Κοπή Βασιλόπιτας στο Νηπιαγωγείο μας

Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024 κόψαμε στο νηπιαγωγείο μας την βασιλόπιτα. Την εκδήλωση επιμελήθηκε όπως κάθε χρόνο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

37319bca 937f 48c3 a8eb 897d63ff7f53

1

Οι τυχεροί φέτος ήταν ο Κίμωνας από το Τμήμα Α και η κυρία Βάσσα!!!

3

2

 

Δελτίο Τύπου – Ανακοίνωση των Διευθυντριών και Διευθυντών και των Προϊσταμένων των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Κέντρο Πρόληψης  Χίου στην πολυετή παρουσία του στο νησί μας προσέφερε και προσφέρει μέχρι σήμερα πάμπολλες υπηρεσίες στους τομείς της πρόληψης και ενημέρωσης των εξαρτήσεων.

Αποτελεί πολύτιμο συνεργάτη και συμπαραστάτη στο έργο των εκπαιδευτικών  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την υλοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης των μαθητών.

Το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου σε όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του εκπόνησε εκπαιδευτικά προγράμματα για την εξάρτηση από το διαδίκτυο, για την πρόληψη φαινομένων σχολικού εκφοβισμού αλλά και άλλων εξαρτήσεων που ταλανίζουν την κοινωνία μας και δη για τα άτομα σχολικής ηλικίας, τα οποία υλοποιούνται με μεγάλη επιτυχία στα σχολεία μας και έχουν πλήρως επιτυχή αποτελέσματα.

Στο άκουσμα της πιθανής κατάργησης του Κέντρου στο νησί μας, όλοι εμείς οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων της Π/βάθμιας  Εκπ/σης της Χίου καταθέτουμε τη διαφωνία μας και τον προβληματισμό μας γιατί άλλη μια δομή τόσο σημαντική στην υποστήριξη του δύσκολου έργου μας, καταργείται στη Χίο.

Λαμβάνοντας υπόψη την έλλειψη τέτοιων  κοινωνικών δομών σε ακριτικές περιοχές όπως η Χίος σε μια εποχή που η διαχείριση των μαθητών απαιτεί την καθημερινή συνεργασία  με εξειδικευμένο προσωπικό σε θέματα που διαχειρίζεται το Κέντρο Πρόληψης πιστεύουμε ότι πρέπει η δομή αυτή να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο ώστε να στηρίζει ακόμη πιο αποτελεσματικά την τοπική μας κοινωνία και σε κάθε περίπτωση να μην καταργηθεί.

Με εκτίμηση,

ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΕΣ/ΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΕΣ/ΟΙ

ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΧΙΟΥ

Πηγή: https://prolipsihiou.gr/gr/articles/node/deltio-typou-anakoinosi-dieythynton-trion-kai-proistamenon-ton-sxolikon-monadon-protovathmias-ekpaideysis-xiou?fbclid=IwAR3vhVFPgmho7lX8EKrPH-0vVVJ5LD3BVD3GIotkB_usZ1x9J_oeVxLLVjk