Ημέρα αποταμίευσης -Ευρώ

Οκτ 201831

Σήμερα παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης,,τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας του ολοήμερου τμήματος, τελειώσαμε τους κουμπαράδες μας που είχαμε ξεκινήσει από εχθές(εδώ).

Τα υλικά μας για τους κουμπαράδες είναι:

α)Ποτήρια από φελιζόλ με τα καπάκια τους

β)ροζ χαρτόνι για το κεφάλι και τα πόδια του γουρουνιού

γ)χαρτί γκοφρέ για τα παπιγιόν

δ)ροζ σύρμα πίπας για την ουρά

 

Μελετήσαμε και εικόνες στο διαδίκτυο και αληθινά νομίσματα μέσα στην τάξη και βρήκαμε τους αριθμούς που το κάθε νόμισμα φέρει.Με αυτούς κάναμε μαθηματικές ασκήσεις ποσοτήτων.

Π.χ.το χαρτονόμισμα των 5 ευρώ=με 5 κέρματα του ενός ευρώ,το χαρτονόμισμα των 10 ευρώ=με 10 κέρματα του ενός ευρώ κ.ο.κ.

Δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στον αριθμό 0 όταν γράφεται μετά από κάποιον άλλο αριθμό.Το μηδέν είναι ένας αριθμός του οποίου η ποσότητα είναι ανύπαρκτου μεγέθους.

0=τίποτα,κενό

Όμως το μηδέν είναι εκείνο που μεγαλώνει τους αριθμούς αν τους ακολουθήσει.Π.χ. αν γράψω μετά το 1 ένα 0 γίνεται ο αριθμός 10,αν μετά το 1 βάλω δύο 0 γίνεται ο αριθμός 100 κ.ο.κ.

 

Το 1 είναι μικρότερο από το 10 και το 10 μικρότερο του 100. Ομοίως συμβαίνει και με τους αριθμούς 2,20,200 και 5,50,500.

Αναφερθήκαμε και στην αντίθετη έννοια, του μεγαλύτερου.Π.χ. το 100 είναι μεγαλύτερο του 10 και το 10 μεγαλύτερο του 1 κ.ο.κ.

Παίξαμε και το μαθηματικό παιχνίδι στον πίνακα “Γράψε τον αριθμό που ακούς στη σωστή θέση”. Η εκπαιδευτικός είχε δημιουργήσει τη σχάρα των αριθμών, είχαμε κατανοήσει εκ των προτέρων πού θα γραφούν οι αριθμοί με το ένα 0 και πού με τα δύο 0.

Μιλήσαμε για την ύπαρξη ασφάλειας γνησιότητας των χαρτονομισμάτων. Κοιτάμε στο φως τα χαρτονομίσματα και ξεχωρίζουμε τη “μαύρη γραμμή” της ταινίας ασφαλείας, το υδατογράφημα που είναι μια εικόνα όπως  πρόσωπο,αψίδα κλπ μαζί με τον αριθμό-αξία του χαρτονομίσματος. Στη σκιά τα παραπάνω δεν είναι ορατά.

Πειραματιστήκαμε και εντυπωσιαστήκαμε.

Τέλος μιλώντας για το ότι τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία παρακολουθήσαμε την ιστορία του Μίδα με το χρυσό άγγιγμα που χωρίζεται σε δύο μέρη.

 

 

από κάτω από: Αποταμίευση| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ημέρα αποταμίευσης -Ευρώ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων