Ανεμόμυλος -Το δώρο μας στους φίλους της Πορτογαλίας

Φεβ 201824

Αυτές τις μέρες θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση των χωρών-μελών του προγράμματος “Learning to play and playing to learn” στην Πορτογαλία. Μαζί με τις δραστηριότητες που πραγματοποιήσαμε(γνωριμία με τα παραδοσιακά μας παιχνίδια:1) Περνά,περνά η μέλισσα,2)αλάτι ψιλό,αλάτι χοντρό,3)πέτρα,ψαλίδι,μολύβι,χαρτί,4)αγαλματάκια ακούνητα,αμίλητα,αγέλαστα) και θα παρουσιαστούν και με τη μορφή βίντεο στη συνάντηση, δημιουργήσαμε τα δώρα χαιρετίσματος από την Ελλάδα.Οι ανεμόμυλοι μας θα ταξιδέψουν και δοθούν δώρο στα παιδιά του νηπιαγωγείου της Πορτογαλίας!!!

    

Βέβαια σαν σωστοί κατασκευαστές δοκιμάσαμε τα προϊόντα μας αν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις.Και φυσικά επειδή το παιχνίδι ούτως ή άλλως αποτελεί πηγή χαράς και μάθησης ασχοληθήκαμε αρκετά με τον πειραματισμό της αναπνοής μας και βρήκαμε απαντήσεις στις απορίες μας:πότε γυρίζει γρηγορότερα ο ανεμόμυλος μας,πού πρέπει να φυσάω,σε τι απόσταση πρέπει να κρατώ τον ανεμόμυλο ώστε να έχω τα καλύτερα αποτελέσματα.

Στα πλαίσια  της κοινής συνεργασίας των χωρών στο πρόγραμμα ERASMUS+ «Learning to play and playing to learn»(πληροφορίες για τις μέχρι τώρα δραστηριότητές μας για το πρόγραμμα στην αντίστοιχη κατηγορία του blog μας) , καλό είναι τα παιδιά ν’ακούν και να βλέπουν τις ανάλογες λέξεις σε άλλη γλώσσα. Χαιρετίσαμε τους φίλους στην Πορτογαλία στα ελληνικά και πορτογαλικά:Γεια σας, από την Ελλάδα! και Olá da Grécia.Μοιράσαμε φιλιά και αγκαλιές από την Ελλάδα και beijos e abrácios da Grécia.

 

 

από κάτω από: Erasmus+: Learning to play, Το παιχνίδι| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανεμόμυλος -Το δώρο μας στους φίλους της Πορτογαλίας    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων