Ευχές για το Νέο ΄Ετος από το 10ο Νηπιαγωγείο Χίου

Τα παιδιά και οι Εκπαιδευτικοί του 10ου Νηπιαγωγείου Χίου σας εύχονται καλή χρονιά με υγεία.

Οι φωτογραφίες είναι από τις πρώτες δραστηριότητες στην αρχή της χρονιάς στο Νηπιαγωγείο και από τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν μέσω της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης και ευχόμαστε να βρεθούμε ξανά από κοντά να βγάλουμε περισσότερες.

Όλες μαζί συνέθεσαν το βίντεο αυτό σε μουσική υπόκρουση του αγαπημένου τους τραγουδιού “Ρούντολφ το ελαφάκι” από τον Θ. Καλλίρη.

Ας γίνουμε φίλοι…

Τον Οκτώβριο στο τμήμα μας ασχοληθήκαμε  με τη θεματική ενότητα:  “Ας γίνουμε φίλοι”. Ο στόχος μας ήταν να βοηθήσουμε τα παιδιά να γνωριστούν ακόμη περισσότερο και να δεθούν μεταξύ τους, να νιώσουν ότι είμαστε όλοι μία ομάδα και να συμπεριφέρονται σωστά ο ένας τον άλλον.

Ξεκινήσαμε με τις αρχικές ιδέες των παιδιών και καταγράψαμε όσα μας είπαν ότι κάνουν οι καλοί φίλοι

Ζωγραφίσαμε μια πράξη που κάνει ένας καλός φίλος, φτιάξαμε μια ανθρώπινη αλυσίδα, σφίξαμε τα χέρια τραγουδήσαμε και χορέψαμε το τραγούδι: ο κρίκος της φιλίας.

Έπειτα φτιάξαμε και με χαρτόνι τους κρίκους με το όνομά μας για την αλυσίδα της φιλίας μας

Διαβάσαμε το παραμύθι: «Με αυτή την μπάλα παίζουμε όλοι μαζί».

Διαλέξαμε στην τύχη ένα όνομα από ένα υφασμάτινο σακούλι χωρίς να βλέπουμε και παίξαμε με εκείνο το παιδάκι λίγες φορές.

Συζητήσαμε τι κάνουμε σε περίπτωση που δεν έχουμε φίλους ή σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε καινούργιους φίλους.

Παίξαμε κουκλοθέατρο, όπου ο ήρωας μας δεν είχε φίλους και τα παιδιά του έλεγαν τι να κάνει για να γνωρίσει άτομα και να κάνει φίλους.

Τραγουδήσαμε το τραγούδι: «η Φιλία» από την Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου, συζητήσαμε πώς πρέπει να μιλάμε στους φίλους μας και φτιάξαμε ένα βάζο που μέσα βάλαμε καραμελίτσες με γλυκά λογάκια. Να και τα γλυκά λογάκια που είπαμε ότι θα λέμε

Ζωγραφίσαμε σε μια καρδιά τέσσερις αγαπημένους φίλους μας και διαβάσαμε το παραμύθι: «Μικρός Έλιοτ- Μεγάλη Πλάκα» που μιλούσε για την φιλία ανάμεσα σε ένα ελεφαντάκι και ένα ποντικάκι.

Μέσα σε καρδούλες, γράψαμε όσα έλεγαν οι φίλοι μας για εμάς, πράγματα που μας κάνουν σπουδαίους φίλους.

Αποφασίσαμε να φτιάξουμε το δέντρο της Φιλίας, το οποίο θα διακοσμήσουμε με  καρδούλες πού αναπαριστούν τις όμορφες πράξεις που κάνουμε ο ένας για τον άλλον.

Αποφασίσαμε όλοι μαζί τον τίτλο που θα δώσουμε στο δέντρο και μάλιστα επειδή υπήρξαν και διαφωνίες, εξηγήσαμε  τον τρόπο που μπορούμε να λύνουμε ειρηνικά τις διαφωνίες μας και κάναμε και την πρώτη μας ψηφοφορία.

Κάναμε τα βραχιολάκια της φιλίας και θυμόμαστε όλοι να είμαστε σπουδαίοι φίλοι μεταξύ μας και κάναμε ζωγραφιές, όπου τις χαρίσαμε ο ένας στον άλλο.

Χριστούγεννα σημαίνει προσφέρω…

Παρόλο που η σχολική χρονιά ξεκίνησε με αρκετές δυσκολίες, τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου κατάφεραν να μαζέψουν παιχνίδια και ρούχα για τον Σύλλογο Πολυτέκνων Χίου.

Η μικρή προσφορά κάθε οικογένειας έκανε την προσπάθεια αυτή μεγάλη και βοηθήθηκαν αρκετές οικογένειες.

Ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο Πολυτέκνων Χίου για την συνεργασία.

Επιπλέον, οι νηπιαγωγοί θα ήθελαν να ευχαριστήσουν το Woody για την επιμέλεια των δώρων των παιδιών.

 

Καλές γιορτές σε όλους!!!

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ

Στις 30 Οκτωβρίου, λίγο πριν μας επισκεφτεί ο Εγκέλαδος, μιλήσαμε στο Νηπιαγωγείο για την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης.

Διαβάσαμε την ιστορία : «H Τσεπούλα και ο Κουμπαράκος» και μιλήσαμε για τους ήρωες.

Αυτό στάθηκε αφορμή για να μιλήσουμε για την αποταμίευση και να μοιραστούμε τις εμπειρίες και τις γνώσεις μας.  Τα περισσότερα παιδιά μας είπαν ότι έχουν κουμπαράδες και ήξεραν ήδη τι θα κάνουν με τα χρήματα που μαζεύουν.

Παρατηρήσαμε διάφορους κουμπαράδες καθώς και χαρτονομίσματα και κέρματα του Ευρώ αλλά και άλλων χωρών.

  

Τοποθετήσαμε νομίσματα στον κερματομετρητή και φτιάξαμε τους δικούς μας κουμπαράδες.