Εγγραφή στα Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025

Σας ενημερώνουμε ότι έχουν ξεκινήσει οι υποβολές αιτήσεων για εισαγωγή στο 3ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Χίου και στο 2ο Πειραματικό Δημοτικό Χίου για το σχολικό έτος 2024-2025. Οι αιτήσεις την εισαγωγή μαθητών σχoλικού έτους 2024-2025, μπορούν να υποβάλλονται από την Παρασκευή 29.3.2024, ώρα 14.00, έως και την Τετάρτη 17.4.2024 και ώρα 23.59

Την αίτηση μπορούν να υποβάλλουν στο link: Εισαγωγή στα Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστ … – Gov.gr (www.gov.gr)

·         ο γονέας / κηδεμόνας του μαθητή /τριας

·         τρίτο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο

Θα χρειαστεί να:

·         συμπληρώσετε τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet

·         επισυνάψετε Υπεύθυνη Δήλωση του άλλου γονέα ότι συναινεί στην υποβολή της αίτησης

·         καταχωρίσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας

·         συμπληρώσετε τα προσωπικά στοιχεία υποψήφιου μαθητή/τριας και τον Αριθμό Μητρώου του μαθητή στο Πληροφοριακό Σύστημα Myschool (από το σχολείο φοίτησης)

·         καταχωρίσετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου και την διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου (email)

·         επισυνάψετε το σχετικό αποδεικτικό δικαιολογητικό για ειδικές κατηγορίες μαθητών

·         να επιλέξετε Πειραματικό σχολείο (ανάλογα με τη φοίτηση του μαθητή, είτε το 3ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Χίου, είτε το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Χίου)

Μετά την οριστικοποίηση μπορείτε να τροποποιήσετε την αίτηση όσες φορές επιθυμείτε μέχρι την ημερομηνία λήξης των υποβολών (17.4.2024). Σε κάθε οριστικοποίηση δηλώνετε υπεύθυνα ότι έχετε ελέγξει την αίτηση και ότι όλα τα στοιχεία είναι ορθά. Μετά το πέρας της ημερομηνίας λήξης των υποβολών δεν επιτρέπεται καμία αλλαγή.

Μετά το τέλος της διαδικασίας της κλήρωσης, με την είσοδο στην υπηρεσία, οι γονείς / κηδεμόνες μπορείτε να ενημερωθείτε για το αποτέλεσμα της αίτησής σας.

Περισσότερες πληροφορίες στα 2 ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ και στη ΔΙΠΕ ΧΙΟΥ:

 3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΙΟΥ (sch.gr) (τηλέφ. 22710-20525)

2dimchio’s blog (sch.gr)  (τηλέφ. 22710-22411)

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου (sch.gr) (τηλέφ. 22710-81990)

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ τη σχετική εγκύκλιο:

Βεβαίωση Φοίτησης Νηπίου (με Αριθμός Μητρώου μαθητή) μέσω Gov.gr

420262715 995820955436678 3340138454706389522 nΑγαπητοί Γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι από τις 20 Φεβρουαρίου 2024 μπορείτε να βγάλετε μέσω Gov.gr βεβαίωση φοίτησης του παιδιού σας  (με τον αριθμό μητρώου) και το αρχείο αυτό μπορείτε να το επισυνάψετε ηλεκτρονικά όπου είναι απαραίτητο.

Σας παραθέτουμε το σχετικό δελτίο Τύπου των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης:

Διαθέσιμη ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr, είναι από σήμερα η «Βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/τριας» σε σχολείο, ύστερα από την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών  Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκου Πιερρακάκη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες και ενήλικοι μαθητές, μέσω μιας απλής και φιλικής διαδικασίας μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση φοίτησης σε σχολείο της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και να την παραλάβουν στην προσωπική τους θυρίδα πολίτη στο my.gov.gr, εύκολα και χωρίς περιττή γραφειοκρατία.

Η υπηρεσία είναι προσβάσιμη είτε απευθείας στο gov.gr, είτε στην  ενότητα «Εκπαίδευση» και στην υποενότητα «Εγγραφή σε σχολείο».

Για την έκδοση της βεβαίωσης μαθητή οι ενδιαφερόμενοι συνδέονται με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασής τους στο TaxisNet και εκδίδουν τη βεβαίωση, χωρίς να απαιτείται να συμπληρώσουν κανένα άλλο στοιχείο.

