Αποκριάτικος χορός 10ου Νηπιαγωγείου Χίου

Ο Αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας θα πραγματοποιηθεί στον παιδότοπο “Παραμύθι” στο Βελονά Βροντάδου την Κυριακή 16/2/2020 και ώρα 11:00π.μ.

Την πρόσκληση για τα παιδιά του 10ου Νηπιαγωγείου την καλύπτει ο Σύλλογος Γονέων. Η τιμή του εισιτηρίου για μεγάλους και παιδιά είναι 7€.

Παρακαλούνται όσοι γονείς μπορούν και έχουν γνωστά καταστήματα να βοηθήσουν το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας στη συλλογή δώρων για τη διοργάνωση της λαχειοφόρου αγοράς που θα πραγματοποιηθεί στον Αποκριάτικο χορό.

Ευχαριστούμε πολύ.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2020

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 κόψαμε τη βασιλόπιτα στο Νηπιαγωγείο μας. Οι κυρίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μοίρασαν στα παιδιά τα ατομικά πιτάκια και τα δωράκια τους.

Τυχερή της χρονιάς η Δήμητρα και η κυρία Ιωάννα !!!

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Μιχάλη Μενδώνη για το κέρασμα των χυμών και τις κυρίες Ελένη Μανδρόχαλου, Βαλάντω Κυδώνη, Μαρία Ψαλτάκη, Γιάννα Μίχαλου και όλες τις κυρίες του Συλλόγου για την επιμέλεια της εκδήλωσης.

“ΜΙΛΑ ΚΑΙ ΣΟΥΤ…”

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020, σε συνεργασία με το 11ο Νηπιαγωγείο Χίου, παρακολουθήσαμε στο Νηπιαγωγείο μας την θεατρική παράσταση “Μίλα και Σουτ” της θεατρικής ομάδας ‘Κοπέρνικος’. Η ιστορία μύησε στα παιδιά στη σχέση νότας και παύσης στη μουσικής και πώς αυτά τα δύο πρέπει να συνυπάρξουν για να βγει μια μελωδία. Τα παιδιά συμμετείχαν στην παράσταση με την προτροπή των ηθοποιών και το διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Ευχαριστούμε θερμά τους ηθοποιούς της ομάδας ‘Κοπέρνικος’ για την υπέροχη παράσταση.

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Ξεκινώντας την ενασχόληση μας με τα σχήματα γνωρίσαμε 4 σχήματα ( κύκλος/ τετράγωνο/τρίγωνο/ορθογώνιο), είδαμε εποπτικό υλικό και χωρισμένοι σε 4 ομάδες συγκεντρώσαμε  αντικείμενα από κάθε σχήμα. Παίξαμε κινητικό παιχνίδι με στεφάνια, κόψαμε σχήματα και τα διακοσμήσαμε με χρωματιστές δαχτυλίτσες.

Ομαδοποιήσαμε αντικείμενα διαφόρων σχημάτων και  παρατηρήσαμε σχήματα μέσα από τους πίνακες ζωγραφικής(  «Soft hard»- V.Kandinsky και  «Αεροπλάνο που πετάει»-Μάλεβιτς). Γίναμε κυνηγοί σχημάτων, διαβάσαμε το ποίημα « Τα Σχηματάκια», φτιάξαμε διάφορα πράγματα με τα σχήματα που αναφέρονται στο ποίημα και το ζωγραφίσαμε.

Είδαμε τρόφιμα( μπισκότα/κράκερς/τυράκια/σοκολάτα, κτλ) και τα ταξινομήσαμε ανάλογα με το σχήμα τους. Φτιάξαμε με αυτά διάφορες κατασκευές ( ανθρωπάκια/αυτοκίνητα/ρομπότ) και ψηφίσαμε αυτό που μας άρεσε πιο πολύ. Στο τέλος ζωγραφίσαμε και στη συνέχεια απολαύσαμε τις δημιουργίες μας!!!

Χωρισμένοι σε ομάδες παίξαμε το επιτραπέζιο παιχνίδι στην παρεούλα « Μαθαίνω τα σχήματα». Αντιστοιχήσαμε λέξη και σχήμα με τον «τροχό των σχημάτων» και βρήκαμε το σχήμα κάθε εικόνας τοποθετώντας ένα μανταλάκι. Με αφορμή το Τ,τ του τρίγωνου και του τετράγωνου παίξαμε το βασιλιά του γράμματος Τ,τ. Ένα παιδί έγινε ο βασιλιάς και οι υπόλοιποι έπρεπε να του φέρνουν από ένα αντικείμενο που αρχίζει από Τ,τ.

 

Διαβάσαμε την ιστορία: « Τα σχηματοσπιτάκια» και φτιάξαμε κι εμείς το δικό μας χρησιμοποιώντας τα αντίστοιχα σχήματα. Φτιάξαμε την ομαδική εργασία «Η Σχηματούπολη» διαλέγοντας από 2 σχήματα ο καθένας και φτιάχνοντας ότι ήθελε. Τέλος δημιουργήσαμε το δικό μας έργο τέχνης από σχήματα.

 

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί γονείς,

λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν για τις μετακινήσεις των νηπιαγωγών του ολοήμερου τμήματος, την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2019 το ολοήμερο τμήμα θα λειτουργήσει μέχρι τις 14.00μ.μ. Τα παιδιά θα φέρουν μόνο πρωινό μαζί τους και η πρωινή υποδοχή θα λειτουργήσει κανονικά (7:45-8:00π.μ.).

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.