Πρώτο διαδικτυακό μάθημα μέσω WEBEX-Η κυρά Δημοκρατία και online παιχνίδια για το παραμύθι

Νοέ 202019

Στις αναρτήσεις της περιόδου της δεύτερης καραντίνας υπάρχει κοινή θεματική ενότητα και ποικιλόμορφες δραστηριότητες ανάπτυξης από τις Νηπιαγωγούς. Δεν θα γίνεται διαχωρισμός τμημάτων και δραστηριοτήτων όπως το σύνηθες, για να υπάρχει η ανάλογη ανατροφοδότηση, ανακεφαλαίωση  και κατάκτηση των γνώσεων.

Σήμερα έγινε το πρώτο διαδικτυακό μάθημα, εφαρμόσαμε τις ρουτίνες της τάξης μας, παρουσιολόγιο, ημερομηνία και διαβάσαμε το παραμύθι  “Η Κυρά Δημοκρατία” της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου. Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο με το παραμύθι.

Επεξεργαστήκαμε τις σχετικές παρουσιάσεις τι επιτρέπει η κυρά Δημοκρατία και τι δεν επιτρέπει η κυρά Δικτατορία της Τάνιας μας. Πατήστε στις παρακάτω λέξεις. Κάναμε φωνολογική ενημερότητα των λέξεων που εμφανίζονται συνεχόμενα στις σελίδες της Ρίας της Δικτατορίας: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και ΕΓΩ.

   Δημοκρατία

  Δικτατορία

Ζωγραφίσαμε την κυρά Δημοκρατία και μέσα από την κάμερα του υπολογιστή μας δείχναμε την εργασία μας στην ομάδα μας.

Σχηματίσαμε με τα δάχτυλα τα γράμματα Δ,δ ,τα συνδυάσαμε με σχήματα π.χ. Δ=τρίγωνο δ=μπάλα κάτω από την τέντα ,τα γράψαμε  online στον ασπροπίνακα με τα εργαλεία του Annotation της πλατφόρμας Webex.Σκεφτήκαμε λέξεις που αρχίζουν από Δ,δ(π.χ. δάσος,δέντρο,δάσκαλος,δασκάλα,δόντι,δώρο,δόρυ,δέρμα κλπ) και προσπαθήσαμε να τις ζωγραφίσουμε online.

 

Γράψαμε στη συνέχεια το Δ,δ και ζωγραφίσαμε την εικόνα που ο καθένας διάλεγε και ξεκινούσε από το γράμμα στο χαρτί που είχαμε μπροστά μας. Ο καθένας μας την έδειχνε μέσω της κάμερας του υπολογιστή του σε όλη την ομάδα. Οι εργασίες μας θα ανέβουν στο padlet που έχουμε ετοιμάσει.

Συμπληρώσαμε φύλλο online γράφοντας το γράμμα για να  διαβαστούν σωστά οι λέξεις:—–ικτατορία=Δικτατορία,—–ημοκρατία=Δημοκρατία. Στα συνοδευτικά κουτάκια συμπληρώσαμε προσωπάκι ανάλογα με τα συναισθήματα που μας προκαλούν οι έννοιες.

Διαδικτυακά μεταμορφώσαμε το Δ από γράμμα σε μια εικόνα. Λέγαμε σχήματα στην κυρία και το Δ μεταμορφώθηκε σε δέντρο, σπίτι κλπ. Αύριο θα το κάνουμε σε ατομικό φύλλο εργασίας.

Παίξαμε online παιχνίδια για το παραμύθι “Η κυρά Δημοκρατία” δημιουργημένα από την Τάνια. Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να παίξετε.

Ακούσαμε και τραγουδήσαμε  2 τραγούδια:

 

 

 

από κάτω από: 17 Νοέμβρη, Ανακοινώσεις και εργασίες κατά την περίοδο της 2ης καραντίνας από Τετάρτη 18/11/2020, Το παιχνίδι| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρώτο διαδικτυακό μάθημα μέσω WEBEX-Η κυρά Δημοκρατία και online παιχνίδια για το παραμύθι    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων