Ποίημα «Το χιόνι»-Η φωνούλα Γ, γ-Χειμωνιάτικο τοπίο- Παραμύθι «Άουτς»-Παραμύθι «Το κόκκινο γιλέκο του μικρού Ρόμπιν»-Πουλάκια στο χιονισμένο δάσος

Ιαν 202122

Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1 επεξεργαστήκαμε το ποίημα «Το χιόνι» του Κώστα Καρυωτάκη, το οποίο εξηγήσαμε και στη συνέχεια δραματοποιήσαμε.

            

Παίξαμε με τις σύνθετες λέξεις με α’ συνθετικό τη λέξη «χιόνι».

  

Ακούσαμε το τραγούδι «Ο χειμώνας ο βαρύς».

 

Μιλήσαμε για το βασικό φρούτο του χειμώνα, το πορτοκάλι, θυμηθήκαμε το παιχνιδοτράγουδο για το πορτοκάλι και είπαμε πόσα νόστιμα πράγματα με γεύση πορτοκάλι μπορούμε να γευτούμε. Πατήστε πάνω στην εικόνα για ν’ ακούσετε το τραγούδι.

Στη συνέχεια, με αφορμή το παραμύθι «Το γάντι» που είχαμε επεξεργαστεί μέσα στην εβδομάδα, ασχοληθήκαμε με το γράμμα Γ,γ. Χωριστήκαμε σε ομάδες και προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ιστορίες από τις εικονογραφημένες καρτέλες του γράμματος.

Παρακολουθήσαμε τα εξής βίντεο για το γράμμα Γ,γ:

 

 

Επεξεργαστήκαμε το ποίημα για το γράμμα Γ,γ.

Συμπληρώσαμε σχετικό φύλλο εργασίας φωνολογικής επίγνωσης.

Ολοκληρώσαμε τα χειμερινά τοπία που είχαμε ξεκινήσει να φτιάχνουμε χθες.

Τέλος, επειδή την εβδομάδα που ακολουθεί, θα ασχοληθούμε με τα ζωάκια που πέφτουν σε χειμερία νάρκη, κάναμε μια όμορφη εισαγωγή στο θέμα μας μ’ ένα υπέροχο παραμύθι, το οποίο δραματοποιήσαμε, το «Άουτς».

Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας των ολοήμερων τμημάτων συνεχίσαμε τη συζήτηση που ξεκινήσαμε εχθές για τα πουλάκια του χειμώνα. Ακούσαμε το τραγούδι για το σπουργιτάκι.

Παρακολουθήσαμε ένα βίντεο που ένα κοριτσάκι ταΐζει ένα σπουργιτάκι και θυμηθήκαμε πόσο σημαντική βοήθεια προσφέρουμε στα πουλάκια κατά τη διάρκεια του χειμώνα με την κατασκευή της ταΐστρας ή το πέταγμα σπόρων και ψίχουλων στην αυλή μας.

Επεξεργαστήκαμε το παραμύθι «Το κόκκινο γιλέκο του μικρού Ρόμπιν». Ο Ρόμπιν είναι ένα σπουργιτάκι με μεγάλη καρδιά που δώρισε όλα τα γιλέκα του στους φίλους του που κρύωναν.

Δημιουργήσαμε το δικό μας δάσος με τα πουλάκια ,το χειμώνα σε ελεύθερη κατασκευή.

Τα πουλάκια μας:

 

από κάτω από: Χειμώνας| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ποίημα «Το χιόνι»-Η φωνούλα Γ, γ-Χειμωνιάτικο τοπίο- Παραμύθι «Άουτς»-Παραμύθι «Το κόκκινο γιλέκο του μικρού Ρόμπιν»-Πουλάκια στο χιονισμένο δάσος    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Αρχείο

Kατηγορίες

Βάνα Μπουλτή

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Βάνα Μπουλτή

TranslateTop
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων