Δραστηριότητα κοινωνικής λειτουργού.
Σήμερα με την κοινωνική λειτουργό διαβάσαμε ένα παραμύθι που περιγράφει τα διάφορα συναισθήματα που βιώνει ο άνθρωπος και στη συνέχεια ζωγραφίσαμε πάνω σε ένα κενό πρόσωπο πως αισθάνεται ο καθένας και το παρουσιάσαμε στην τάξη. Στόχος του παιχνιδιού ήταν να βρουν οι συμμαθητές μας το σωστό συναίσθημα το οποίο νιώθουμε με βάση τη ζωγραφιά μας και την έκφραση του προσώπου μας.
Πάτησε στην εικόνα για να διαβάσεις το παραμύθι.
Στη συνέχεια, τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1, διαβάσαμε μια παραλλαγή του μύθου για την αμυγδαλιά (μύθος 2: Η Αμυγδαλιά και ο Βοριάς). Πάτησε στην εικόνα για να διαβάσεις το παραμύθι.
Συμπληρώσαμε το παρακάτω φύλλο εργασίας για την αμυγδαλιά. Το φύλλο εργασίας, από εδώ.
Τέλος, μας άρεσε τόσο πολύ ο μύθος της Αμυγδαλιάς και του Βοριά που αποφασίσαμε να τον κάνουμε δραματοποίηση.
Στη συνεχείς κάναμε φύλλο εργασίας με τα τρία στάδια της ανθοφορίας (μπουμπούκια-άνθη- πέφτουν τα λουλούδια).Το φύλλο εργασίας, από εδώ.
Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 2, μετά τις δραστηριότητες της κοινωνικής λειτουργού, μεταμορφώσαμε την τάξη μας σε ατελιέ. Γιναμε για λίγο μαθητευόμενοι ζωγράφοι του Van Gogh, μάθαμε κάποια από τα μυστικά της ζωγραφικής του και στο τέλος, παρατηρώντας προσεχτικά το πρωτότυπο έργο τέχνης με το κλαδί της αμυγδαλιάς, ζωγραφίσαμε τις δικιές μας ανθισμένες αμυγδαλιές.
Τέλος, προσπαθήσαμε να σπάσουμε ένα αμύγδαλο που έπεσε από τη γειτονική μας αμυγδαλιά. Ήθελε ομαδική προσπάθεια αλλά… τα καταφέραμε. Έτσι είδαμε το βρώσιμο μέρος του καρπού. Αύριο θα έχουμε την ευκαιρία να το επεξεργαστούμε περισσότερο.
Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος 2, κάναμε δραματοποίηση του παραμυθιού η ”Μυγδαλιά και το Φεγγάρι”.
Κάναμε φύλλο εργασίας μαθηματικών. Το φύλλο εργασίας, από εδώ.
Τέλος, ολοκληρώσαμε τα καδράκια με τα κλαδιά αμυγδαλιάς. Πάτησε εδώ, για να δεις σε προηγούμενη ανάρτηση, την προετοιμασία της εργασίας.
Πρόσφατα σχόλια