ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί γονείς,

λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν για τις μετακινήσεις των νηπιαγωγών του ολοήμερου τμήματος, την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2019 το ολοήμερο τμήμα θα λειτουργήσει μέχρι τις 14.00μ.μ. Τα παιδιά θα φέρουν μόνο πρωινό μαζί τους και η πρωινή υποδοχή θα λειτουργήσει κανονικά (7:45-8:00π.μ.).

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Μαθαίνω τα μουσικά όργανα

Με αφορμή τα κάλαντα των Χριστουγέννων που μάθαμε για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας γνωρίσαμε τα μουσικά όργανα, ανακαλύψαμε τον ήχο που παράγει το καθένα.

Παίξαμε παιχνίδι παντομίμας όπου τα παιδιά προσπαθούν να βρουν το όργανο που παίζει ο φίλος τους.

Κάναμε εργασιούλες για να εμπεδώσουμε τα μουσικά όργανα.

Τα παιδιά έφεραν από το σπίτι τους μουσικά όργανα και τα παρουσίασαν στους συμμαθητές τους.

Χορέψαμε με τον ρυθμό της Μουσικής.

Μάθαμε τις νότες και παίξαμε πιάνο με την βοήθεια του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή.

ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Φέτος στην τάξη μας διαβάσαμε πολλά χριστουγεννιάτικα παραμύθια, ακούσαμε και μάθαμε πολλά τραγούδια για τις γιορτές και φτιάξαμε πολλές κατασκευές.

Στολίσαμε την τάξη μας και το δέντρο του νηπιαγωγείου μας.

Ζυμώσαμε κουλουράκια με χριστουγεννιάτικα αρώματα!!!

Δεχθήκαμε την επίσκεψη της κ. Πόπης Σιταρά-Μενδώνη από τον Ερυθρό Σταυρό, για να της δώσουμε τα τρόφιμα και τα είδη υγιεινής που είχαμε συγκεντρώσει και την ακούσαμε με μεγάλη προσοχή να μας μιλάει για το έργο και τις δράσεις του Ερυθρού Σταυρού (για περισσότερα εδώ: https://blogs.sch.gr/10nipchiou/?p=6544 )

Δεχτήκαμε την επίσκεψη της χιώτισσας συγγραφέα κ. Σοφίας Κώττη, που μας διάβασε το παραμύθι της «Ένας γκρινιάρης κουραμπιές» (για περισσότερα εδώ: https://blogs.sch.gr/10nipchiou/?p=6553 )

Κάναμε πρόβες και παρουσιάσαμε τη θεατρική παράσταση «Ένα ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι» στους γονείς και στους φίλους μας.

 

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ !!!

ΕΝΑΣ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ…

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου επισκέφτηκε το Νηπιαγωγείο μας η Χιώτισσα συγγραφέας και μουσικός

και με τη συνοδεία της μαγικής της κιθάρας μας διάβασε το παραμύθι της «Ένα γκρινιάρης Κουραμπιές».

Τα παιδιά διασκέδασαν με την ιστορία και αποτύπωσαν τις εντυπώσεις τους, ζωγραφίζοντας τη συγγραφέα και τους ήρωες του παραμυθιού.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ (παράρτημα Χίου)

Μέσα στο Δεκέμβριο τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας συνέλεξαν τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (παράρτημα Χίου).

Η συμμετοχή όλων των οικογενειών σε αυτή την προσπάθεια για τη στήριξη του έργου του Ερυθρού Σταυρού ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Λίγο πριν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, καλωσορίσαμε στο Νηπιαγωγείο μας την κυρία Πόπη Σιταρά-Μενδώνη, μέλος του παραρτήματος της Χίου, η οποία ευχαρίστησε από καρδιάς για τη μεγάλη αυτή προσπάθεια και συνεχάρη όλους όσους βοήθησαν σε αυτή τη φιλανθρωπική κίνηση.

Λίγες μέρες μετά λάβαμε μια ευχαριστήρια επιστολή από τον κύριο Σ. Γεραζούνη για τη στήριξη του έργου τους.

Ευχόμαστε από καρδιάς αυτή η κίνηση των παιδιών μας να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για όλους.

Καλές Γιορτές

Κόκκινη Κλωστή Μπλεγμένη…

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου επισκεφτήκαμε το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, για να παρακολουθήσουμε την θεατρική παράσταση «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη» της θεατρικής ομάδας από τη Μυτιλήνη ‘Πασπartου’. Η ιστορία με τις μάγισσες και το μαγισσοσχολείο ενθουσίασε τα παιδιά και στο τέλος χορέψανε όλα τα παιδιά με τους ηθοποιούς χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ

Στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων δράσεων του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Χίου, επισκέφτηκαν το νηπιαγωγείο μας και έφτιαξαν με τα παιδιά κατασκευές για τα Χριστούγεννα, εμπνευσμένες από το παραμύθι «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι» του Ευγένιου Τριβιζά.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 10ου Νηπιαγωγείου Χίου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την κυρία Αγγελική, την κυρία Γιαννούλα και την κυρία Ειρήνη για τις υπέροχες δραστηριότητες που έκαναν με τα παιδιά. Αναμένουμε να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία και στις επόμενες εορταστικές περιόδους.

ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΜΑΔΑ

Από τον πρώτο καιρό που άνοιξαν τα σχολεία, στις πρώτες οργανωμένες δραστηριότητες γνωριστήκαμε μεταξύ μας, παίζοντας με τα ονόματά μας, και γίναμε ομάδες, για να μάθουμε να συνεργαζόμαστε και να επικοινωνούμε.

Γίναμε ομάδες, επιλέγοντας το αγαπημένο μας χρώμα (καρδούλες).

Γίναμε ομάδες και κάθε ομάδα παρουσίασε στην τάξη μια κίνηση, χρησιμοποιώντας ένα μπαλόνι.

Παίξαμε παιχνίδια με τα χρώματα (γνωριμίας).

Μετρήσαμε αντικείμενα.

Παίξαμε ελεύθερα παιχνίδια στην αυλή με τα στεφάνια.

Παίξαμε παιχνίδια με κύκλους στην τάξη μας και τα παρουσιάσαμε.

 

ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΤΟ 10ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΙΟΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης, μαζί με τα παιδιά αποφασίσαμε να λειτουργήσει στο Νηπιαγωγείο μας «Ο κουμπαράς της Αγάπης και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

Για το σκοπό αυτό μαζεύουμε τρόφιμα συσκευασμένα και είδη προσωπικής υγιεινής για τον Ερυθρό Σταυρό (Παράρτημα Χίου).

Η διάρκεια της δράσης είναι από 25/11/2019 έως 6/12/2019.

Η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε κοινωνικά θέματα από την προσχολική ηλικία βάζει τα θεμέλια για μια ανθρώπινη κοινωνία.

Ευχαριστούμε

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΆΦΙΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο 14 Νοεμβρίου 2019 θα γίνει η φωτογράφιση για το ημερολόγιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου. Η παρουσία όλων των παιδιών είναι απαραίτητη, γιατί θα βγάλει το κάθε τμήμα ομαδική φωτογραφία.

Από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Νηπιαγωγείου Χίου