24 Σεπτεμβρίου – 8η Πανελλήνια Μέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 γιορτάσαμε στο Νηπιαγωγείο μας την Πανελλήνια Μέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Μιλήσαμε με τα παιδιά για αθλήματα και αθλητές που γνωρίζουν και παρακολουθήσαμε το βίντεο “Θα σου πω τι είναι Basket” με τον Γιάννη Αντετοκούμπο.

Στη συνέχεια είδαμε το animation “The boy Who learned to Fly” με την ιστορία του Usain Bolt και ζωγραφίσαμε τα αθλήματα που θέλουμε να κάνουμε.

Διαβάσαμε και δραματοποιήσαμε το μύθο του Αισώπου “Ο λαγός και η χελώνα”

Μιλήσαμε για το πώς διεξάγονται οι αγώνες σε κάποια αθλήματα, είδαμε εποπτικό υλικό με όργανα και στολές από διάφορους αθλητές και κάναμε τους δικούς μας αγώνες στην αυλή.

Και στο τέλος φτιάξαμε τα δικά μας μετάλλια !!!

Ο Αγιασμός στο Νηπιαγωγείο μας και μία απρόσμενη επίσκεψη !

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό ξεκίνησε η σχολική χρονιά στο Νηπιαγωγείο μας

τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021.

Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας, λόγω της πανδημίας, από παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. Στο τέλος του Αγιασμού έγινε ενημέρωση των γονιών σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον τρόπο λειτουργίας του Νηπιαγωγείου και μοιράστηκαν στα παιδιά δωράκια καλωσορίσματος από τις νηπιαγωγούς.

Οι Νηπιαγωγοί καλωσόρισαν παλιούς και νέους μαθητές και γονείς

με την ευχή για μια καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο.

 

Εκτός από τα παιδιά και τους γονείς, στο Νηπιαγωγείο μας δεχτήκαμε και μια απρόσμενη επίσκεψη από μια μικρή κουκουβάγια. Αμέσως ειδοποιήθηκε η  Δασική Υπηρεσία της Χίου, η οποία και παρέλαβε το μικρό πτηνό, προκειμένου να το μεταφέρει σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

 

 

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ SELF-TEST ΚΑΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ ΔΉΛΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ GOV.GR

Αγαπητοί Γονείς,

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου.

Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο Νηπιαγωγείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος.

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Εναλλακτικά, έχετε τη δυνατότητα να αποστείλετε τη σχολική κάρτα με το αρνητικό αποτέλεσμα του παιδιού σας με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) στο Νηπιαγωγείο κάθε Δευτέρα και Πέμπτη μέχρι τις 20:00μ.μ στη διεύθυνση 10nipchiou@sch.gr  

Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα, δηλαδή την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου.

Ο δεύτερος έλεγχος, συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53950/4-9-2021 (Β΄4054) ΚΥΑ.

Η χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής)είναι υποχρεωτική για όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες σε όλα τα τμήματα, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των νηπιαγωγείων.

 

  1. Οδηγίες χρήσης του self-test
  2. Στη συνέχεια πρέπει το τεστ να δηλωθεί υποχρεωτικά στο gov.gr και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα https://self-testing.gov.gr/
  3. Μόλις μπείτε στη σελίδα πηγαίνετε στο σημείο που γράφει «Σχολική κάρτα» 
  4. Εισέρχεστε στο σημείο όπου γράφει «Συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα «Σχολική κάρτα για COVID-19» και θα σας βγάλει εδώ 
  5. Πατάτε το κουμπί «Σύνδεση» και πηγαίνετε στο κουμπί «Επιλέξτε ΓΓΠΣΔΔ (Κωδικοί Taxisnet)» 
  6. Συμπληρώνετε τους κωδικούς σας του TAXISNET (εφορία).
  7. Μόλις σας βάλει μέσα θα βγει το εικονίδιο αυτό όπου θα αναγράφετε το ονοματεπώνυμό σας και το ΑΦΜ σας. 
  8. Πατάτε το κουμπί «Συνέχεια» όπου θα σας βγάλει τη φόρμα για να συμπληρώσετε τα στοιχεία του παιδιού σας 
  9. Πατάτε το κουμπί συνέχεια και θα σας βγάλει στο σημείο όπου θα δηλώσετε το αποτέλεσμα του self-test. (!!!!) Προσοχή συμπληρώνετε το ΑΜΚΑ του παιδιού σας που εξετάστηκε και πατάτε έκδοση. 
  10. Στη συνέχεια θα σας βγάλει την σχολική κάρτα, η οποία θα αναγράφει το αποτέλεσμα, τα στοιχεία του παιδιού και έναν κωδικό της δήλωσης του αποτελέσματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, πρέπει να ενημερώσετε το Νηπιαγωγείο, να προβείτε σε μια δημόσια δομή, για να κάνετε rapid-test και να ενημερώσετε άμεσα τον ΕΟΔΥ.

 

Σας ευχόμαστε Καλή Σχολική Χρονιά και είμαστε δίπλα σας για κάθε απορία.

Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Ιωάννα Βελαλή

 

 

Αγιασμός και προμήθεια self-test για τους μαθητές του Νηπιαγωγείου

Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

θα πραγματοποιηθεί στο νηπιαγωγείο μας

την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 9:30 π.μ.

Παρακαλούμε κάθε μαθητής του Νηπιαγωγείου μας να συνοδεύεται από ΈΝΑ μόνο γονέα/κηδεμόνα

και όλοι και όλες (μικροί και μεγάλοι) υποχρεωτικά θα φοράμε μάσκες.

Επιπλέον, μετά και από ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, έχει ξεκινήσει η προμήθεια των self-test για τα προνήπια και τα νήπια.

Καλή σχολική χρονιά!!!

Το δικό μας καλοκαιρινό πάρτι !!!

Λίγες μέρες πριν αποχαιρετήσουμε τη σχολική χρονιά 2020-21, στο χώρο του Νηπιαγωγείου κάναμε ένα μεγάλο καλοκαιρινό πάρτι μόνο με τα παιδιά με παιχνίδια, μπαλόνια, δωράκια, παγωτά και άλλες λιχουδιές.

Μετά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε σε αυτή την απαιτητική χρονιά καταφέραμε έστω και με αυτό τον τρόπο να οργανώσουμε μια μικρή καλοκαιρινή γιορτή για τα παιδιά, όπως την ήθελαν αυτά.

Με τη λήξη των μαθημάτων τα παιδιά παρέλαβαν τα αναμνηστικά, τους φακέλους εργασιών και τα δωράκια τους που είχαν επιμεληθεί οι Νηπιαγωγοί και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.