Μετά την επεξεργασία της διαδικασίας της σποράς και της ανάπτυξης του σπόρου(εδώ,εδώ,εδώ,εδώ) φτιάξαμε μηλόπιτα με τα αγαπημένα μας μήλα που τόσα μάθαμε γι’αυτά.
Γνωρίσαμε τα υλικά της συνταγής ,τα οποία γράψαμε, για να φτιάξουμε τη μηλόπιτα μας και στο σπίτι.
Η συνταγή μας με τις οδηγίες:
Το φύλλο της συνταγής:
Οι σεφ του 12ου Νηπιαγωγείου Γλυφάδας σε δράση:
Φεύγοντας για το σπίτι πήραμε μαζί μας τη συνταγή και τις μηλόπιτες μας:
Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας του ολοήμερου τμήματος δημιουργήσαμε τους εαυτούς μας κρατώντας στο ένα μας χέρι το μήλο και στο άλλο τη μυρωδάτη μηλόπιτα.Στολίσαμε το ταμπλό της τάξης μας:
Επίσης μερικοί είχαμε φέρει σποράκια από τα φθινοπωρινά φρούτα που τρώμε στο σπίτι(μήλο,ρόδι).Τα είδαμε ξανά όλοι,παρατηρήσαμε τα μεγέθη τους,τις διαφορές τους και τα συγκρίναμε με τα φασόλια που έχουμε φυτέψει(εδώ). Σαφώς υπερτερούν σε μέγεθος τα σποράκια της φασολιάς από αυτά της μηλιάς και της ροδιάς.
Παίξαμε και ένα ομαδικό παιχνίδι “Βρες τον κρυμμένο σπόρο”.
Ένα παιδί-ντεντέκτιβ σπόρων, από την ομάδα, βγαίνει έξω από την τάξη. Κάτω από την πράσινη φόδρα, στη θέση του χορταριού,κρύβουμε ένα σπόρο-παιδί από την ομάδα.Μόλις κρύψουμε τον σπόρο φωνάζουμε το απομακρυσμένο παιδί να μπει στην τάξη.Τραγουδάμε:
“Ένα σπόρο κρύψαμε βαθιά μέσα στη γη(δις)
Ψάξε να τον βρεις και να μας τον πεις(δις)”
Στο τελείωμα του τραγουδιού ο ντεντέκτιβ πρέπει, κοιτάζοντας τους φίλους του, ν’ανακαλύψει ποιος λείπει και κρύβεται κάτω από τη φόδρα. Του δίνουμε δύο ευκαιρίες.Αν δεν τις αξιοποιήσει για να βρει τον σπόρο,η εκπαιδευτικός ζητά από τον κρυμμένο σπόρο να πει κάτι.Π.χ. “σπόρε πες λα λα λα”,δίνοντας ακόνη μία ευκαιρία στον ντεντέκτιβ-σπόρων να τον βρει από την αναγνώριση της φωνής του.
Παίξαμε,γελάσαμε,χαρήκαμε.
Πρόσφατα σχόλια