Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1, επεξεργαστήκαμε το υλικό της παρακάτω παρουσίαση Sway. Kάναμε όλες τις δραστηριότητες μέχρι τις Απόκριες σε άλλες χώρες. Πατήστε στην εικόνα.
Κάναμε 2 κατασκευές κλόουν: τη χθεσινή που ολοκληρώσαμε-πατήστε εδώ για να βρείτε το πατρόν– και μία ακόμα.
Το πατρόν του κλόουν σε λωρίδα από εδώ.
Πέμπτη Πέμπτη Τσικνοπέμπτη φωνάξαμε με χαρα σήμερα, τα παιδιά του πρωινού τμήματος 2 και αποφασίσαμε να τσικνίσουμε στην τάξη με κέφι και φαντασία. Η τάξη μας έγινε λοιπόν η παραδοσιακή ταβέρνα « Το ταβερνάκι μας». Όλα τα παιδιά διάλεξαν από πίνακα αναφοράς το μενού κρεατικών που θα σερβίρει η ταβέρνα τους . Κολλήσαν εικόνες με τα πιάτα ημέρας για να φτιάξουν τον δικό τους κατάλογο προσθέτοντας μάλιστα και τιμές.
Όλα τα παιδιά διάλεξαν από πίνακα αναφοράς το μενού κρεατικών που θα σερβίρει η ταβέρνα τους . Κολλήσαν εικόνες με τα πιάτα ημέρας για να φτιάξουν τον δικό τους κατάλογο προσθέτοντας μάλιστα και τιμές.
Έπειτα ανά ομάδα (πελάτες και μάγειρες) δραματοποιήσαμε το έθιμο της Τσικνοπέμπτης.
Στο τέλος όλοι μαζί χορέψαμε παραδοσιακούς χορούς της Αποκριάς.
Επιπρόσθετα, παίξαμε ψηφιακό παιχνίδι ταξινόμησης φαγητών που τρώμε την Τσικνοπέμπτη και εκείνων που δεν τρώμε. Πατήστε στην εικόνα.
Ολοκληρώσαμε με εργαστήρι κατασκευής ψησταριάς με σουβλάκι . Και καλά τσικνίσματα!
Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας των ολοήμερων τμημάτων έχοντας ζωγραφίσει εχθές το μάγειρα της Τσικνοπέμπτης- πατήστε εδώ στο τέλος της ανάρτησης-είπαμε να τον ζωντανέψουμε γιατί θα τον χρειαστούμε για τα σημερινά ψησίματα, λόγω ημέρας! Δημιουργήσαμε τον σκούφο του, την ποδιά του και τ’ αστεία του γυαλιά!
Τα πατρόν της κατασκευής θα τα βρείτε σε παλαιότερη ανάρτησή μας. Πατήστε εδώ.
Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος 2, παίξαμε παιχνίδι μνήμης με τα κρεατικά της Τσικνοπέμπτης και κινηθήκαμε με αποκριάτικές οδηγίες.
Πατήστε στην εικόνα.
Και κινηθήκαμε με αποκριάτικές οδηγίες.
Πατήστε στην εικόνα.
Πρόσφατα σχόλια