Πασχαλίτσα… συνέχεια- Online παιχνίδια με πασχαλίτσες- Ωφέλιμα και βλαβερά έντομα – Παρουσίαση για το παραμύθι ” Μια κάμπια πολύ πεινασμένη”

Απρ 20218

Έχοντας ήδη ξεκινήσει τη γνωριμία μας με τον κόσμο της πασχαλίτσας(εδώ) σήμερα λάβαμε μερικές ακόμη χρήσιμες πληροφορίες μέσα από την παρακάτω παρουσίαση της συναδέλφου Μαρίνας Αιμιλίας Λαμπρινάκου. Οι πασχαλίτσες ονομάζονται και λαμπρίτσες ή κοκκινέλες. Δεν συναντούμε πασχαλίτσες στους πόλους της Γης λόγω χαμηλών θερμοκρασιών. Αποτελούν τους γιατρούς των φυτών λόγω της κατανάλωσης των επιβλαβών μελίγκρων. Ο αγρότης που θα δει στο χωράφι του πασχαλίτσα με λιγότερες από 7 βούλες θα έχει καλή σοδειά. Εάν καθίσει πασχαλίτσα στο χέρι μας είναι γούρι. Η θέα μιας πασχαλίτσα είναι είτε μια πρόσκληση για να κάνει κάποιος μια ευχή ή ένα σημάδι ότι μια ευχή σύντομα θα εκπληρωθεί. Απαντήσαμε και στα ερωτήματα της παρουσίασης. Πατήστε στην εικόνα να τη δείτε.

Η παρακάτω παρουσίαση μας βοήθησε να ξεχωρίσουμε τα ωφέλιμα από τα βλαβερά έντομα. Παίξαμε και τα παιχνίδια της παρουσίασης.Πατήστε στην εικόνα.

Διαβάσαμε την ιστορία του φίλου μας  Τζότζου, του μικρού σκαντζόχοιρου ( άλλες ιστορίες με τον Τζότζο εδώ, εδώ και εδώ) και της φίλης του πασχαλίτσας Βου. Πατήστε στην εικόνα.

Χορέψαμε και κινηθήκαμε στους ρυθμούς των παρακάτω τραγουδιών για την πασχαλίτσα.

Και συνδέσαμε την εμφάνιση της πασχαλίτσας με τον ερχομό της γιορτής του Πάσχα.

Παίξαμε online παιχνίδια με πασχαλίτσες.

Επεξεργαστήκαμε το υλικό της παρακάτω παρουσίασης για το παραμύθι ” Η κάμπια που πεινούσε πολύ”, το οποίο γνωρίσαμε πριν λίγες ημέρες(εδώ). Πατήστε στην εικόνα.

Έχοντας γνωρίσει υπέροχα πράγματα για τα δύο πανέμορφα έντομα πεταλούδα και πασχαλίτσα δημιουργήσαμε το δικό μας λιβάδι με αυτά.

   

Προπονηθήκαμε σε παιχνίδια μνήμης. Παρατηρήσαμε τις εικόνες και στη συνέχεια απαντήσαμε ποια λείπει. Πατήστε στην εικόνα.

Ανοίξαμε ακόμη ένα παράθυρο του ημερολογίου αντίστροφης μέτρησης μέχρι τις διακοπές του Πάσχα δημιουργία της κας Τάνιας και παρακολουθήσαμε  άλλο ένα βίντεο. Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το ημερολόγιο.

από κάτω από: Εργασίες τρίτης καραντίνας από Πέμπτη 11/2/2021, Ζώα-έντομα, Το παιχνίδι| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πασχαλίτσα… συνέχεια- Online παιχνίδια με πασχαλίτσες- Ωφέλιμα και βλαβερά έντομα – Παρουσίαση για το παραμύθι ” Μια κάμπια πολύ πεινασμένη”    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων