17 Νοέμβρη,Ελευθερία-Δημοκρατία-Φθινοπωρινό δέντρο

Νοέ 201911

Ξεκινήσαμε να γνωρίζουμε τα γεγονότα της 17 Νοέμβρη 1973.Αξιοποιήσαμε υλικό από προηγούμενη ανάρτηση μας(εδώ παρακολουθώντας το εκπαιδευτικό βίντεο της Ψηφιακής τάξης: «Πολυτεχνείο – 17η Νοέμβρη 1973″και την καταπληκτική ταινία  «12410 Και 1 Τριαντάφυλλα»και αναρτήσεις συναδέλφων(εδώ).

Είδαμε σε εικόνες  από προηγούμενη ανάρτησή μας(εδώ) την πρόσοψη του ιστορικού κτιρίου του Πολυτεχνείου που έχει χαρακτηριστικά αρχαίου ναού με 4 κίονες ιωνικού ρυθμού(κιονόκρανα με τα επιβλητικά “σαλιγκαράκια”)και αέτωμα.

Μιλήσαμε για τα δικαιώματά μας στην περίοδο της δημοκρατίας:Είμαστε  ελεύθεροι  να ακούμε και να τραγουδάμε ό,τι θέλουμε-Μπορούμε να διαβάζουμε όλα τα βιβλία που μας αρέσουν,όλα τα παραμύθια και όλες οι ιστορίες- Όταν παίζουμε μπορούμε λέμε τα μυστικά σας με τους φίλους μας και να κανονίζουμε χωρίς να μας ακούσουν οι άλλοι τις συνωμοσίες μας!!! Σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και να δεν κάνουμε στο διπλανό μας ό,τι δε θέλουμε να μας κάνει και αυτός-Μπορούμε να συγκεντρωθούμε πολλοί  άνθρωποι και να συζητάμε, να ανταλλάσσουμε απόψεις, να ακούμε ο ένας τη γνώμη του άλλου. Να λέμε τις σκέψεις μας και τα νέα μας. Να πηγαίνουμε σε γιορτές και να χαιρόμαστε όταν οι άνθρωποι όλοι μαζί κάνουμε πράγματα-Μπορούμε να κυκλοφορούμε μέχρι αργά  τη νύχτα εκτός σπιτιού και να γυρίζουμε ότι ώρα θέλουμε.
Τ’αντίθετα γίνονται στην περίοδο της δικτατορίας. Έτσι κι εμείς δημιουργήσαμε την “Ελευθερία και τη Δημοκρατία” να μας συντροφεύουν στις τάξεις μας. Δουλέψαμε σαν φοιτητές(ένας -ένας,όλοι μαζί, στα τραπεζάκια,στο πάτωμα) ακούγοντας τραγούδια της εποχής: «Ο δρόμος», «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο», «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», “Αυτό το χώμα είναι δικό μας”, “Το χελιδόνι” κ.α.

Το φόρεμα της Ελευθερίας-Δημοκρατίας και το περιστέρι:

Διαβάσαμε το βιβλίο ” Η κυρά Δημοκρατία” της Αρμενιάκου Κωνσταντίνας.

Μπορείτε να το διαβάσετε και διαδικτυακά:

https://www.youtube.com/watch?v=7CnQBtohpEc

Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας των ολοήμερων τμημάτων κατασκεύασαν το περιστέρι της ειρήνης και έγραψαν τη λέξη Ειρήνη πάνω του. Αύριο θα βάλουν στο ράμφος του κι ένα κλαδάκι ελιάς.Ολοκλήρωσαν τη μέρα μ’ένα φθινοπωρινό δέντρο μ’αληθινά φύλλα να δέχεται τα περιστέρια μας.

 

 

από κάτω από: 17 Νοέμβρη, Φθινόπωρο| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 17 Νοέμβρη,Ελευθερία-Δημοκρατία-Φθινοπωρινό δέντρο    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων