Πασχαλίτσα- Εισαγωγή στον κόσμο των μυρμηγκιών

Απρ 20217

Σήμερα γνωρίσαμε τον κόσμο της πασχαλίτσας(περισσότερες δραστηριότητες για τα έντομα πατήστε εδώ). Προοργανωτής της γνωστικής ενότητάς μας ήταν μια μελισσούλα Avatar στο πρόγραμμα Voki,δημιουργία της κας Βάνας .Η μελισσούλα, αγαπημένη φίλη της πασχαλίτσας, μας έδωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον κύκλο ζωής της φίλη της. Πατήστε πάνω στις εικόνες για να δείτε τις παρουσιάσεις.

Προοργανωτής της θεματικής:

Πληροφορίες για την πασχαλίτσα:

Οι παρουσιάσεις έγιναν και βίντεο από την κα Βάνα .

Γνωρίσαμε ότι οι πασχαλίτσες δεν έχουν μόνο κόκκινο χρώμα με μαύρες βούλες. Μπορεί να έχουν και κίτρινο ή πορτοκαλί ή ροζ ή μαύρο. Επεξεργαστήκαμε τις φωτογραφίες της παρακάτω παρουσίασης. Πατήστε πάνω στην εικόνα.

Μέσα από την παρουσίαση της κατσούφας πασχαλίτσας παρακολουθήσαμε το παραμύθι του Eric Carle. Παίξαμε online παιχνίδια για το παραμύθι αλλά και άλλα με θέμα την πασχαλίτσα.

Συλλέξαμε  πληροφορίες από τα παρακάτω  βίντεο και συζητήσαμε πώς κινούνται οι πασχαλίτσες στο φυσικό τους περιβάλλον. Τα χρωματιστά φτερά που βλέπουμε είναι διακοσμητικά. Τα εσωτερικά, που καλύπτονται από τα χρωματιστά, χρησιμοποιούνται από το έντομο στην πτήση του.

Μάθαμε μέσα από τις οδηγίες της παραπάνω παρουσίασης για την κατσούφα πασχαλίτσα και από το παρακάτω βίντεο πώς να σχηματίζουμε εύκολα πασχαλίτσες.

Οι δημιουργίες μας:

    

Φτιάξαμε επίσης 3D πασχαλίτσα μ’ έναν κύκλο για σώμα και τις παλάμες μας για φτερά. Χρησιμοποιήσαμε κι ένα καλαμάκι καφέ για στήριγμα στο πέταγμα της.

     

Η αρχική ιδέα από την παρακάτω φωτογραφία στο διαδίκτυο.

Απαντήσαμε σε μαθηματικά προβλήματα με βοηθούς τα έντομα. Πατήστε στην εικόνα.

Ανοίξαμε ένα  παράθυρο του ημερολογίου αντίστροφης μέτρησης μέχρι τις διακοπές του Πάσχα δημιουργία της κας Τάνιας. Πατήστε στην εικόνα.

Κάναμε μια εισαγωγή στον υπέροχο κόσμο των μυρμηγκιών και επεξεργαστήκαμε τις διαφάνειες 12-20 της παρακάτω παρουσίασης.

Αφήστε μια απάντηση

Kατηγορίες

TranslateTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων