16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Η Παγκόσμια μέρα Διατροφής έχει καθιερωθεί κάθε 16 Οκτωβρίου και είναι μια ευκαιρία να μιλήσουμε στα παιδιά για τη σωστή διατροφή.

Με αφορμή λοιπόν αυτή τη μέρα διαβάσαμε τα βιβλία: «Η κυρα-Διατροφή πρώτη στη μαγειρική» και «Τρέφομαι σωστά;» και φτιάξαμε 5 πιάτα( πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό).

Ζωγραφίσαμε τι πρέπει και τι είναι καλό να τρώμε και φτιάξαμε την κατασκευή: «Η πυραμίδα της κυρίας Διατροφής».

 

Τα παιδιά διάλεξαν και έκοψαν εικόνες από τρόφιμα

Έπειτα, μαζευτήκαμε στην παρεούλα και με αφορμή το βιβλίο : «Το φαγητό δεν είναι μόνο για να χορταίνουμε» συζητήσαμε για τη διατροφή που  χρειάζεται να κάνουμε προκειμένου να είμαστε δυνατοί και υγιείς. Γνωρίσαμε και τις ομάδες των φαγητών: τα δημητριακά και το ρύζι, τα φρούτα και τα λαχανικά, , τα όσπρια, τους ξηρούς καρπούς, τα γαλακτοκομικά και το κρέας και τελευταία τα γλυκά και τα λίπη.

Έπειτα ταξινόμησαν τις εικόνες που έκοψαν στην αντίστοιχη ομάδα.

Η αφίσα μας

15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΧΕΡΙΩΝ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών( 15 Οκτωβρίου) ακούσαμε τα τραγούδια του θεατρικού παραμυθιού της Κάρμεν Ρουγγέρη: «Η Χιονάτη και οι 7 ψηλοί νάνοι» που αναφέρονται στην καθαριότητα και στο πλύσιμο των χεριών και ζωγραφίσαμε τις εικόνες των τραγουδιών.

Παρακολουθήσαμε βιντεάκια για το σωστό πλύσιμο των χεριών και εποπτικό υλικό για το πότε πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας. Βάλαμε στη σειρά(1-6) εικόνες που μας δείχνουν το πώς πρέπει να πλένουμε σωστά τα χέρια μας, συμπληρώσαμε αντίστοιχο Φ.Ε και φτιάξαμε την χειροτεχνία: «Σαπουνάκι με παλάμες».

Δε θα μπορούσαμε να λησμονήσουμε φέτος μια τέτοια ημέρα και να μην την αξιοποιήσουμε θυμίζοντας σε όλους μας πόσο σημαντικό είναι να πλένουμε συχνά και σωστά τα χέρια μας.

«Πότε και γιατί πλένουμε τα χέρια μας;» ρωτήσαμε τα παιδιά και μας είπαν πολύ σωστά πράγματα, τα οποία καταγράψαμε.

Στη συνέχεια διαβάσαμε το βιβλίο: «Τα μικρόβια δεν είναι για να τα μοιραζόμαστε» και συνεχίσαμε τη συζήτηση μας.

Θυμηθήκαμε και τα βήματα για να πλένουμε σωστά τα χέρια μας

 

Ξεκινήσαμε και μια διασκεδαστική κατασκευή, όπου φυσούσαμε τη μπογιά με το καλαμάκι και φτιάξαμε μικρόβια με πολύ περίεργα σχήματα.

Αλλά… « με σαπούνι και νερό, δε φοβάμαι τα μικρόβια εγώ».

Έτοιμα τα καδράκια μας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αγαπητοί Γονείς,

Λόγω της πανδημίας Covid-19 έχει ανασταλεί η λειτουργία του Νηπιαγωγείου μας μέχρι τις 30/11/2020.

Για το λόγο αυτό υποχρεούμαστε πλέον να κάνουμε καθημερινά σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω τηλεδιασκέψεων στην πλατφόρμα Webex , προκειμένου να συνεχιστεί ως ένα δυνατό βαθμό η εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι τηλεδιασκέψεις θα είναι καθημερινές στις ώρες που έχει ορίσει το Υπουργείο Παιδείας για τα νηπιαγωγεία όλης της χώρας και θα είναι 14:00-16:20 μ.μ. με ενδιάμεσα διαλείμματα.

Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η διατήρηση της στενής επαφής των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία όσο το δυνατό περισσότερο μέχρι να επαναλειτουργήσει το Νηπιαγωγείο μας.

Γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες (ελλείψεις Η/Υ, προβλήματα με το διαδίκτυο, γονείς και αδέρφια που εργάζονται ή διαβάζουν από το σπίτι) σας ενημερώνουμε ότι:

  • Έχουμε καταγράψει και ενημερώσει την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας σχετικά και αναμένουμε απαντήσεις.
  • Θα μπορείτε να συνδεθείτε από Η/Υ, laptop, tablet ή κινητό.
  • Η κάθε νηπιαγωγός έχει φτιάξει την ψηφιακή της τάξη μέσα από την πλατφόρμα του Υπουργείου και θα σας στέλνουμε τον υπερσύνδεσμο (link) για να μπείτε. Όλες οι νηπιαγωγοί έχουν φτιάξει πρόγραμμα παιδαγωγικών δραστηριοτήτων βασισμένο στις ανάγκες των παιδιών και στις δυνατότητες της πλατφόρμας Webex.
  • Καλό θα είναι να συνδεθείτε στην κάθε τάξη με το λογαριασμό (email) του κάθε μαθητή που έχει κάνει στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ).
  • Θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι καθόλη τη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων απαγορεύεται ρητά η βιντεοσκόπηση, η ηχογράφηση και λήψη στιγμιότυπων της ψηφιακής τάξης καθώς είναι αδίκημα και διώκεται ποινικά. Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να διαβάσετε προσεκτικά το παρακάτω κείμενο, το οποίο έχει βγει από την αρμόδια Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ /ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Κατ’ εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019), σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από το Ελληνικό Δημόσιο όπως εκπροσωπείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως υπεύθυνο επεξεργασίας.

Τα προσωπικά σας δεδομένα (e-mail) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τη σχολική μονάδα λόγω της ιδιότητά σας ως μαθητών ή/και γονέων ή κηδεμόνων και της σχέσης σας με το Ελληνικό Δημόσιο, είναι δε αναγκαία για την εκπλήρωση των σκοπών και υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαιδευτικής δραστηριότητας κατά την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 και την απαγόρευση διδασκαλίας με φυσική παρουσία.

Επιπλέον, οι μαθητές κατά τη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κοινοποιούν σε συνεργαζόμενους με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ’ επιλογήν τους, όνομα ή όνομα χρήστη, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, και αποκλειστικά για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η ως άνω απαγόρευση, και εν συνεχεία θα διαγραφούν από τους εν λόγω παρόχους.

Συστήνεται η σύνδεση των μαθητών μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) (και όχι μέσω εφαρμογής). Έχετε δικαίωμα να λάβετε επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία.

Σε περίπτωση που τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα, λήψης αντιγράφου αυτών, διόρθωσης ανακριβειών, συμπλήρωσης ελλιπών προσωπικών δεδομένων, διαγραφής προσωπικών δεδομένων, διακοπής της επεξεργασίας τους, λήψης τους σε δομημένη, κοινώς χρησιμοποιούμενη και αναγνωρίσιμη από μηχανήματα μορφή, διαβίβασής τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, χωρίς αντίρρηση από το Ελληνικό Δημόσιο, διαβίβασής τους από το Ελληνικό Δημόσιο σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό, υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αντίταξης ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία τους για σκοπούς εμπορικής προώθησης.

Υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της εικόνας ή της συνομιλίας άλλου προσώπου χωρίς τη συγκατάθεσή του είναι παράνομη και επισύρει ποινικές, διοικητικές και αστικές κυρώσεις. Ειδικά για τους ανηλίκους απαιτείται και η συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα του.

Για οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από το Ελληνικό Δημόσιο ή/και τα σχετικά δικαιώματά σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας (email επικοινωνίας cst@minedu.gov.gr).

 

Για τους γονείς που δεν γνωρίζουν την πλατφόρμα Webex μπορούν να ακολουθήσουν τις οδηγίες στον Οδηγό Μαθητή για το Webex, για να εγκαταστήσουν την εφαρμογή στο Η/Υ, στο τάμπλετ ή στο smartphone. 
Οδηγός-Μαθητή-για-τo-webex

Στο προσωπικό σας email θα λάβετε μήνυμα από το Νηπιαγωγείο με την ώρα της πρώτης τηλεδιάσκεψης, η οποία ουσιαστικά θα είναι πρόβα για να δούμε τι προβλήματα θα προκύψουν και το σύνδεσμο (Link) της τάξης που θα συνδεθείτε. 

Παρακαλούμε να μην δημοσιοποιήσετε τον σύνδεσμο της τάξης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γενικά σε ιστοσελίδες και άτομα που δεν σχετίζονται με το Νηπιαγωγείο μας. 

Ευχαριστούμε για την κατανόηση,

Η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου

 

 

Παρουσιάζω τον εαυτό μου !!!

«Ας γνωριστούμε»

Τις πρώτες εβδομάδες ασχοληθήκαμε με τον εαυτό μας, τον παρουσιάσαμε στους άλλους  και προσπαθήσαμε να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας.

Παίξαμε πολλά παιχνίδια γνωριμίας και διασκεδάσαμε:

Υφαίναμε έναν ιστό με ένα νήμα, το οποίο κρατούσαμε με τα χεράκια μας.  Μόλις το νήμα έφτανε σε κάποιο παιδί,  έλεγε το όνομά του δυνατά και κρατούσε μία ακρούλα του. Το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό  και κάποια παιδιά το παρομοίασαν με ιστό και κάποια άλλα με δίχτυ και ακτίνες laser.

Επίσης, γίναμε αλογάκια και καθώς καλπάζαμε φωνάζαμε το όνομά μας, γίναμε ζευγαράκια και οι φίλοι μας ήταν ο καθρέφτης μας που μας  ακολουθούσε σε ότι κάναμε.

Παίξαμε παιχνίδι με το μικρόφωνο, όπου ο καθένας το έδινε στο διπλανό του και μόλις σταματούσε η μουσική,  όποιος κρατούσε το μικρόφωνο έλεγε το όνομά του και οι υπόλοιποι σήκωναν τα χέρια ψηλά και επαναλάμβαναν δυνατά το όνομα  του παιδιού που είχε το μικρόφωνο.

Ακόμη, μια μάγισσα έκανε μαγικά και μας μεταμόρφωσε σε ζωάκια. Για να λυθούν τα μάγια έπρεπε να βρούμε το αρχικό γράμμα του ονόματος μας. Τελικά τα καταφέραμε και ξαναγίναμε όλοι παιδάκια.

Παίξαμε και παζλ το όνομα μας με τα ξύλινα μανταλάκια, τα οποία τοποθετούσαμε στη σωστή σειρά.

Συνεχίσαμε παρουσιάζοντας τον εαυτό μας, την οικογένεια μας, τις αγαπημένες μας ασχολίες και προτιμήσεις και αφού τα αποτυπώσαμε στις ζωγραφιές μας, φτιάξαμε το βιβλιαράκι: “Παρουσιάζω τον εαυτό μου”.

 

Με τρόπο μαγικό αποκαλύψαμε το όνομα μας.

Ευχές για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

«Κλείσε μέσα στη καρδιά σου την Ελλάδα και θα νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο»

Κωστής Παλαμάς

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα και σε όλους τους Έλληνες.

4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου μιλήσαμε στο Νηπιαγωγείο μας για τα ζώα που γιορτάζουν στις 4 Οκτωβρίου.

Διαβάσαμε(on line) το παραδοσιακό παραμύθι από την Αφρική: «Οι 4 φίλοι» και ζωγραφίσαμε ότι μας άρεσε από αυτό.

Παίξαμε παιχνίδι όπου αναγνωρίσαμε τις φωνές των ζώων, δείχνοντας κάθε φορά το αντίστοιχο ζωάκι και παιχνίδι οπτικοακουστικής παρατήρησης με ήχους ζώων. Βρήκαμε που κρύβονται τα ζωάκια με τη βοήθεια του μεγεθυντικού φακού και κόψαμε και ζωγραφίσαμε γατούλες που στερεώσαμε σε γλωσσοπίεστρα.

Παρακολουθήσαμε βίντεο με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στα ζώα, τα αγαπούν και τα φροντίζουν. Με αφορμή αυτό συζητήσαμε και μιλήσαμε για τα ζώα που έχουμε εμείς στο σπίτι μας και κατά πόσο τα φροντίζουμε οι ίδιοι. Τα περισσότερα παιδιά μας είπαν ότι έχουν κατοικίδια είτε μέσα είτε έξω από το σπίτι και βοηθούν στη φροντίδα τους.

Στη συνέχεια είδαμε τη διάσωση ενός σκύλου που ήταν μόνος του και εγκαταλειμμένος,  μαντέψαμε τα συναισθήματα που μπορεί να είχε και παρακολουθήσαμε την ευτυχή κατάληξη του, αφού μετά τη διάσωση και την περίθαλψη του υιοθετήθηκε από μία οικογένεια και ζούσε ευτυχισμένος. Έτσι, καταλήξαμε ότι ένα ζώο για να είναι ευτυχισμένο χρειάζεται φαγητό,  νερό, σπίτι, φροντίδα, αγκαλιά και πολύ αγάπη. Τα παιδιά και εδώ είχαν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να μας πουν, όπως για ζώα αδέσποτα που έχουν δει στο δρόμο, για ανθρώπους που έχουν δει να τα διώχνουν και να τα τρομάζουν. Με αφορμή αυτά, μιλήσαμε για τον εθελοντισμό και τους Συλλόγους που περιθάλπουν ζώα με σκοπό να τους βρουν ένα ασφαλές σπίτι.

Συμφωνήσαμε και εμείς να προσπαθήσουμε να φροντίζουμε όσο μπορούμε τα ζώα. Μάλιστα τα παιδιά μας πρότειναν να βγάζουμε στο δρόμο έξω από το σχολείο λίγο φαγητό και νερό,  σε περίπτωση που έρθει κάποιο πεινασμένο ζωάκι. Στο τέλος της μέρας φτιάξαμε ένα υπέροχο σκυλάκι !!!

1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ- Παγκόσμια Μέρα Τρίτης Ηλικίας

Κάθε 1η Οκτωβρίου έχει αφιερωθεί στην Τρίτη Ηλικία. Με αφορμή αυτή λοιπόν τη μέρα μιλήσαμε με τα παιδιά για τους αγαπημένους μας παππούδες και γιαγιάδες και όχι μόνο.

Διαβάσαμε “Το μαγικό καπέλο της γιαγιάς μου” της Τζαβάρα Κατερίνας.

Μας άρεσε πάρα πολύ και με αφορμή αυτό μιλήσαμε για τους δικούς μας παππούδες και γιαγιάδες. Τα παιδιά μας είπαν τα ονόματα που έχουν, πώς περνούν μαζί τους και παρατηρήσαμε ότι πολλοί από εμάς έχουμε τα ονόματα των παππούδων και των γιαγιάδων μας. Ακούσαμε κι άλλα παιδιά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή να μας μιλούν για τους παππούδες τους και για τα πράγματα που κάνουν μαζί τους.

Έπειτα, αποφασίσαμε ότι αφού είναι η γιορτή τους και τους αγαπάμε όλοι τόσο πολύ,  θα τους ετοιμάσουμε δωράκια-εκπλήξεις.

Τους φτιάξαμε καρτούλες και ζωγραφιές και ιδού τα αποτελέσματα

Φτιάξαμε πάζλ και ετοιμάσαμε ένα καδράκι για να το χαρίσουμε στον παππού και στη γιαγιά.

Χρόνια πολλά στους παππούδες και τις γιαγιάδες όλου του κόσμου!!!

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2020-2021

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό ξεκίνησε η σχολική χρονιά στο Νηπιαγωγείο μας

τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020.

 

Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας, λόγω της πανδημίας, από παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Στο τέλος του Αγιασμού έγινε ενημέρωση των γονιών σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον τρόπο λειτουργίας του Νηπιαγωγείου και μοιράστηκαν στα παιδιά μάσκες από το Δήμο Χίου και ένα δωράκι καλωσορίσματος από τις νηπιαγωγούς.

Οι Νηπιαγωγοί καλωσόρισαν παλιούς και νέους μαθητές και γονείς

με την ευχή για μια καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο.

 

Καλή Σχολική Χρονιά από το 10ο Νηπιαγωγείο Χίου.

Με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και τις τελευταίες φωτογραφίες της δύσκολης χρονιάς που τελείωσε τον Ιούνιο, θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλα τα παιδιά που συνεχίζουν στο Δημοτικό σχολείο να έχουν μια καλή αρχή με υγεία.

Ως Νηπιαγωγοί και συνάδελφοί θα θέλαμε να αποχαιρετίσουμε την Προϊσταμένη μας, κ. Βιργινία Κοντού, που βγήκε στη σύνταξη μετά από 38 χρόνια υπηρεσίας και η οποία από το 1995 αποτέλεσε στυλοβάτης του 10ου Νηπιαγωγείου. 

Κυρία Βιργινία ευχαριστούμε πολύ για όλα!!!

Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία!

Οι Νηπιαγωγοί του 10ου Νηπιαγωγείου Χίου

 

Μέτρα Πρόληψης για την αντιμετώπιση του CoVid-19

Δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί, είναι εύλογο σε όλους μας να δημιουργηθούν απορίες, άγχη και προβληματισμοί για τη συμμετοχή  μικρών και μεγάλων στον περιορισμό της μετάδοσης της νόσου Covid-19.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου έχει προβεί στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας https://mathainoumeasfaleis.gov.gr/ υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για τα μέτρα πρόληψης για το άνοιγμα των σχολείων και έχει δημιουργηθεί ένα βίντεο που θα βοηθήσει τα παιδιά σας να κατανοήσουν ως ένα βαθμό τι συμβαίνει και γιατί πρέπει να τηρούν τα μέτρα πρόληψης.

Ο ΕΟΔΥ προχώρησε στην αποστολή οδηγιών σε όλες τις σχολικές μονάδες και επιπλέον, έστειλε κάποιο συμπληρωματικό υλικό για γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Σας επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε με το Φ.Ε.Κ. 3780/8-9-2020 η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στον εσωτερικό χώρο του Νηπιαγωγείου από όλους και στους εξωτερικούς χώρους, όταν υπάρχει συγχρωτισμός (π.χ. στον Αγιασμό, αναμονή έξω στην είσοδο για παραλαβή παιδιού κ.λ.π.). Έχουμε ήδη προμηθευτεί παιδικές μάσκες πολλαπλών χρήσεων από τον Δήμο Χίου, οι οποίες θα μοιραστούν στα παιδιά μετά τον Αγιασμό.

Προς αποφυγή του συγχρωτισμού έχουμε διαμορφώσει το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης των 2 τμημάτων, για το οποίο θα ενημερωθείτε σχετικά την Δευτέρα μετά τον Αγιασμό, και σας παρακαλούμε να τηρήσετε τις ώρες αυστηρά.

Στο Νηπιαγωγείο μας έχει γίνει απολύμανση από τον Δήμο Χίου και έχουν καθαριστεί πολύ σχολαστικά όλες οι αίθουσες και τα παιχνίδια που θα χρησιμοποιηθούν από τα παιδιά.

Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 14-9-2020 στις 11:30 π.μ. στον Αγιασμό του Νηπιαγωγείου μας και θα σας γίνει μία πρώτη ενημέρωση, όπου μπορείτε να μας ρωτήσετε οτιδήποτε σας ανησυχεί.

Καλή χρονιά σε όλους μας , μικρούς και μεγάλους !!!