Η βεβαίωση που εκδίδεται, φέρει τα χαρακτηριστικά εγκυρότητας του gov.gr, δηλαδή μοναδικό κωδικό αριθμό σε αλφαριθμητική μορφή και σε μορφή QR, καθώς και προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και έχει ισχύ όταν διακινείται τόσο ως ηλεκτρονικό έγγραφο, όσο και ως έντυπο έγγραφο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βεβαίωση αυτή χρησιμοποιείται σε πλήθος διαδικασιών της Δημόσιας Διοίκησης, όπως ενδεικτικά:

  • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
  • Επίδομα Στέγασης
  • Επίδομα παιδιού
  • Αναβολή κατάταξης σπουδαστών δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και Κέντρων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης
  • Αποζημίωση για ακουστικά βαρηκοΐας σε μαθητές δημόσιων σχολικών μονάδων

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από τα Υπουργεία Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τους Φορείς τους: το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.), τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET). Τα στοιχεία των πολιτών αντλούνται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Πηγή: https://www.minedu.gov.gr/news/57741-20-02-24-gov-gr?fbclid=IwAR2_CQUbB5FfEA2qBxfDfuEX2hIx_It3rh4x2eBLDZ9WwZT3nipWvIYWkss_aem_AZr8D2eDS-YHJacKYGti-tENqzW0Ur55viVeN3P9fTvBKdJuIeRlOYBHvLjR93LZzbYHxDxk6GNTWT9RJGgCna68

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

419445123 370940849237968 1295123246557077131 n

Σας ενημερώνουμε ότι δόθηκε παράταση από το Υπουργείο Παιδείας στις εγγραφές προνηπίων για το διδακτικό έτος 2024-2025.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τη διαδικασία εδώ:

 https://blogs.sch.gr/10nipchiou/?p=13335

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024-2025

Οι αιτήσεις εγγραφών στα Δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας όλης της χώρας, για το σχολικό έτος 2024-2025 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024.

Για το σχολικό έτος 2024-2025, εγγράφονται τα παιδιά που την 31η Δεκεμβρίου  συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Συγκεκριμένα, εγγράφονται τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2020.

Για την εγγραφή του παιδιού οι γονείς/ κηδεμόνες πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

  • Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
  • Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής https://proti-eggrafi.services.gov.gr/ και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.
  • Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Για την υποβολή της αίτησης οι γονείς/κηδεμόνες συμπληρώνουν διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) τα στοιχεία του παιδιού για το οποίο αιτούνται την εγγραφή

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας τους, την οποία τεκμηριώνουν αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,

δ) εάν επιθυμούν τη φοίτηση του παιδιού στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα (μέχρι τις 16:00) ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (προσέλευση 7:45-8:00π.μ.) Πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται.

ε) τα στοιχεία των συνοδών των παιδιών κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα ενώ παράλληλα επιλέγουν τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

Μετά την υποβολή της αίτησης, οι γονείς/κηδεμόνες λαμβάνουν ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής τους για την πορεία της.

Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις η αίτησή τους επιστρέφεται από το Νηπιαγωγείο στους γονείς/ κηδεμόνες προκειμένου να γίνουν οι διορθώσεις και να ολοκληρωθεί η υποβολή της μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr). Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται αποδεκτή.

Για οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας “Πρώτη εγγραφή” μπορείτε να δείτε το ακόλουθο έγγραφο: https://blogs.sch.gr/10nipchiou/files/2024/02/manual_parents.pdf

Για το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή μπορείτε να το κατεβάσετε από τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://blogs.sch.gr/10nipchiou/files/2024/02/adym_deltio_kai_fyllo_exetasis_2014-1-1.pdf

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία-βοήθεια χρειαστείτε,

καλέστε στο 22710-20635.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή του παιδιού σας

μπορείτε να τα προσκομίσετε στο Νηπιαγωγείο μόνο κατόπιν ραντεβού 

ώρες 8:30-9:00π.μ. & 12:00 μ.μ – 13:00μ.μ.

Η εγγραφή των φετινών πρoνηπίων στο δεύτερο έτος του Νηπιαγωγείου γίνεται αυτεπάγγελτα (αυτόματα).

Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Ιωάννα Βελαλή

 

Δελτίο Τύπου – Ανακοίνωση των Διευθυντριών και Διευθυντών και των Προϊσταμένων των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Κέντρο Πρόληψης  Χίου στην πολυετή παρουσία του στο νησί μας προσέφερε και προσφέρει μέχρι σήμερα πάμπολλες υπηρεσίες στους τομείς της πρόληψης και ενημέρωσης των εξαρτήσεων.

Αποτελεί πολύτιμο συνεργάτη και συμπαραστάτη στο έργο των εκπαιδευτικών  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την υλοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης των μαθητών.

Το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου σε όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του εκπόνησε εκπαιδευτικά προγράμματα για την εξάρτηση από το διαδίκτυο, για την πρόληψη φαινομένων σχολικού εκφοβισμού αλλά και άλλων εξαρτήσεων που ταλανίζουν την κοινωνία μας και δη για τα άτομα σχολικής ηλικίας, τα οποία υλοποιούνται με μεγάλη επιτυχία στα σχολεία μας και έχουν πλήρως επιτυχή αποτελέσματα.

Στο άκουσμα της πιθανής κατάργησης του Κέντρου στο νησί μας, όλοι εμείς οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων της Π/βάθμιας  Εκπ/σης της Χίου καταθέτουμε τη διαφωνία μας και τον προβληματισμό μας γιατί άλλη μια δομή τόσο σημαντική στην υποστήριξη του δύσκολου έργου μας, καταργείται στη Χίο.

Λαμβάνοντας υπόψη την έλλειψη τέτοιων  κοινωνικών δομών σε ακριτικές περιοχές όπως η Χίος σε μια εποχή που η διαχείριση των μαθητών απαιτεί την καθημερινή συνεργασία  με εξειδικευμένο προσωπικό σε θέματα που διαχειρίζεται το Κέντρο Πρόληψης πιστεύουμε ότι πρέπει η δομή αυτή να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο ώστε να στηρίζει ακόμη πιο αποτελεσματικά την τοπική μας κοινωνία και σε κάθε περίπτωση να μην καταργηθεί.

Με εκτίμηση,

ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΕΣ/ΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΕΣ/ΟΙ

ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΧΙΟΥ

Πηγή: https://prolipsihiou.gr/gr/articles/node/deltio-typou-anakoinosi-dieythynton-trion-kai-proistamenon-ton-sxolikon-monadon-protovathmias-ekpaideysis-xiou?fbclid=IwAR3vhVFPgmho7lX8EKrPH-0vVVJ5LD3BVD3GIotkB_usZ1x9J_oeVxLLVjk

Η αποστολή μας στην Καρδίτσα !

αναδοχος

Στις αρχές του Οκτώβρη το Νηπιαγωγείο μας έγινε ανάδοχος του Νηπιαγωγείου Μαραθέας Καρδίτσας, σε μια πανελλήνια εκστρατεία των νηπιαγωγών να στηρίξουν τα νηπιαγωγεία της περιοχής της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel.

DSC05981 DSC05982 DSC05983

Μιλήσαμε με τους μικρούς μας μαθητές, οι οποίοι προθυμοποιήθηκαν να φέρουν παιχνίδια και γραφική ύλη, για να τα στείλουμε στους μικρούς μαθητές του Νηπιαγωγείου της Μαραθέας. Τα πράγματα που μαζεύτηκαν, ομαδοποιήθηκαν και τακτοποιήθηκαν στις κούτες από τα παιδιά και τις νηπιαγωγούς.

DSC05984 DSC05985 DSC05986 DSC05987 DSC05988 DSC05989 DSC05990 DSC05991 DSC05992 DSC05993 DSC05994 DSC05995 DSC05996 DSC05997 IMG 20231005 124754 IMG 20231005 130214 IMG 20231005 131646

Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχε και το 5ο Νηπιαγωγείο Χίου, ενώ στην αποστολή του υλικού συμπεριλήφθηκαν και δύο Η/Υ από δωρεά ιδιώτη, ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

IMG 20231013 125148

Το πιο πολύτιμο μέσα σε αυτά τα κουτιά ήταν οι ζωγραφιές και οι ευχές των παιδιών.

DSC06009 DSC06010 DSC06011 IMG 20231010 161555 IMG 20231010 161605 IMG 20231010 161945 IMG 20231010 161949

Ευχαριστούμε πολύ το 5ο Νηπιαγωγείο Χίου για τη συμμετοχή στην αναδοχή, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας για την κινητοποίηση, όλες τις οικογένειες και τους μικρούς μας μαθητές (παλιούς και νέους) που προσέφεραν πράγματα, την Μεταφορική εταιρεία “Αφοί Μαρνέρης” στη Χίο και την “Μεταφορική Τσαπράζης” στη Θεσσαλονίκη για την δωρεάν αποστολή των δεμάτων και όσους συνέφεραν σε αυτή την προσπάθεια και επιθυμούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους. 

Karditsa

Το Νηπιαγωγείο έγινε ανάδοχος του Νηπιαγωγείου Μαραθέας Καρδίτσας

Σε μια προσπάθεια στήριξης των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, το 10ο Νηπιαγωγείο Χίου έγινε Ανάδοχος του Νηπιαγωγείου Μαραθέας του Νομού Καρδίτσας και συλλέγει γραφική ύλη, παιχνίδια – παζλ και βιβλία, για να μπορέσει το Νηπιαγωγείο αυτό να ξαναλειτουργήσει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.
Όσοι επιθυμείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, μπορείτε να φέρετε τις δωρεές σας στο Νηπιαγωγείο (οδός Σάμου 16) μέχρι και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου (ώρες 10:00-13:00).
αναδοχος
Η όλη προσπάθεια γίνεται στα πλαίσια μιας ευρύτερης κινητοποίησης Νηπιαγωγείων και Σχολείων από όλη την Ελλάδα, για να μπορέσουν τα νηπιαγωγεία της Θεσσαλίας να ξαναστηθούν και να λειτουργήσουν όσο το δυνατό γρηγορότερα.

Ενημέρωση για τον Αγιασμό στο Νηπιαγωγείο μας

agiasmos

Σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 10.00 π.μ. στο χώρο του Νηπιαγωγείου μας.