Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1, συζητήσαμε για τη γιορτή της Μητέρας και πιο συγκεκριμένα, πώς αισθάνθηκε η μαμά μας όταν της προσφέραμε την κάρτα που δημιουργήσαμε ειδικά για εκείνη. Συνεχίσαμε με την αναδιήγηση των παραμυθιών που πήραμε από την δανειστική βιβλιοθήκη. Την επόμενη ώρα είχαμε Αγγλικά.
Τον υπόλοιπο χρόνο τον αφιερώσαμε στην πρόβα της καλοκαιρινής γιορτής.
Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος 1, ξεκινήσαμε με πρόβα για την καλοκαιρινή μας γιορτή βρίσκοντας κινήσεις για το 2ο τραγούδι μας. Συνεχίσαμε κάνοντας χειροτεχνία με το γράμμα Τ …όπως τουλίπα. Κόψαμε τα πέταλα και το κοτσάνι της τουλίπας και στη συνέχεια διπλώσαμε τα πέταλα για να γίνει η τουλίπα μας τρισδιάστατη, χρωματίσαμε και κόψαμε το γράμμα Τ και τέλος τα κολλήσαμε όλα σε χρωματιστό χαρτόνι Α4.
Κάναμε επίσης χειροτεχνία με το γράμμα Λ… όπως λουλούδι. Κόψαμε τα πέταλα, το κοτσάνι και τα φύλλα από χρωματιστό Α4,κολλήσαμε σύρμα πίπας για κοτσάνι και γύρη,χρωματίσαμε και κόψαμε το γράμμα Λ. Τέλος τα κολλήσαμε σε χρωματιστό Α4.
Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 2, ξεκινήσαμε την πρώτη τη διδακτική ώρα με το μάθημα των Αγγλικών. Στη συνέχεια,παρουσιάσαμε στους συμμαθητές μας τις ζωγραφιές που κάναμε σε σχέση με τα βιβλία που δανειστήκαμε της δανειστικής μας βιβλιοθήκης και είπαμε λίγα λόγια για την αγαπημένη μας σκηνή του βιβλίου.
Συνεχίσαμε με συζήτηση σε σχέση με τις αντιδράσεις της μαμάς μας όταν της παραδώσαμε τα δώρα που φτιάξαμε στο σχολείο για εκείνη-πατήστε εδώ για να τα δείτε. Προσπαθήσαμε να μαντέψουμε τα συναισθήματά της βάση των εκφράσεών της και τα λόγια που μας είπε. Παραμένοντας στο συναίσθημα της αγάπης και πώς οι άλλοι νιώθουν όταν την προσφέρουμε, διαβάσαμε το παραμύθι «Η σκάλα της αγάπης» και μάθαμε ότι με αγάπη και συνεργασία είναι πιθανά ακόμα και τα πιο απίθανα!
Παραθέτουμε το βίντεο του παραμυθιού.
Τέλος, στο χρόνο που μας απέμεινε, κάναμε πρόβες για την καλοκαιρινή μας γιορτή.
Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος 2, συζητήσαμε για τη “φωνή” που τριβελίζει το μυαλό μας και μας ξεσηκώνει να κάνουμε πράγματα που δεν μας χαρακτηρίζουν:π.χ. να φωνάζουμε και να χτυπάμε τους γονείς μας, τ’αδέρφια μας,τους φίλους μας. Να λέμε κουβέντες που πληγώνουν και να γελάμε βλέποντας τους φίλους μας να κλαίνε. Να μιλάμε άσχημα νομίζοντας ότι οι φίλοι μας και όσοι μας ακούν, μας θαυμάζουν. Η “φωνή” αυτή στην παρακάτω ιστορία ονομάζεται Τζάτζαλο. Το Τζάτζαλο συνυπάρχει στην σκέψη μας μαζί με τη “φωνή” της λογικής. Εμείς πρέπει να κατευνάζουμε το Τζάτζαλο, να το βάζουμε στη θέση του να κοιμάται και να υπερνικά η σωστή σκέψη και λογική στις πράξεις μας. Να μην αφήνουμε το Τζάτζαλο να είναι ο νικητής και όλοι να μας σχολιάζουν άσχημα και να γελούν μαζί μας κοροϊδευτικά. Αλλά να μην το ακούμε και όλοι να μας θαυμάζουν για τις γνώσεις μας, τις ικανότητές μας, το σωστό παιχνίδι και τη σωστή συμπεριφορά! Ακούσαμε και συζητήσαμε για το Τζάτζαλο της μικρής Ρουθ που την βασάνιζε.
Φτιάξαμε το δικό μας Τζάτζαλο με τρύπα στο στόμα του ώστε φορώντας τη μάσκα να φαίνεται το δικό μας στόμα. Να μας μιλάει το Τζάτζαλο για αταξίες και εμείς να τον συμβουλεύουμε να πράττει το σωστό. Το Τζάτζαλο κάνει την καρδιά μας να κτυπά γρήγορα, η αναπνοή μας να είναι βαριά λόγω θυμού και στενοχώριας,να πονά το στομάχι μας λόγω της αγωνίας για τις συνέπειες.
Φωτογραφηθήκαμε σαν “Τζάτζαλο” και πήραμε στο σπίτι τη φιγούρα για ατελείωτο παιχνίδι με όλη την οικογένεια.
Η φιγούρα από το διαδίκτυο:
Επίσης η κυρία είχε ετοιμάσει ένα ημερολόγιο για τις καθημερινές νίκες μας εναντίον του Τζάτζαλου. Κάθε φορά που βγαίνουμε νικητές συμπληρώνουμε ένα κουτάκι. Εάν καταφέρουμε να συμπληρώσουμε όλα τα κουτάκια, ή μας μείνουν 2 με 3 ασυμπλήρωτα, τότε κερδίζουμε μια μικρή απόλαυση για την προσπάθειά μας: Π.χ. μια πορτοκαλάδα μαζί με τους γονείς στην καφετέρια, ένα αβγό Kinder, μία βόλτα μόνη μας μαζί με τη μαμά ή τον μπαμπά κλπ.
Το ημερολόγιο είναι δημιουργία της κας Βάνας.
Αφήστε μια απάντηση