Εργαστήρια Δεξιοτήτων:2ος Θεματικός Κύκλος: Φροντίζω το Περιβάλλον με τίτλο “Το παράπονο των ζώων”-Παρουσιάσεις με ζώα που απειλούνται- Βίντεο με ζώα υπό εξαφάνιση- Η ανθρώπινη συμπεριφορά αιτία εξαφάνισης ζώων

Μαρ 202228

Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 2,ξεκινήσαμε τα εργαστήρια δεξιοτήτων του 2ου θεματικού κύκλου: “Φροντίζω το περιβάλλον” . Ο δικός μας τίτλος για τον κύκλο αυτόν είναι “Το παράπονο των ζώων”. Θα διαπραγματευτούμε την ανθρώπινη παρέμβαση στη φύση με δραστηριότητες αλόγιστες που οδηγούν στην εξαφάνιση αρκετών ειδών ζώων, πουλιών και ψαριών. Θα γνωρίσουμε τα ζώα που κινδυνεύουν παγκοσμίως με εξαφάνιση καθώς και τα ζώα που ζουν στον ελλαδικό χώρο.

Ξεκινήσαμε με καταιγισμό ιδεών. Βλέποντας στον διαδραστικό πίνακα, το φύλλο ιχνηλάτησης την εικόνα των ζώων που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, λέγαμε τις σκέψεις μας, τις παρατηρήσεις μας, τις διαπιστώσεις μας και η κυρία τις έγραφε πάνω σ’ αυτό.

DSC08709

Μέσα από υλικό παρουσιάσεων ξεκινήσαμε να γνωρίζουμε ποια ζώα απειλούνται(αρκούδα, λύκος, τσακάλι, αργυροπελεκάνος, φώκια μονάχους – μονάχους, χελώνα καρέτα – καρέτα, αγριογούρουνο, δελφίνι, ελάφι, ρινόκερος, φάλαινα είναι μερικά). Πατήστε στις εικόνες για να τα δείτε.

2 13

 

3 7

 

 

4 4

Συζητήσαμε ότι ο πλανήτης μας είναι για όλα τα είδη και όλοι μας έχουμε δικαίωμα στην καλή ποιότητα ζωής, σεβασμού, φροντίδας, σωστής διαβίωσης. Ο άνθρωπος επεμβαίνει στη φύση προκαλώντας αμέτρητες καταστροφές- αλόγιστη αλιεία, λαθραίο κυνήγι, καταστροφή δασικών εκτάσεων για τη δημιουργία πόλεων, δρόμων, φωτιές, ρύπανση περιβάλλοντος πετώντας σκουπίδια παντού, ρύπανση με πετρέλαιο, κλιματική αλλαγή. Παρακολουθήσαμε αρκετά βίντεο για την άσχημη ανθρώπινη συμπεριφορά προς τα ζώα και συγκινηθήκαμε.

Παρακολουθήσαμε βίντεο για τη δυσκολία που βιώνουν τα ζώα στην μετακίνησή τους λόγω της ταχείας κυκλοφορίας δρόμων στο φυσικό τους περιβάλλον. Αναφέραμε και προσωπικές εμπειρίες κυκλοφορώντας στους δρόμους της πόλης μας.

Συζητήσαμε πάνω στα μηνύματα του  παρακάτω βίντεο που αναφέρεται στο όνειρο των ζώων να ζουν μια ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή στο περιβάλλον τους. Συγκινηθήκαμε με την άσχημη ανθρώπινη συμπεριφορά.

Αναρωτηθήκαμε εάν τα ζώα μας συμπεριφερόντουσαν τόσο άσχημα όσο εμείς, αν νιώθαμε το φόβο τους, την πείνα τους, την εξαφάνισή του σπιτιού τους, την αγωνία τους. Πώς θα ήμασταν; Όλοι με μια φωνή απαντήσαμε δεν θα μας άρεσε καθόλου. Το παρακάτω βίντεο μας έβαλε στη θέση των ζώων.

Τα τραπεζάκια που καθόμαστε είναι οι ομάδες μας. Κάθε ομάδα διάλεξε ποιο όνομα ζώου θα πάρει, από τα ζώα που γνωρίσαμε. Έτσι φτιάξαμε τις ομάδες: Λύκος, Ελάφι, Αρκούδα, Χελώνα καρέτα -καρέτα. Στη συνέχεια συμπληρώσαμε φύλλο ρουτίνας σκέψης( Βλέπω- Σκέφτομαι- Αναρωτιέμαι) ανά ομάδα παρατηρώντας συνοδευτικό φύλλο εργασίας.

DSC08718   DSC08719   DSC08716   DSC08717

Τα φύλλα για τη ρουτίνα σκέψης, δημιουργία της κας Βάνας:

42  1 27

Τέλος δώσαμε στα ζωάκια που επιλέξαμε το σωστό περιβάλλον διαβίωσης όπως πρέπει να είναι σ’ ελεύθερη απόδοση.

DSC08710 DSC08711 DSC08712 DSC08713 DSC08714 DSC08715 DSC08723 DSC08722 DSC08721

από κάτω από: Εργαστήρια Δεξιοτήτων 2021-2022:2ος Θεματικός Κύκλος: Φροντίζω το Περιβάλλον με τίτλο "Το παράπονο των ζώων"| με ετικέτα  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εργαστήρια Δεξιοτήτων:2ος Θεματικός Κύκλος: Φροντίζω το Περιβάλλον με τίτλο “Το παράπονο των ζώων”-Παρουσιάσεις με ζώα που απειλούνται- Βίντεο με ζώα υπό εξαφάνιση- Η ανθρώπινη συμπεριφορά αιτία εξαφάνισης ζώων    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων