Skype με την Ουγγαρία-Ελευθερία ή θάνατος-Ο Ευαγγελισμός

Μαρ 201919

Σήμερα πραγματοποιήθηκε το skype μας με την Ουγγαρία όπως είχε προσυμφωνηθεί από τις εργασίες του προγράμματος “Learning to play and playing to learn” που συντελέστηκαν στη χώρα μας(σχετικές πληροφορίες στην κατηγορία του blog Erasmus+ “Learning to play and playing to learn”. Ανάλογο skype είχαμε κάνει με την Ισπανία την Πέμπτη 14/3/2019(εδώ).

Στο σημερινό skype υπήρξε πρόβλημα σύνδεσης από τη μεριά της  Ουγγαρίας,είχαν μόνο ήχο και όχι εικόνα.Παρ’όλες τις δοκιμές ήταν αδύνατον να συνδεθούν με εικόνα.Έτσι επιλέχθηκε η βιντεοκλήση μέσω messenger.Τα παιδιά που συμμετείχαν ήταν πάλι μεγάλα νήπια που έπαιξαν τα παιχνίδια που είχαμε ανταλλάξει κατά την επίσκεψη των εκπαιδευτικών του προγράμματος στο νηπιαγωγείο μας.

Ένα μικρό βίντεο από τα παιχνίδια που παρουσιάσαμε στα παιδιά της Ουγγαρίας.

Επαναλάβαμε γι’ακόμη μία φορά  ότι η σημαία μας διαβάζεται και ότι οι 9 γραμμές  της αντιστοιχούν στις 9 συλλαβές του όρκου των Ελλήνων: “Ελευθερία ή Θάνατος”.

Ζωγραφίσαμε τις σημαίες μας και αντιστοιχίσαμε τις γραμμές τους με τις συλλαβές του όρκου.

Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας του ολοήμερου τμήματος μιλήσαμε για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που γιορτάζεται την 25η Μαρτίου.

Αφού γνωρίσαμε την ιστορία της παρουσίας του αρχάγγελου Γαβριήλ στη Μαρία φέρνοντάς της τα ευχάριστα νέα από το Θεό, ότι θα γεννήσει το γιο του, Ιησού Χριστό παρακολουθήσαμε δύο βίντεο από το Youtube.Παρατηρήσαμε την έκφραση της Μαρίας,την αποδοχή της στο θέλημα του Θεού,τη διακριτική  παρουσία του αρχαγγέλλου που μόνο η Μαρία την κατάλαβε.

Παρατηρήσαμε πολλούς πίνακες ζωγραφικής στο διαδίκτυο με τη θεματολογία του Ευαγγελισμού και παρατηρήσαμε ότι το λουλούδι που προσέφερε ο αρχάγγελος στην Παρθένο ήταν σε άλλους κρίνος και σε άλλους κρινάκια.

Κρίνος:

Κρινάκια:

Επειδή η εργασία μας ήταν η εικόνα του Ευαγγελισμού με την τεχνική βιτρό,παρακολουθήσαμε σχετικά βίντεο και μαγευτήκαμε από την τεχνική.

Στο τελευταίο βίντεο μας εντυπωσίασε η διαπερατότητα του φωτός στο χρωματισμένο γυαλί.

Ήρθε και η σειρά μας να γίνουμε τεχνίτες βιτρό.

Δημιουργήσαμε τον κρίνο με δίσκο ντεμακιγιάζ με πλαστικό καλαμάκι και μπατονέτα , όπου ζωγραφίσαμε με κίτρινο μαρκαδόρο το βαμβάκι.

Γράψαμε και τον τίτλο του έργου μας:

Δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από τους καταξιωμένους τεχνίτες.Τα καταφέραμε υπέροχα:

Η εικόνα του Ευαγγελισμού-βιτρό από το pinterest.

 

 

 

από κάτω από: 25η Μαρτίου, Erasmus+: Learning to play| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Skype με την Ουγγαρία-Ελευθερία ή θάνατος-Ο Ευαγγελισμός    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων