Online παιχνίδια για το ουκρανικό παραμύθι “Το γάντι”-Τα πουλάκια το χειμώνα-Ο κόκκινος καρδινάλιος-Ο κεραυνός-Το παγάκι που φοβότανε να λιώσει

Ιαν 202121

Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1 επεξεργαστήκαμε το τραγούδι “Το παγωμένο πουλί”.

            

Επεξεργαστήκαμε ένα ακόμα τραγούδι για τον χειμώνα και την παγωνιά.

      

Σε συνέχεια της χθεσινής ανάγνωσης του ουκρανικού παραμυθιού “Το γάντι”(στη μέση περίπου της ανάρτησης), επεξεργαστήκαμε τα εξής online παιχνίδια. Πατήστε πάνω στις εικόνες για να παίξετε.

Ακούσαμε το τραγούδι για τον αριθμό 3

και συμπληρώσαμε 2 φύλλα εργασίας από εδώ.

   

Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας των ολοήμερων τμημάτων μιλήσαμε για τα πουλάκια που το χειμώνα δεν αποδημούν ούτε μεταναστεύουν αλλά παραμένουν στον τόπο τους. Μιλήσαμε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω έλλειψης φαγητού και παγωνιάς. Συζητήσαμε τη σημασία της δημιουργίας της ταΐστρας των πουλιών και τα ψίχουλα που ρίχνουν οι άνθρωποι στις αυλές τους για την επιβίωση των πουλιών τη διάρκεια του χειμώνα.

Το χαρακτηριστικό χειμωνιάτικο πουλί με το ωραίο κόκκινο χρώμα ,για το αρσενικό, είναι ο κόκκινος καρδινάλιος. Επεξεργαστήκαμε το υλικό παλαιότερης ανάρτησής μας και συζητήσαμε πάνω σ’ αυτό.

Παρακολουθήσαμε τον καρδινάλιο μες στο χιόνι παίρνοντας την τροφή του από τις ταΐστρες.

Παρακολουθήσαμε κι ένα παραμύθι στ’αγγλικά που το μεταφράσαμε για τη σημασία της φιλίας και στον κόσμο των ζώων και των πουλιών με πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι καρδινάλιων.

Φτιάξαμε το δικό μας σπιτάκι για τον καρδινάλιο μας που θα στολίζει το χώρο του δωματίου μας.

Οι κόκκινοι καρδινάλιοί μας:

  

Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος 2 συνεχίζοντας τη συζήτησή μας για τον κύκλο του νερού (περισσότερες δραστηριότητες μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία του blog μας Το νερό) και συγκεκριμένα για τον κεραυνό παρακολουθήσαμε βίντεο και συνειδητοποιήσαμε πόσο επικίνδυνο φαινόμενο είναι.

Γνωρίσαμε πώς δημιουργείται ο κεραυνός

και τον Βενιαμίν Φραγκλίνο  με το πείραμα του χαρταετού με το κλειδί. Στο πείραμα αυτό ο Φραγκλίνος έδεσε ένα κλειδί στο μεταξένιο νήμα ενός χαρταετού, τον οποίο πέταξε στη διάρκεια μιας καταιγίδας. Σύντομα διαπίστωσε ότι το μεταλλικό κλειδί είχε φορτιστεί ηλεκτρικά, μια και όταν πλησίασε σε αυτό το χέρι του, δημιουργήθηκαν σπινθήρες και ένιωσε ένα σοκ. Ο ηλεκτρισμός πέρασε από τα σύννεφα στο κλειδί μέσω του νήματος. Έτσι ο Φραγκλίνος απέδειξε ότι ο κεραυνός είναι μια ηλεκτρική εκκένωση μεταξύ του σύννεφου και του εδάφους(πληροφορίες από εδώ).

Τέλος κλείσαμε μ’ ένα παραμύθι για επανάληψη όλων των φυσικών εννοιών στον κύκλο του νερού, “Το παγάκι που φοβότανε να λιώσει”.

από κάτω από: Το νερό, Το παιχνίδι, Χειμώνας| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Online παιχνίδια για το ουκρανικό παραμύθι “Το γάντι”-Τα πουλάκια το χειμώνα-Ο κόκκινος καρδινάλιος-Ο κεραυνός-Το παγάκι που φοβότανε να λιώσει    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων