Ολοκληρώνοντας σιγά σιγά τη θεματική ενότητα “Αμυγδαλιά” (εδώ, εδώ,)τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1, επεξεργαστήκαμε το ποίημα της Μεταξίας Φωτίου σε ηλεκτρονική επεξεργασία από την κα Τάνια.
Διαβάσαμε και δραματοποιήσαμε τον μύθο με την Αμυγδαλιά και τον Βοριά.
Παρακολουθήσαμε την παρουσίαση και το βίντεο για τον μύθο της Φυλλίδας με τον Δημοφώντα, ηλεκτρονικής επεξεργασίας της κας Τάνιας, που είχαμε επεξεργαστεί στη διάρκεια του απογευματινού προγράμματος. Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε την παρουσίαση.
Με αφορμή την αμυγδαλιά, ξεκινήσαμε την επεξεργασία της φωνούλας Α, α. Διαβάσαμε το εικονόλεξο με το ποίημα του Α, α
και χορέψαμε το τραγούδι του αχινού.
Συμπληρώσαμε δύο φύλλα εργασίας για τα μαθηματικά από εδώ.
Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας των ολοήμερων τμημάτων στολίσαμε τις τάξεις μας με τ’ ανθισμένα κλαδιά αμυγδαλιάς
δίνοντας και τον τίτλο του έργου μας: “αμυγδαλιά-η νύφη του χειμώνα”.
Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος 2 συμπληρώσαμε το ίδιο πρώτο φύλλο μαθηματικών με τους πρωινούς μας φίλους συν ένα ακόμη από εδώ:
Μέσω των μαθηματικών φύλλων γνωρίσαμε τη σημασία των αριθμών και την άρρηκτη σύνδεσή τους με ποσότητες. Ο κάθε αριθμός δηλώνει ένα πλήθος αντικειμένων τα οποία μπορούν να ανήκουν είτε σε ίδιες ομάδες-κατηγορίες(π.χ. σπίτια, παιδιά, φρούτα κλπ) είτε να προέρχονται από διαφορετικές .
Π.χ. αξιοποιώντας από το φύλλο εργασίας μας τον αριθμό 5 (αμύγδαλα) εξηγήσαμε ότι πρέπει ν’ απαριθμήσουμε 5 αντικείμενα ίδιας κατηγορίας όπως μας δηλώνει η άσκηση. Όμως εάν μας ζητηθεί να έχουμε μπροστά μας 5 αντικείμενα χωρίς κατηγοριοποίηση ποιους συνδυασμούς μπορούμε να κάνουμε μέσα στην τάξη μας;
5 μαθητές
2 μαθητές και 3 καρεκλάκια
4 μαρκαδόροι και μια συσκευασίας λαδοπαστέλ
Σηκώσαμε 5 δάχτυλα, όλη την παλάμη μας. Πώς αλλιώς μπορούμε να δείξουμε 5 δάχτυλα;
Πειραματιστήκαμε με τον επόμενο αριθμό του φύλλου εργασίας ,τα 8 αντικείμενα. Οι συνδυασμοί πολλοί:
Το επόμενο μαθηματικό μας φύλλο:
Το φύλλο εργασίας:
Και τα δύο ολοήμερα τμήματα κλείσαμε την ημέρα μας με το βίντεο “Η αμυγδαλιά που άργησε ν ‘ανθίσει”, ένα βίντεο για τις μαθησιακές δυσκολίες.
Πρόσφατα σχόλια