Οι μύθοι των λουλουδιών

Απρ 202030

Αύριο ξημερώνει Πρωτομαγιά!!! Η πιο λαμπρή γιορτή της φύσης!!!

Έτσι κι εμείς αναγνωρίζοντας την ομορφιά και τη χρησιμότητα  των λουλουδιών θ’ασχοληθούμε με δύο από αυτά,το τριαντάφυλλο και το νάρκισσο, για τα οποία έχουν γραφτεί μύθοι.

Στα πλαίσια της δανειστικής βιβλιοθήκης και του προγράμματος φιλαναγνωσίας διάλεξε ότι σ’εντυπωσίασε από τους μύθους και ζωγράφισε το.

Επίσης γίνε ντεντέκτιβ της φιλαναγνωσίας και ανακάλυψε τις ομοιότητες ανάμεσα στους δύο μύθους των λουλουδιών.Σχεδίασε δύο κύκλους όπως της εικόνας ή εκτύπωσε τους.Στον έναν κύκλο ζωγράφισε ή το λουλούδι τριαντάφυλλο ή την όμορφη Ροδάνθη. Στον άλλο κάνε το ίδιο για το Νάρκισσο. Στο ενδιάμεσο ημικύκλιο πες σ’έναν ενήλικα να γράψει ποιες ομοιότητες βρήκες ανάμεσα στους μύθους.Π.χ τα δύο λουλούδια ήταν άνθρωποι,και οι δύο ήταν εξαιρετικής ομορφιάς,κλπ

Τέλος σ’ένα χαρτί Α4 δημιούργησε μια εικόνα γεμάτη λουλούδια,εικόνα ηλιόλουστου λιβαδιού με πολύχρωμα λουλούδια κάνοντας μια αφίσα για την Πρωτομαγιά.

Γράφεις και τη λέξη «Πρωτομαγιά».Την αφίσα αυτή μπορείς να την μεταμορφώσεις σε μια πρόσκληση γιορτής των λουλουδιών γράφοντας την ημέρα,ώρα,τον τόπο που γίνεται.

Ή να γίνεις  ποιητής και να σκεφτείς  ένα τετράστιχο για το αγαπημένο σου λουλούδι.Πες σ’έναν μεγάλο να σε βοηθήσει στη γραφή.Όποιες λέξεις μπορείς τις γράφεις μόνος σου.

Ή πάνω στην αφίσα μπορείς να γράψεις ένα σύνθημα για τα λουλούδια.

Αφού τελειώσεις τις δραστηριότητές σου ώρα για παρακολούθηση του μύθου του Νάρκισσου και των περιπετειών του περήφανου τριαντάφυλλου.

https://www.youtube.com/watch?v=PeBOxvYd98s

Καλή Πρωτομαγιά σε όλους!!!! Να περάσετε όμορφα!!!!

από κάτω από: Πρωτομαγιά, Φιλαναγνωσία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι μύθοι των λουλουδιών    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Πρόσφατα άρθρα

Αρχείο

Kατηγορίες

Βάνα Μπουλτή

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Βάνα Μπουλτή

TranslateTop
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων