίντεο αυτό σε μουσική υπόκρουση του αγαπημένου τους τραγουδιού «Ρούντολφ το ελαφάκι» από τον Θ. Καλλίρη.

Ας γίνουμε φίλοι…

Τον Οκτώβριο στο τμήμα μας ασχοληθήκαμε  με τη θεματική ενότητα:  «Ας γίνουμε φίλοι». Ο στόχος μας ήταν να βοηθήσουμε τα παιδιά να γνωριστούν ακόμη περισσότερο και να δεθούν μεταξύ τους, να νιώσουν ότι είμαστε όλοι μία ομάδα και να συμπεριφέρονται σωστά ο ένας τον άλλον.

Ξεκινήσαμε με τις αρχικές ιδέες των παιδιών και καταγράψαμε όσα μας είπαν ότι κάνουν οι καλοί φίλοι

Ζωγραφίσαμε μια πράξη που κάνει ένας καλός φίλος, φτιάξαμε μια ανθρώπινη αλυσίδα, σφίξαμε τα χέρια τραγουδήσαμε και χορέψαμε το τραγούδι: ο κρίκος της φιλίας.

Έπειτα φτιάξαμε και με χαρτόνι τους κρίκους με το όνομά μας για την αλυσίδα της φιλίας μας

Διαβάσαμε το παραμύθι: «Με αυτή την μπάλα παίζουμε όλοι μαζί».

Διαλέξαμε στην τύχη ένα όνομα από ένα υφασμάτινο σακούλι χωρίς να βλέπουμε και παίξαμε με εκείνο το παιδάκι λίγες φορές.

Συζητήσαμε τι κάνουμε σε περίπτωση που δεν έχουμε φίλους ή σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε καινούργιους φίλους.

Παίξαμε κουκλοθέατρο, όπου ο ήρωας μας δεν είχε φίλους και τα παιδιά του έλεγαν τι να κάνει για να γνωρίσει άτομα και να κάνει φίλους.

Τραγουδήσαμε το τραγούδι: «η Φιλία» από την Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου, συζητήσαμε πώς πρέπει να μιλάμε στους φίλους μας και φτιάξαμε ένα βάζο που μέσα βάλαμε καραμελίτσες με γλυκά λογάκια. Να και τα γλυκά λογάκια που είπαμε ότι θα λέμε

Ζωγραφίσαμε σε μια καρδιά τέσσερις αγαπημένους φίλους μας και διαβάσαμε το παραμύθι: «Μικρός Έλιοτ- Μεγάλη Πλάκα» που μιλούσε για την φιλία ανάμεσα σε ένα ελεφαντάκι και ένα ποντικάκι.

Μέσα σε καρδούλες, γράψαμε όσα έλεγαν οι φίλοι μας για εμάς, πράγματα που μας κάνουν σπουδαίους φίλους.

Αποφασίσαμε να φτιάξουμε το δέντρο της Φιλίας, το οποίο θα διακοσμήσουμε με  καρδούλες πού αναπαριστούν τις όμορφες πράξεις που κάνουμε ο ένας για τον άλλον.

Αποφασίσαμε όλοι μαζί τον τίτλο που θα δώσουμε στο δέντρο και μάλιστα επειδή υπήρξαν και διαφωνίες, εξηγήσαμε  τον τρόπο που μπορούμε να λύνουμε ειρηνικά τις διαφωνίες μας και κάναμε και την πρώτη μας ψηφοφορία.

Κάναμε τα βραχιολάκια της φιλίας και θυμόμαστε όλοι να είμαστε σπουδαίοι φίλοι μεταξύ μας και κάναμε ζωγραφιές, όπου τις χαρίσαμε ο ένας στον άλλο.

Χριστούγεννα σημαίνει προσφέρω…

Παρόλο που η σχολική χρονιά ξεκίνησε με αρκετές δυσκολίες, τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου κατάφεραν να μαζέψουν παιχνίδια και ρούχα για τον Σύλλογο Πολυτέκνων Χίου.

Η μικρή προσφορά κάθε οικογένειας έκανε την προσπάθεια αυτή μεγάλη και βοηθήθηκαν αρκετές οικογένειες.

Ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο Πολυτέκνων Χίου για την συνεργασία.

Επιπλέον, οι νηπιαγωγοί θα ήθελαν να ευχαριστήσουν το Woody για την επιμέλεια των δώρων των παιδιών.

 

Καλές γιορτές σε όλους!!!

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ

Στις 30 Οκτωβρίου, λίγο πριν μας επισκεφτεί ο Εγκέλαδος, μιλήσαμε στο Νηπιαγωγείο για την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης.

Διαβάσαμε την ιστορία : «H Τσεπούλα και ο Κουμπαράκος» και μιλήσαμε για τους ήρωες.

Αυτό στάθηκε αφορμή για να μιλήσουμε για την αποταμίευση και να μοιραστούμε τις εμπειρίες και τις γνώσεις μας.  Τα περισσότερα παιδιά μας είπαν ότι έχουν κουμπαράδες και ήξεραν ήδη τι θα κάνουν με τα χρήματα που μαζεύουν.

Παρατηρήσαμε διάφορους κουμπαράδες καθώς και χαρτονομίσματα και κέρματα του Ευρώ αλλά και άλλων χωρών.

  

Τοποθετήσαμε νομίσματα στον κερματομετρητή και φτιάξαμε τους δικούς μας κουμπαράδες.

16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Η Παγκόσμια μέρα Διατροφής έχει καθιερωθεί κάθε 16 Οκτωβρίου και είναι μια ευκαιρία να μιλήσουμε στα παιδιά για τη σωστή διατροφή.

Με αφορμή λοιπόν αυτή τη μέρα διαβάσαμε τα βιβλία: «Η κυρα-Διατροφή πρώτη στη μαγειρική» και «Τρέφομαι σωστά;» και φτιάξαμε 5 πιάτα( πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό).

Ζωγραφίσαμε τι πρέπει και τι είναι καλό να τρώμε και φτιάξαμε την κατασκευή: «Η πυραμίδα της κυρίας Διατροφής».

 

Τα παιδιά διάλεξαν και έκοψαν εικόνες από τρόφιμα

Έπειτα, μαζευτήκαμε στην παρεούλα και με αφορμή το βιβλίο : «Το φαγητό δεν είναι μόνο για να χορταίνουμε» συζητήσαμε για τη διατροφή που  χρειάζεται να κάνουμε προκειμένου να είμαστε δυνατοί και υγιείς. Γνωρίσαμε και τις ομάδες των φαγητών: τα δημητριακά και το ρύζι, τα φρούτα και τα λαχανικά, , τα όσπρια, τους ξηρούς καρπούς, τα γαλακτοκομικά και το κρέας και τελευταία τα γλυκά και τα λίπη.

Έπειτα ταξινόμησαν τις εικόνες που έκοψαν στην αντίστοιχη ομάδα.

Η αφίσα μας

15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΧΕΡΙΩΝ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών( 15 Οκτωβρίου) ακούσαμε τα τραγούδια του θεατρικού παραμυθιού της Κάρμεν Ρουγγέρη: «Η Χιονάτη και οι 7 ψηλοί νάνοι» που αναφέρονται στην καθαριότητα και στο πλύσιμο των χεριών και ζωγραφίσαμε τις εικόνες των τραγουδιών.

Παρακολουθήσαμε βιντεάκια για το σωστό πλύσιμο των χεριών και εποπτικό υλικό για το πότε πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας. Βάλαμε στη σειρά(1-6) εικόνες που μας δείχνουν το πώς πρέπει να πλένουμε σωστά τα χέρια μας, συμπληρώσαμε αντίστοιχο Φ.Ε και φτιάξαμε την χειροτεχνία: «Σαπουνάκι με παλάμες».

Δε θα μπορούσαμε να λησμονήσουμε φέτος μια τέτοια ημέρα και να μην την αξιοποιήσουμε θυμίζοντας σε όλους μας πόσο σημαντικό είναι να πλένουμε συχνά και σωστά τα χέρια μας.

«Πότε και γιατί πλένουμε τα χέρια μας;» ρωτήσαμε τα παιδιά και μας είπαν πολύ σωστά πράγματα, τα οποία καταγράψαμε.

Στη συνέχεια διαβάσαμε το βιβλίο: «Τα μικρόβια δεν είναι για να τα μοιραζόμαστε» και συνεχίσαμε τη συζήτηση μας.

Θυμηθήκαμε και τα βήματα για να πλένουμε σωστά τα χέρια μας

 

Ξεκινήσαμε και μια διασκεδαστική κατασκευή, όπου φυσούσαμε τη μπογιά με το καλαμάκι και φτιάξαμε μικρόβια με πολύ περίεργα σχήματα.

Αλλά… « με σαπούνι και νερό, δε φοβάμαι τα μικρόβια εγώ».

Έτοιμα τα καδράκια μας